SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Atletism » Debut atractiv al sezonului oficial indoor

Debut atractiv al sezonului oficial indoor 

FRatletism

Un duel interesant s-a derulat în prima zi a Campionatelor Naționale rezervate Seniorilor, Tineretului și Juniorilor 1, competiție desfășurată sâmbătă și duminică în sala din cadrul CSNB „Lia Manoliu”, la săritura în înălțime, între Mihai Donisan (2,18 m; Dinamo) și Marius Dumitrache (2,26 m; CSM București). Cu aceast rezultat, elevul antrenorului Doru Oprea a stabilit și un nou record național de juniori (cel vechi aparținea lui Mihai Atanasiu – 2,22 m reușit în 2012), o provocare pentru Mihai Donisan (deja calificat la JO de la Rio), antrenat acum de fostul mare campion al probei, Sorin Matei, deținătorul recordului național încă din 1990, cu una dintre cele mai bune performanțe mondiale din toate timpurile — 2,40 m.

La primul concurs din acest an, Cătălin Câmpeanu (CSM București) a alergat în serii cât să câștige, fiind cronometrat în 6,78, pentru ca în finală să treacă linia de sosire, în 6,68, la trei sutimi de secundă de baremul pentru Campionatele Mondiale de sală, programate la Portland, în perioada 17-20 martie. Și cum ne declara sâmbătă seară, Cătălin, deținătorul recordului nostru național (6,60) este hotărât să-și asigure pașaportul de SUA.

În prima zi a competiției din Capitală s-a alergat și pe distanța de 1500 m. La cea mai lungă cursă a zilei, Ancuța Bobocel (CSU Craiova) a câștigat cu 4:21,78, fiind urmată de Adela Bălțoi (4:28,13 –  PB; CS Pandurii Tg Jiu) și de Andreea Pișcu (4:32,53 – PB; CS Pandurii Tg Jiu).

Trebuie să notăm că, tot sâmbătă, dar de această dată la Luxemburg, în cadrul „Vectis Indoor Meeting”, Claudia Bobocea (antrenor Valentin Anghel) a reușit un nou record personal pe 1500 m (4:09,64), timp cu care și-a asigurat standardul de participare la Mondialele americane.

Duminică, în a doua zi a întrecerilor, am avut satisfacția să fim martorii egalării unuia dintre cele mai vechi recorduri naționale de juniori 1. Mai exact, la săritura în înălțime, Daniela Stanciu (CSA Steaua) a trecut peste ștacheta ridicată la 1,93 m, din cea de-a doua încercare, „intrând în istorie” alături de Galina Astafei (performanță datând din anul 1988). Pe de altă parte, un alt stelist, Valentin Toboc, a repetat reușita ei, de această dată la săritura în lungime, elevul antrenoarei Mihaela Toboc egalându-și propriul rezultat, după mai bine de patru ani (04/12/2011), adică 7,84 m. În proba feminină similară, Florentina Marincu (CN Sp Cetate Deva), deținătoarea recordului european indoor al junioarelor, s-a impus cu 6,49 m în fața Elenei Panțuroiu (LPS Cl Muscel), câștigătoarea de ieri, de la triplusalt, sărind 6,03 m.

foto:fra.ro

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.