SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Atletism » Ambasadorul S-KARP UrbanTrail Sinaia, Vitalie Gheorghiță: ”Vreau să câștig finala”

Ambasadorul S-KARP UrbanTrail Sinaia, Vitalie Gheorghiță: ”Vreau să câștig finala” 

vitalie-gheorghita

Unul din ambasadorii S-KARP UrbanTrail Sinaia, moldoveanul Vitalie Gheorghiță, este cunoscut foarte bine alergătorilor din România pentru că participă cu succes la foarte multe curse organizate în ”jumătatea românească” din dreapta Prutului, la aproape toate terminând pe podium.

”Este o premieră pentru mine să fiu numit ambasador la o cursă de alergare. A fost o surpriză frumoasă. Vreau să câștig finala de la S-KARP UrbanTrail Sinaia! Asta depinde și de valoarea alergătorilor care vor fi la start, și de abordarea tactică, pentru că este o competiție KnockOut, cu mai multe curse, dar și de cât de bine voi fi eu pregătit în acel moment”, a declarat basarabeanul Vitalie Gheorghiță, anul trecut câștigător, printre altele, la Alba Iulia City Race și la Corcova Trail Race. Colaborarea dintre Vitalie Gheorghiță și brandul românesc de încălțăminte S-KARP a început în 2015, după cursa de la Alba Iulia. ”La semimaratonul de la Brașov am testat o pereche de S-KARP Feline, iar după aceea am primit mai multe perechi de încălțăminte. Tot cu ajutorul lui Radu Jitaru, patronul S-KARP, am rezolvat și un cantonament la Bușteni, pentru august”, a precizat atletul din Chișinău.

PB Vitalie Gheorghiță

5.000 m – 14.44:36

10.000 m – 31.13:52

Semimaraton – 64.24

Maraton – 2.24.38

A început altletismul la 22 de ani

Sportivul de 33 de ani s-a apucat târziu de atletism, la 22 de ani. ”Am început pregătirea în 2005 și 3 ani am fugit 1.500 m, 3.000 m și uneori obstacole și 5.000 m. Între 2008 și 2010 am lucrat cu marele maratonist Iaroslav Mușinschi (n.n. – PB maraton, 2.08.32), iar din 2010, mă antrenez singur”, ne povestește Gheorghiță care spune că nu are stabilit un obiectiv în acest moment: ”Vreau doar să mă bucur de alergare și să fac asta cât de mult îmi va permite sănătatea. Visul meu este să mă fac antrenor”.

Rezultate 2015 (selecție)

Alba Iulia City Race – Locul 1

Semimaraton Brașov – Locul 1

Maraton Chișinău – Locul 1

Campionatele Balcanice de Alergare Montană – Locul 2

EcoMaraton – Locul 2

Corcova Trail Race – Locul 2

Runfest Semimaraton – Locul 2

Cluj Semimaraton – Locul 3

Campion al Moldovei la toate probele pe care le-a alergat

Sportivul din Chișinău, Vitalie Gheorghiță, a terminat de-a lungul anilor pe primul loc la toate probele la care a participat. De la 1.500 de metri până la 10.000 de metri. ”Din păcate în Moldova nu avem campionat național de semimaraton sau de maraton, dar sunt campion balcanic la aceste probe”, spune sportivul basarabean.

Favoriți: Marius Ionescu și Iaroslav Mușinschi

Printre atleții preferați ai lui Gheorghiță se numără Kenenisa Bekele, Mo Farah și Usain Bolt, dar și Iaroslav Mușinschi și Marius Ionescu: ”Am un mare respect pentru maratoniștii noștri, pentru cei doi, pentru că au obținut rezultate remarcabile în condiții de antrenament foarte dificile cu multe lipsuri și neajunsuri”.

foto: sportlaoricevarsta.ro

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.