SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Politică Sportivă » Elisabeta Lipă, propusă ministrul Tineretului și Sportului în cabinetul Cioloș

Elisabeta Lipă, propusă ministrul Tineretului și Sportului în cabinetul Cioloș 

LIPA

Chestorul Elisabeta Lipă, fostă campioană olimpică la canotaj, a fost propusă astăzi, duminică, 15 noiembrie, pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului.  Una dintre cele mai importante sportive din istoria României,Elisabeta Lipă este, la 51 de ani, chestor de poliție, președinte al Federației Române de Canotaj, vicepreședinte COSR și președinte al Clubului Sportiv Dinamo, funcții din care probabil se va autosuspenda pe durata mandatului.

Palmaresul Elisabetei Lipă:

Jocuri Olimpice
• 1984, Los Angeles – medalie de aur la dublu vasle;
• 1988, Seul – medalie de argint la dublu vasle si medalie de bronz la patru vasle;
• 1992, Barcelona – medalie de aur la simplu vasle si medalie de argint la dublu vasle;
• 1996, Atlanta – medalie de aur la 8+1 vasle;
• 2000, Sidney – medalie de aur la 8+1 vasle;
• 2004, Atena – medalie de aur la 8+1 vasle ;

Campionate Mondiale
• Dublu vasle – noua medalii de argint (1983, 1985, 1986, 1987, 1989, 1991, 1994 și 2003);
• Simplu vasle – o medalie de aur (1989) si o medalie de argint (1991);
• Patru vasle – o medalie de bronz (1982);
• 8+1 vasle – o medalie de bronz in 1984;

Campionate Nationale
• A fost de 25 de ori campioana nationala;
A fost portdrapelul delegatiei Romaniei la două Olimpiade, in 2000, la Sidney, si in 2004, la Atena.

foto: SR

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.