SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Gimnastică » Cupa Mondială de la București, dominată de gimnastele din Rusia

Cupa Mondială de la București, dominată de gimnastele din Rusia 

Ritmica-9
Etapa de Cupa Mondială la gimnastică ritmică, desfășurată la Polivalenta bucureșteană în primul weekend din aprilie, concomitent cu Turneul internațional de juniori care poartă numele Irinei Deleanu, președintele federației de specialitate, a fost la discreția sportivelor din Rusia. Care au câștigat atât la individual compus, cât și la cele patru obiecte, prin Iana Kudriavtseva, secondată pe podiumuri de Alexandra Soldatova și Margarita Mamun.
Kudriavtseva, 20 ani, campioana mondiala en-titre la individual compus si-a reconfirmat clasa, impunandu-se destul de lejer, cu o singură excepție. La panglică, unde a primit aceeași notă, 18,500, cu Soldatova, mai mică decât ea cu un an. Obiect la care, alte două sportive, belarusa Melitina Staniouta, bronz la individual compus și azera Marina Durunda au urcat pe podium, pe a treia treaptă, cu o notă identică, 17,750 La cerc a primit 19,100, fiind urmată de Mamun, 18,850, a doua la individual compus și belarusa Melitina Staiouta, 21 ani, 18,000. Și la minge a avut 19,100, devansându-le pe Mamun, 18,500 și Staniouta, 18,150. Pentru ca la măciuci să obțină 18,950, întrecându-le pe Soldatova, 18,450 și pe franțuzoaica Ksenia Mustafaeva, 17,850.
Clasată a 19-a la individual compus, Ana Luiza Filioreanu a primit un wild-card din partea organizatorilor, concurând în finala de la măciuci, pe care a încheiat-o pe locul 10, cu 17,100. La sfârșitul săptămânii va participa, alături de Diana Pavel, la etapa de Cupa Mondială de la Pesaro-Italia.
foto: SR

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.