SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » Campionatele mondiale de unifight-2010, la Bucuresti (23-27 noiembrie)

Campionatele mondiale de unifight-2010, la Bucuresti (23-27 noiembrie) 

75unifightqq.jpg

Campionatele mondiale de unifight 2010 se vor desfăşura la Bucureşti, în Pavilionul central de la Romexpo, în perioada 23-27 noiembrie, un protocol în acest sens fiind semnat miercuri la Bucureşti între preşedintele Federaţiei internaţionale de unifight, Serghei Novikov, şi preşedintele Federaţiei române de specialitate, Marian Constantin.

Alegerea României pentru găzduirea unei asemenea competiţii într-o disciplină atât de nouă, care anul acesta împlineşte exact un deceniu de la oficializare, se datorează valorii sportivilor români la ultimele ediţii ale CM (la Praga, anul trecut, reprezentanţii României au cucerit 7 medalii), dar şi dinamismului federaţiei din ţara noastră, care conduce şi forul continental.

La ediţia 2010 a Mondialelor de la Bucureşti sunt aşteptaţi să participe circa 200 de sportivi din 45 de ţări, de pe 4 continente, FIAU ajungând în scurt timp la o reprezentare planetară.

După semnarea protocolului, Serghei Novikov, care este campion olimpic de judo în 1976, la Montreal, şi, de asemenea, vicepreşedinte al Comitetului olimpic al Rusiei, a declarat că în cursul dimineţii a avut o întâlnire prietească şi, mai ales, eficientă cu campioana olimpică Doina Melinte, preşedinta Autorităţii naţionale pentru sport şi tineret, care a acceptat să conducă în toamnă Comitetul de organizare a competiţiei. Preşedintele FIAU a subliniat că, timp de o săptămână, cât a stat în ţara noastră, a fost impresionat de progresul acestei discipline în România.

La organizarea Campionatelor lumii de la Bucureşti, federaţia internaţională va avea o contribuţie importantă, mai ales în încurajarea noilor membri, din America Latină, care vor fi ajutaţi să debuteze la o asemenea întrecere. Serghei Novikov va reveni până în noiembrie de 3-4 ori în ţara noastră, pentru a sprijini organizatorii români în curajoasa lor întreprindere.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.