SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Sunday, October 22, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de echipă » Fotbal » Brazilia, incapabilă să marcheze în poarta Mexicului în a şasea zi a Cupei Mondiale de fotbal

Brazilia, incapabilă să marcheze în poarta Mexicului în a şasea zi a Cupei Mondiale de fotbal 

bramex

Cea de-a şasea zi a Cupei Mondiale de fotbal s-a încheiat, în premieră la această ediţie, cu două rezultate de egalitate. Primul meci a fost cel dintre Belgia şi Algeria, câştigat de belgieni cu 2-1, după care au urmat Brazilia – Mexic 0-0 şi Rusia – Coreea de Sud 1-1.

Considerată una dintre cele mai promiţătoare echipe ale Mondialului din Brazilia, Belgia a avut viaţă grea cu Algeria, în primul meci al grupei H. Africanii au deschis scorul în minutul 25, prin penalty şi şi-au menţiut avantajul până la jumătatea reprizei secunde. Proaspăt intratul Marouane Fellaini a egalat scorul în minutul 70, cu o lovitură de cap, iar 10 minute mai târziu, o altă rezervă, Merteens, a stabilit scorul final: 2-1 pentru Belgia.

Brazilia şi Mexic au deschis runda a doua a fazei grupelor. Ambele veneau după victorii în prima etapă din grupa A, iar lumea aştepta un meci cu multe goluri. Deşi cele două echipe s-au întrecut în ocazii (14 şuturi Brazilia, 13 Mexic), scorul a rămas neschimbat până  la final: 0-0.

Celelate două formaţii din grupa A, Rusia şi Coreea de Sud, au jucat ultimul meci al zilei. Prima repriză s-a încheiat fără goluri, 0-0, iar după pauză, Rusia a părut echipa mai motivată să câştige. După ce nu au fructificat nimic în primele cinci minute ale reprizei secunde, ruşii au arătat probleme în defensivă. În aceste condiţii, echipa care a deschis scorul a fost Coreea de Sud, în minutul 64, când Lee Keun-Ho a şutat de la 20 de metri, iar portarul rus Akinfeev a atins mingea, dar ulterior a trimis-o în propria poartă. Ruşii au salvat meciul în minutul 74, când Kerzhakov a înscris pentru 1-1. De cealaltă parte, Coreea de Sud debutează fără victorie la un CM, pentru prima oară în ultimele patru ediţii.

Cea de-a şaptea zi a Cupei Mondiale de fotbal va fi plină de meciuri interesante. Outsidera grupei B, Australia, va întâlni Olanda, care vine după un 5-1 surpinzător cu Spania. Campioana mondială, Spania, va întâlni Chile în cel de-al doilea meci, iar Croaţia va juca împotriva Camerunului, într-un meci contând pentru grupa A.

FOTO: cbc.ca

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.