SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Special » Dacă vrei să ştii cine este un om, dă-i o funcţie de conducere

Dacă vrei să ştii cine este un om, dă-i o funcţie de conducere 

ancheta

„Clubul Sportiv Olimpia este un butoi cu pulbere care mai are foarte puţin să explodeze! Se mizează pe ignoranţă şi teama oamenilor de-a nu-şi pierde locul de muncă. Noi, angajaţii acestui club, care am reuşit să ne facem cunoscută nemulţumirea, ne simţim fără nicio apărare şi nu înţelegem cum acest binom Constantin Cătuţi-Gheorghe Iordache se află încă aici, continuând să conducă ca şi cum clubul ar fi SRL-ul lor, încălcând orice cod etic şi moral“. Sunt vorbele apăsătoare, triste, şocante, dar reale ale unui angajat din cadrul Clubului Sportiv Olimpia Bucureşti. Un club în care am crezut, care a încercat să păstreze aparenţele, un club care ar trebui să apere interesele sportivilor, antrenorilor şi ale angajaţilor săi, dar se pare că nu o face.
Vocea continuă şi povesteşte cu înfrigurare, teamă şi repulsie ce se întâmplă în culisele acestui club, un club cu o istorie frumoasă, în care bucureştenii cred şi îşi trimit copiii către secţiile sportive. Se pare că directorul executiv, Gheorghe Iordache, împreună cu contabilul şef, Constantin Cătuţi, au frâiele acestuia şi le manevrează după bunul plac şi interesul propriu: „Vă fac cunoscut modul în care domnul contabil şef, Constantin Cătuţi, şi domnul Gheorghe Iordache, în calitate de conducător al clubului, înţeleg să conducă Clubul Olimpia Bucureşti, în virtutea calităţii lor de apărători ai intereselor fiecărui angajat. În locul susţinerii activităţii sportive, pentru că centralizam întreaga activitate sportivă având în permanenţă o imagine clară, eram obstrucţionaţi fie de domnul Iordache, prin încălcarea atribuţiilor din fişa postului, dar şi prin luarea unor decizii în defavoarea activităţii sportive, fie de către domnul Cătuţi, căruia deşi îi semnalam referate care nu erau în regulă (cazare, masă, susţinătoare de efort), erau semnate şi aprobate. Aceste persoane au acţionat nu numai făcând abuz de funcţia lor de conducere, dar au contribuit la pierderea unor bunuri pe care ar fi trebuit să le apere! Activitatea domnului Iordache, deşi trebuia să fie şi de natură sportivă, era mai mult economică alături de domnul Cătuţi. Printre aceste activităţi economice regăsim alocarea bugetului pe secţii fără a lua în calcul criteriile de bază ale performanţei sportive, cantonamente acordate preferenţial sau contracte neavantajoase la bazin, dar avantajoase pentru anumite persoane“.
Cei din club duc o luptă continuă şi nu îndrăznesc să se împotrivească celor sus-puşi: „Atât timp cât ni se spune că datorită lor obţinem fonduri de la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru întreaga activitate şi doar pentru că sunt ei conducătorii instituţiei, noi rămânem neputincioşi. Situaţia noastră şi mai ales a celor care nu suntem în nicio grupare, a ajuns insuportabilă! Nu cred că cineva poate lucra ­într-un mediu în care te simţi ameninţat în tot ceea ce înseamnă demnitate. Au mai fost colegi care au încercat să ameninţe cu denunţul referitor la ce se întâmplă aici, dar au fost ironizaţi în şedinţe de cei doi, iar referatele lor dispăreau, astfel încât antrenorii renunţau deoarece nu îşi mai puteau desfăşura activitatea. Situaţia este gravă, pentru că nimeni nu poate garanta până unde se poate ajunge şi în ce tragedie poate degenera totul! S-a reuşit ca un club întreg să fie pus la zid de acest binom Cătuţi-Iordache“.
O realitate crudă şi o situaţie dificilă care distruge încetul cu încetul oamenii care trăiesc aceste lucruri pe pielea lor. Pe noi ne macină, ne înverşunează şi ne face datori de a salva ce a mai rămas din acest club, de a afişa adevărul care doare atât de mult! Aceasta a fost picătura care a umplut paharul, o picătură care nu ne va opri aici, o picătură care ne obligă să vă facem cunoscut adevărul în viitoarele numere ale revistei noastre.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.