SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Gimnastică » Echipele noastre de gimnastică îşi încearcă şansele la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro

Echipele noastre de gimnastică îşi încearcă şansele la turneul preolimpic de la Rio de Janeiro 

22

Mai sunt puţine ore până la debutul turneului preolimpic de gimnastică de la Rio de Janeiro, unde se vor bate pentru cele patru locuri calificante opt echipe feminine şi tot atâtea masculine clasate pe locurile 9-16 la Mondialele din 2015 de la Glasgow. Reprezentanţii noştri se pregătesc de câteva zile în sala care va găzdui competiţia ce va debuta sâmbătă cu întrecerea fetelor, va continua cu băieţii, duminică şi se va încheia luni, cu finalele pe aparate. Pe lângă echipe participă şi sportivi în competiţia individuală din ţările care nu au gimnaşti calificaţi de la campionatele lumii de anul trecut.

Cătălina Ponor, Diana Bulimar, Silvia Zarzu, Dora Vulcan, Andreea Iridon şi, dacă va fi cazul, rezerva Maria Holbură vor concura sâmbătă în prima subdiviziune, cu Australia. După care vor aştepta rezultatele obţinute de reprezentantele Belgiei, Braziliei, Coreei de Sud, Elveţiei, Franţei, Germaniei şi Ungariei. Alături de ele vor fi antrenorii Lucian Sandu, Adela Popa şi Marcela Fumea.
Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Andrei Muntean, Andrei Ursache şi rezerva Laurenţiu Nistor, dacă va fi introdus la vreunul dintre cele şase aparate de antrenorii Ioan Suciu, Ştefan Gal şi Vasile Vug, vor evolua duminică, în a doua subdiviziune. Împreună cu gimnaştii din Spania şi Franţa. În celelalte subdiviziuni se vor duela Belgia, care a înlocuit Belarusul, Canada, Germania, Olanda şi Ucraina. De la germani va lipsi Fabian Hambuechen, numarul 1 devenind Marcel Nguyen. Francezii se bazeză, îndeosebi, pe Samir Al Said şi Axel Augis, canadienii pe Cyril Tomassone, olandezii pe Epke Zonderland, iar ucrainenii pe Oleg Vernaiev şi Igor Radivilov.
Foto: http://romaniangymnast.com

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.