SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Sunday, October 22, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de echipă » Fotbal » Internaţional » Alfredo Di Stefano a încetat din viaţă la 88 de ani

Alfredo Di Stefano a încetat din viaţă la 88 de ani 

distefano

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a încetat din viaţă, luni, la spitalul Gregorie Maranon din Madrid, la vârsta de 88 de ani, a anunţat cotidianul As.

Alfedro Di Stefano era internat în spital de sâmbătă, după ce a suferit un stop cardiac la ieşirea dintr-un local aflat în apropierea arenei Santiago Bernabeu. El mai suferise în 2005 un infarct de miocard, fiind supus apoi unei intervenţii de by-pass coronarian.

 

Născut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano şi-a început cariera la echipa River Plate, iar apoi a făcut parte din “echipa de aur” a clubului Real Madrid, în perioada 1953-1963, când spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Câştigător al Balonului de Aur în 1957 şi 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei şi a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

 

În anul 2000, el a fost plasat pe a patra poziţie într-un clasament al celor mai buni fotbalişti din lume al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind devansat de Pele, Johan Cruyff şi Franz Beckenbauer.

Foto: www.independent.com

 

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.