SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de echipă » Fotbal » Egal fără goluri la Budapesta în preliminariile CE de fotbal

Egal fără goluri la Budapesta în preliminariile CE de fotbal 

61713487

Naționala de fotbal a României a încheiat nedecis cu Ungaria, 0-0, pe noua arenă de 20.000 de locuri din Budapesta. Un rezultat echitabil care trimite echipa noastră pe locul al doilea în grupa F, după victoria Irlandei de Nord, 3-1 în deplasare la Feroe. Finlanda s-a impus cu 1-0 la Atena, în fața Greciei și amenință locul al treilea, pe care se află Ungaria.

A fost o partidă modestă ca spectacol, cu puțin avantaj de partea formației antrenate de Anghel Iordănescu în prima repriză, anulat după pauză de adversara noastră. Nu s-au consemnat ocazii mari la cele două porți. Poate cu excepția loviturilor libere trimise pe lângă buturile adverse de Keșeru și Budescu în minutele 69 și 71 sau a șutului lui Torje din minutul 79, respins în corner de veteranul de 39 de ani Kiraly. Gazdele puteau înscrie în minutul 36, când Szalai a trimis o torpilă spre buturile apărate de Tătărușanu, respinsă în corner, fiind imitat de Nikolics, șase minute mai târziu sau lovitura cu capul pe lângă poartă a lui Guzmics.
Am remarcat prestațiile lui Grigore, Hoban, Tătărușanu, Raț și, parțial, Prepeliță. Nu și a lui Sânmărtean sau Keșeru, care nu s-au regăsit. Chipciu, introdus în minutul 72 în locul lui Popa, a făcut un fault stupid, pentru care a primit cartonaș galben, ce-l va trimite în tribună la meciul de luni cu Grecia, de pe Arena Națională. Hoban s-a accidentat și rămîne de văzut dacă va putea fi recuperat așa de repede. Au mai jucat Budescu, introdus abia în minutul 78, pe postul lui Sânmărtean și Maxim, care n-a apucat să joace decât trei minute.
Avem nevoie de victorie în meciul cu Grecia, care ar lămuri în bună măsură lucrurile în fruntea grupei conduse de Irlanda de Nord, cu 16 puncte, urmată de formația noastră, 15, Ungaria, 12, Finlanda, 7, Feroe, 6, elenii rămânând cu l2 puncte, pe ultima poziție.
În aceeași zi va avea loc un alt joc important pentru ierarhia grupei, Irlanda de Nord-Ungaria. Dacă se vor înregistra victorii ale echipelor gazdă, ambele vor obține calificarea. Finlanda va evolua în fața propriilor suporteri cu Feroe, putând amenința poziția Ungariei, pentru baraj în caz că aceasta va pierde.
Foto: http://stirileprotv.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.