SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Motor » Auto-Moto » Alexandra Marinescu se pregateste pentru Formula 4

Alexandra Marinescu se pregateste pentru Formula 4 

Alexandra Marinescu_Silverstone01

Pilotul roman de curse Alexandra Marinescu (16 ani) a participat vineri la o sesiune de teste de Formula 4 cu echipa Richardson Racing, pe circuitul de la Silverstone din Marea Britanie. Ea este prima romanca pilot de monoposturi si totodata una dintre putinele fete ce concureaza in sporturile cu motor la nivel global. Alexandra vizeaza participarea in cea de a doua jumatate a Campionatului Britanic de Formula 4 din acest sezon iar testele de vineri s-au incadrat in programul de pregatire necesar intrarii in competitie. Desi perioada de acomodare a fost extrem scurta iar singura pregatire dinaintea intrarii pe pista a fost facuta joi pe simulatorul circuitului, Alexandra a reusit destul de repede sa gaseasca un ritm bun si sa-si imbunatateasca timpii de la un tur la altul. Alexandra Marinescu: “A fost mai bine decat ma asteptam. Am inceput mai incet dar apoi progresiv, de la antrenament la antrenament, scadeam cate 3 secunde. De la un tur la altul am inceput sa simt mai bine masina, spre deosebire de inceputul sesiunii. Prima tura a fost cea mai dificila parte a antrenamentului, pana m-am obisnuit iar cu volanul, cu modul in care se vireaza – total diferit fata de ce eram eu obisnuita din karting. Neavand prea multa experienta cu monoposturile, baza mea era tot ceea ce am invatat in karting. Singurul lucru pe care l-am invatat anul trecut si l-am folosit in testele de acum a fost cum sa pornesc masina. In rest, a trebuit sa o iau de la zero, in mare parte si pentru ca anul trecut am alergat mai mult pe ploaie.”

Testele de la Silverstone s-au desfasurat in conditii mixte, insa cea mai mare parte pe uscat, cu temperaturi ale aerului de pana la 20 de grade Celsius. Sesiunea a reprezentat prima interactiune a Alexandrei din acest an cu monoposturile, precum si prima experienta pe circuitul Britanic. Monoposturile de Formula 4 au un sasiu monococa din fibra de carbon construit de producatorul Francez Mygale, iar motorul este Ford EcoBoost de 1.6 l ce dezvolta maximul permis de 160 CP.

Gwyn Richardson (Manager Richardson Racing): “Avand in vedera ca a stat inafara competitiilor timp mai bine de un an si ca testele desfasurate ieri in simulator nu au fost concludete, consider ca evoluatia de la o zi la alta a fost senzationala. Este mult mai sigura pe masina, se simte bine la volan, toate se leaga foarte bine si sunt extrem de multumit. In acelasi timp cu Alexandra pe circuit au fost si cateva monoposturi de Formula 3 care, facand parte dintr-o categorie superioara, erau foarte rapide si au depasit-o de cateva ori. Insa ea s-a descurcat excelent si a facut fata traficului fara nicio problema. Si-a imbunatatit timpii pe parcursul zilei, insa tinta zilei nu a fost realizarea unor timpi rapizi ci mai mult familiarizarea ei cu masina. Vom continua testele pana la sfarsitul lunii iulie si suntem increzatori ca va fi pregatita pentru cea de-a doua jumatate a sezonului”. Pilotul roman a debutat in Formula 4 in 2015, cand pentru prima data a fost permisa participarea in campionat a pilotilor in varsta de 15 ani, ca urmare a unor modificari in COMUNICAT DE PRESA AM / 02 regulamentul competitiei.

Alexandra a alergat in doua sesiuni de teste in MSA Formula la Brands Hatch cu echipele Virtuosi (Russian Time) si Richardson Racing. Ea a participat si intr-o sesiune de antrenamente cu ocazia primei runde din Campinatului Britanic de Formula 4 din 2015 de la Brands Hatch, cu echipa Falcon Motorsport. #RaceWithMe La inceputul acestei saptamani a fost lansata si o campanie de strangere de fonduri pentru ca Alexandra sa reuseasca sa faca rost de suma necesara participarii in Formula 4. Ea mai are nevoie de 25.000 USD (22.000 EUR) suma care, alaturi de cea pe care a reusit sa o stranga pana la momentul de fata din sponsorizari, ii va permite participare in jumatate de campionat (15 curse). Prima runda la care ar putea lua parte se va desfasura la Snetterton, Norfolk in perioada 30-31 iulie. Campania de strangere de fonduri va fi deschisa pana la sfarsitul lunii iulie si are un obiectiv fix, ceea ce inseamna ca toate donatiile vor fi returnate in cazul in care nu se va strange suma totala. Donatiile vor fi recompensate cu fotografii ale campaniei #RaceWithMe semnate de Alexandra ori cu manusile pe care pilotul roman le va folosi in timpul curselor. De asemenea, sustinatorii campaniei isi vor putea regasi numele pe masina Alexandrei, concurand astfel cu ea in Formula 4.

Detalii despre campania de strangere de fonduri a Alexandrei pot fi gasite la urmatoarea adresa: https://www.generosity.com/sports-fundraising/race-with-me-informula-4/x/14282815

Despre Alexandra Marinescu: Alexandra si-a inceput cariera de pilot in karting la varsta de 9 ani – in 2009 – si a cunoscut imediat succesul intrucat a marcat prima sa victorie in acelasi an. Tranzitia la cursele de masini a fost facuta in 2013 prin participarea la Ginetta Junior Scholarship (UK). Primul contact cu un monopost s-a produs in 2014 cand a concurat in Skip Barber Summer Series (USA). Rezultate: victorii – 14, clasari pe podium – 19, Vice-campion National in 2011. Despre Formula 4 British Championship: Formula 4 British Championship este versiunea oficiala din Marea Britanie a conceptului Formula 4 apartinand FIA. Este cel mai popular campionat pentru juniori din Anglia si cel mai competitiv campionat de monoposturi pentru juniori din lume. Sezonul 2016 a inceput in luna aprilie si se va desfasura pe cele mai importante circuite de curse din Marea Britanie: Brands Hatch, Donington Park, Thruxton, Oulton Park, Croft, Snetterton, Knockhill, Rockingham and Silverstone.

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.