SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Sunday, October 22, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » Cristiana Mongol Stancu și Octavian Budică, gradați cu 3 Dan Kempo

Cristiana Mongol Stancu și Octavian Budică, gradați cu 3 Dan Kempo 

kempo-3dan

kempo-3danLuna iulie și august a adus recunoașterea valorii și grade marțiale pentru Cristiana Mongol Stancu, cea mai titrată practicantă de sporturi de luptă din Romania. Azi ne vom opri la Federația Română de Kempo, ce a acordat prin profesor Amatto Zaharia, președintele federației, gradul de 3 Dan Kempo Cristianei dar și domnului Octavian Budică.

SR: Domnule prof. Amatto Zaharia, pe ce fond vin aceste gradații?

A.Z.: În cazul Cristianei ”Mongol” Stancu ce ar mai fi de spus? Multiplă campioană națională, europeană și mondială de Kempo, prima și singura campioană mondială de MMA, medaliată FILA, medaliată la campionatele europene de box, campioană mondială și intercontinentală de Kick Box la profesioniști și lista poate continua. Chiar dacă nu mai luptă de un an și jumătate, se antrenează de cinci ori pe săptămână, mass-media o ține în prim plan cu diversele activități de creație, pictură, film, discursuri motivaționale, iar ofertele competiționale continuă să vină. Pentru toate acestea, am decis că este normal să primească această gradație.

În ceea ce privește persoana lui Octavian Budică, este un practicant cu ștate vechi, a început practicarea karate-ului in anul 1996, a trecut prin mai multe sisteme, kick box, wu shu, ju jitsu și din anul 2007 Kempo. Este medaliat național și internațional.  Peste toate acestea, un mare susținator și promotor al fenomenului Arte Marțiale și sporturi de luptă prin publicații de top precum Sport4all, Sport Revoluțion, emisiuni tv și radio. Gradarea lui a venit în mod natural și mai mult decît meritat.

Cristiana Mongol Stancu: “Sunt bucuroasă de această recunoaștere a muncii și performanțelor obținute în 17 ani de activitate. Mai ales că latura sportivă și marțială este prezentă în preocupările mele zilnice”.

Octavian Budică: “Antrenamentele diversificate și sparring’urile avute timp de 6 luni în Orientul Mijlociu m-au pregătit parcă pentru acest moment. Mulțumesc FR Kempo și domnului Amatto Zaharia pentru acordarea acestui grad și doresc mult succes lotului României de Kempo la campionatul Mondial de Kempo MMA din Las Vegas”.

 

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.