SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Tuesday, September 26, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de echipă » Baschet » 51 de ani de la recordul lui Wilt Chamberlain de a marca 100 de puncte intr-un singur joc de baschet

51 de ani de la recordul lui Wilt Chamberlain de a marca 100 de puncte intr-un singur joc de baschet 

220px-Wilt_Chamberlain_Nate_Thurmond

Astazi se implinesc 51 de ani de la data la carte legendarul baschetbalist american Wit Chamberlain (foto cu mingea) reusea performanta unica de a marca 100 de puncte intr-un singur meci.

Pe 2 martie 1962, Wilt Chamberlain, care evolua la Philadelphia Warriors, a reusit aceasta performanta neegalata nici pana azi, intr-un meci castigat de catre echipa sa cu scorul de 169-147 in fata celor de la New York Knicks.

Meciul a avut loc la Hershey Sports Arena, in Hershey, statul Pennsylvania, in fata a putin peste 4000 de spectatori, adica jumatate din capacitatea salii.

Punctele marcate de uriasul pivot au venit atunci din 36 de aruncari de doua puncte, dintr-un total de 63 de incercari, dar si 28 de aruncari libere transformate, din 32 pe care le-a avut la dispozitie. Cu cele 28 de aruncari libere, Chamberlain a stabilit si un nou record al ligii, tot el fiind detinatorul vechii performante, cu 27 de aruncari in acelasi meci.

In decembrie 1961, Chamberlain mai marcase un scor-fluviu, 78 de puncte in acelasi sezon, ceea ce insemna doborarea recordului de eficacitate de pana atunci, notat la 71 de puncte.

In acel sezon, Wilt Chamberlain a avut o eficacitate impresionanta, de 50,4 puncte per meci.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.