SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Gimnastică » Alexandra Piscupescu și Ana Luiza Filioreanu, calificate la turneul preolimpic de gimnastică ritmică din 2016

Alexandra Piscupescu și Ana Luiza Filioreanu, calificate la turneul preolimpic de gimnastică ritmică din 2016 

FIG+Rhythmic+Gymnastics+Olympic+Qualification+W47oDebwoXml

Mondialele de gimnastică ritmică de la Stuttgart au fost dominate în concursul pe obiecte de sportivele din Rusia. Care au luat nu numai medalii de aur, ci și de argint sau bronz. Alexandra Piscupescu și Ana Luiza Filioreanu și-au realizat obiectivul, clasându-se în primele 38. Ele își vor încerca șansa de a a ajunge la Jocurile Olimpice la turneul din aprilie 2016, de la Rio de Janeiro, unde vor mai fi disponibile nouă locuri pentru țările care nu au gimnaste calificate de la competiția din Germania.

Iana Kudriavtseva, care a urcat de patru ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la minge, măciuci, panglică și individual compus, a fost vedeta campionatelor lumii. Secondată în ierarhia generală de conaționalele Margarita Mamun, aur la cerc, argint la minge, panglică și individual compus și Alexandra Soldatova, a doua la cerc și măciuci, a treia la individual compus. Numai Kudriavsteva și Mamun vor merge la Rio, regulamentul nepermițând decât cel mult două gimnaste de țară. În această situație, Alexandra Piscupescu, locul 17 la panglică, 33 la general, cu 49,623 și Ana Luiza Filioreanu, a 23-a la măciuci, pe 37 la total, cu 48,924, vor concura în primăvara anului viitor pentru obținerea biletelor olimpice.
După cum ne-a declarat Irina Deleanu, președintele federației, regulamentul permite țărilor ale căror sportive s-au clasat pe locurile 16-38 la Mondiale să trimită maximum două gimnaste la competiția preolimpică. “De unde pot obține biletele olimpice dacă se clasează în primele nouă. Șansele sunt mari, întrucât țările care au sportive calificate deja la JO, nu mai au dreptul să trimită nicio gimnastă la turneul din luna aprilie 2016″.
A precizat , în exclusivitate pentru site-ul Sport Revolution, șefa federației române de gimnastică ritmică, în al cărei palmares sportiv figurează o clasare pe locul 5 la Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992.
Foto: http://www.zimbio.com

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.