SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Sunday, October 22, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » CSM Bucureşti – Ferencvaros 30-25 în turul sferturilor de finală din Liga Campionilor

CSM Bucureşti – Ferencvaros 30-25 în turul sferturilor de finală din Liga Campionilor 

Bucurie a handbalsitelor de la CSM Bucuresti dupa meciul de handbal feminin impotriva celor de la FTC Rail Cargo Budapesta  din cadrul Ligii Campionilor, desfasurat in sala Polivalenta-Ioan Kunst Ghermanescu din Bucuresti, vineri 7 aprilie 2017.Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES

Campioana României a trecut fără probleme de formaţia maghiară Ferencvaros Budapesta la capătul unui duel controlat de CSM în mare parte. Cea mai bună marcatoare a partidei a fost Isabelle Gulden, cu zece goluri, dar o evoluţie impecabilă a avut şi Paula Ungureanu, care a închis poarta bucureşteană.

Prima repriză a întâlnirii dintre CSM Bucureşti şi Ferencvaros a fost dominată de gazde, care au intrat la cabine cu un avantaj de două goluri, scor 17-15. Partida a început sub semnul echilibrului, cu ambele echipe tatonându-se reciproc. Ulterior, apărarea CSM-ului şi-a arătat clasa şi a oprit şarjele ofensive ale echipei maghiare, în vreme ce atacul a fost condus magistral de Isabelle Gullden, cu şase reuşite, majoritatea de la 7 metri. Cea mai mare diferenţă dintre cele două formaţii în prima repriză a fost de patru goluri în favoarea bucureştencelor, la aceasta contribuind din plin şi Paula Ungureanu, care a avut numeroase intervenţii salvatoare în poartă.

În repriza secundă, CSM-ul a reintrat în meci destul de timid, dar ulterior fetele antrenate de Per Johansson şi-au regăsit cadenţa. Cu aceeaşi Paula Ungureanu magnifică în poartă, ofensiva bucureşteană a marcat gol după gol, distanţându-se pe tabelă. Apărarea a funcţionat din ce în ce mai bine o dată cu trecerea timpului, exasperându-le pe maghiare. Isabelle Gulden a fost de departe MVP-ul partidei, reuşind să înscrie zece goluri din totalul celor 30 marcate de CSM Bucureşti în 60 de minute. Prestaţii foarte bune au avut şi Carmen Martin, cu şase goluri şi Majda Mehmedovic, cu patru reuşite. Pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Camille Ayglon, Aurelia Brădeanu, Bianca Bazaliu, Oana Manea şi Niombla Gnonsiane.

S-a terminat 30-25 pentru CSM Bucureşti, un scor care reflectă din plin diferenţa dintre cele două echipe. Cele cinci goluri avans s-ar putea să cântărească decisiv în economia calificării, returul urmând să aibă loc la Budapesta sâmbăta viitoare, 15 aprilie. Pentru a se califica, CSM poate pierde returul, dar nu la o diferenţă mai mare de patru goluri.

De remarcat şi numărul mare de spectatori care au asistat la acest meci, în Sala Polivalentă din Bucureşti fiind aproximativ 5000 de fani ai handbalului. Atmosfera creată de aceştia a fost incendiară şi a pus în reală dificultate formaţia maghiară, care a jucat încontinuu sub o presiune fantastică.
Felicitări CSM Bucureşti pentru succes şi felicitări spectatorilor care au dat dovadă de fair-play şi echilibru pe toată durata partidei.

Mult succes în meciul retur cu Ferencvaros!

FOTO: Răzvan Păsărică (rpressport.ro)

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.