SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Sunday, October 22, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Atletism » Două românce, medaliate cu argint la Europenele de atletism de la Rieti

Două românce, medaliate cu argint la Europenele de atletism de la Rieti 

Razor

Final dramatic în finala feminină de la triplusalt din cadrul Campionatelor Europene rezervate juniorilor 1 de la Rieti, unde România a avut trei reprezentante. Până la ultima serie de încercări, Elena Panțuroiu (13,36 m), conducea, iar Florentina Marincu, recent medaliată cu două medalii de aur la Mondialele de cadeți (triplusalt și lungime), era pe cea de-a treia poziție, cu 13,23 m, în timp ce Andreea Lefcenco rămăsese pe a zecea poziție, cu 12,74 m. Din nefericire pentru tricolore, clasamentul s-a răsturnat, ierarhia fiind următoarea:

1. Ottavia Cestonaro (13,41 m), 2. Elena Panțuroiu, 3. Ana Peleteiro (Spania – 13,29 m – SB), 4. Florentina Marincu. Cu un nou record personal, Bianca Răzor (51,82) a încheiat pe locul secund cursa de 400 m, după poloneza Patrycja Wyciszkiewicz (51,56 – recordul Poloniei de juniori). Andrei Neagoe a terminat pe poziția a 12-a finala de la săritura în lungime (6,73 m), iar Alexandru Terpezan a trecut de furcile caudine ale preliminariilor la 200 m, fiind cronometrat în 21,80.

În reuniunea de dimineață a celei de-a doua zile de concurs continental, Ligia Grozav, care are la activ un titlu de campioană mondială de cadeți, în 2011, a reușit să se califice în finala probei de săritură în înălțime, cu 1,80 m. În schimb, Cosmin Dumitrache (14,19) s-a oprit în seriile de la 110 mg.

Articol de Cristina Vladu

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.