SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Alte sporturi » Cluburi » Ambiţii roş-albastre pentru play-off-ul Ligii Naţionale

Ambiţii roş-albastre pentru play-off-ul Ligii Naţionale 

steaua-handbal-08

Spre deosebire de sezonul trecut, când s-a salvat greu de la retrogradare, echipa cu cel mai important palmares din handbalul românesc, CSA Steaua Alexandrion, a avut un parcurs competiţional foarte bun în acest an. Trupa pregătită de Ovidiu Mihăilă, cu un efectiv mult schimbat faţă de campionatul anterior, a bifat evoluţii constant bune, luptându-se de la egal la egal cu echipele din fruntea clasamentului, Dinamo, CSM Bucureşti şi HC Odorhei. Prestaţiile bune din sezonul regulat i-au adus Stelei o calificare binemeritată în play-off-ul campionatului, dar şi accederea în semifinalele Cupei României.
Parcursul roş-albaştrilor în acest sezon a fost comentat pentru Sport Revolution de Andrei Cian, managerul echipei militare, care consideră că forma bună arătată de jucători, coroborată cu dorinţa lor de afirmare şi cu coeziunea din sânul lotului i-au adus calificarea în play-off. „În campionat, ţinând cont de valoarea lotului, era normal să reuşim accederea în play-off. A fost greu pentru noi, deoarece în vară am schimbat 12 jucători, iar când schimbi atât de mulţi jucători e greu să creezi o echipă competitivă. Totuşi, am reuşit, iar întreg grupul care s-a creat are meritul de a fi calificat echipa în play-off. Jucătorii au răspuns foarte bine şi au recompensat aşteptările conducerii clubului prin această calificare în play-off. Acum suntem pe drumul cel bun şi încercăm să ne batem pentru un loc cât mai bun în play-off“, a precizat Cian.
„Grupul e foarte unit. Deşi am avut un lot subţire numeric, asta ne-a ajutat, deoarece jucătorii au evoluat constant şi s-au simţit foarte utili echipei. Nimeni nu s-a plâns de oboseală, iar asta înseamnă că fiecare şi-a dorit să joace. Acesta este avantajul echipelor care au loturi mici, nu există divergenţe între jucători pentru că unii prind echipa, iar alţii stau pe bancă“, adaugă oficialul roş-albaştrilor, care e de părere că brandul Steaua a fost un alt factor care şi-a pus amprenta în mod favorabil asupra evolu­ţiilor grupării de handbal. „Jucătorii care au venit în vară au ştiut că vin la Steaua, au conştientizat că la noi sunt aşteptări foarte mari şi s-au adaptat. Românii ştiau ce înseamnă să joci la Steaua, iar când joci la Steaua nu e vorba numai de bani, ci e vorba că joci pentru un brand, iar asta te responsabilizează mult mai tare“.

Steliştii vor în cupele europene

Şi cum parcursul Stelei în acest sezon competiţional a fost la înălţime, obiectivul nu poate fi mai prejos. Potrivit lui Cian, echipa roş-albastră şi-a propus clasarea pe un loc cât mai sus în campionat care să-i permită accederea în cupele europene. De asemenea, Cupa României ar fi un obiectiv la îndemâna elevilor lui Ovidiu Mihăilă. „Obiectivul nostru este să câştigăm fiecare meci şi la final de sezon să obţinem un trofeu. În acest moment, cel mai realist obiectiv ar fi o clasare în primele cinci-şase echipe din campionat. Dar poate reuşim să fim chiar mai sus, poate chiar pe 4, loc pentru care se bat şi Timişoara, Turda sau Reşiţa. Locul 4 ne-ar da posibilitatea de a juca în semifinalele campionatului, ceea ce ar fi o performanţă, ţinând cont că echipa s-a adunat la jumătatea lunii iulie a anului trecut. Locul 4 înseamnă calificarea în cupele europene. Ori reuşim să jucăm finala Cupei cu CSM Bucureşti, ori reuşim să terminăm în primele patru echipe din campionat“, a mai spus Cian.
Managerul Stelei admite că şi-ar dori ca handbaliştii roş-albaştri să câştige Cupa Româ­niei (17-18 aprilie), mai ales că drumul spre finala acestei competiţii va fi relativ facil. „În Cupa României vom juca cu Constanţa, Călăraşi şi CSM Bucureşti. Vor fi meciuri echilibrate, nu putem spune că plecăm ca favoriţi. CSM Bucureşti cred că este echipa favorită, restul sunt pe aceeaşi linie. Dar orice echipă poate câştiga Cupa sau poate termina pe locul 4. Eu sunt sigur că va fi o competiţie deschisă şi atractivă. În Cupă oricine poate bate pe oricine. La campionat e altfel situaţia, e mult mai dificil decât în Cupă. Totuşi, un parcurs bun în campionat e de preferat, deoarece ne dă speranţe pentru ca la anul să fim şi mai competitivi“, a completat Cian.

Speranţe mai mari pentru sezonul viitor

Dacă sezonul trecut s-a salvat de la retrogradare, iar în acest sezon a ajuns în play-off-ul campionatului, la anul steliştii speră chiar la mai mult. Nu se gândesc tocmai la titlu, deşi cu greu îşi pot ascunde dorinţa de a fi din nou campionii României, mai ales că n-au mai câştigat niciun trofeu din 2009 încoace. Totuşi, oficialii Stelei sunt modeşti şi susţin că o clasare pe podium ar fi mai realistă decât câştigarea campionatului. „N-aş vrea să mă hazardez să spun că Steaua se va bate la titlu la anul. Avem nevoie de câţiva jucători în vară pentru a acoperi posturile vacante. La anul cred că obiectivul realist ar fi clasarea pe podium. Dar ar fi prea mult să spun că ne gândim la titlu. Lucrurile se fac pas cu pas şi e posibil ca peste câţiva ani Steaua să poată câştiga şi campionatul“, a conchis Andrei Cian.

Articol publicat în nr. 59 al revistei Sport Revolution

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.