SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Personalităţi » Cristi Chivu a donat bani ALS, dar a rămas neudat!

Cristi Chivu a donat bani ALS, dar a rămas neudat! 

3202cristi-chivu-14.jpg

Fostul internațional român, Cristian Chivu, a donat bani organizației ALS care lupta împotriva sclerozei laterale amiotrofice, dar a refuzat să se supună provocării „găleții cu gheață” din cauza accidentării ce l-a ținut câteva luni bune departe de gazon, pe vremea când evolua în tricoul lui Internazionale Milano.

“Am primit provocarea Ice Bucket din partea lui Radu Vâlcan! Merci Radu, m-ai băgat în gura lupului! Am doua variante: fie îmi torn o galeată cu gheaţă în cap, fie fac o donaţie. Cum capul meu a fost destul de «primitor» de-a lungul vremii, prefer să aleg a doua variantă. Contravaloarea «ice bucket» este de 100 de dolari. Eu am donat mai mult, şi în numele celor pe care i-aş fi putut nominaliza. Până la urmă, ideea acestei campanii este aceea de a strânge bani, nu? Deci m-am achitat”, a postat fostul căpitan al tricolorilor pe contul său de facebook.

După o ciocnire cu un adversar într-un meci Inter Milano – Chievo(2010), Cristi Chivu a fost supus unei intervenții chirurgicale în urma căreia i-a fost îndepărtat un hematom din zona parietală dreaptă. După o lună de la intervenție, căpitanul naționalei de la acea vreme, a intrat în programul normal de antrenament al echipei, dar a fost nevoit sa folosească o cască de protecție pe terenul de joc.

Astfel, Chivu a intrat într-un club select de personalități care s-au implicat în lupta împotriva sclerozei. Dacă nume celbre precum George Bush, Jose Mourinho sau Novak Djokovic s-au supus provocării de a-și turna gheață în cap, fostul fundaș „nerazzurro” s-a rezumat la a dona bani pentru această cauză.

FOTO: cristianchivu.com

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.