SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Sunday, October 22, 2017
Sunteti aici: Home » Special » „Fiind copil, sporturi practicam/ Şi îmi doream ades să fiu un campion…“

„Fiind copil, sporturi practicam/ Şi îmi doream ades să fiu un campion…“ 

gabriela-nicole-tatarus-11

Copiii reprezintă cea mai de preţ comoară pentru părinţi. Ei sunt cei care ne înduioşează, ne fac fericiţi, ne fac să zâmbim, să fim mândri de ei, să-i iubim, să-i sprijinim, să-i protejăm, să-i încurajăm, să-i ajutăm să îşi urmeze visul. Fiecare naţiune ar trebui să conştientizeze că micuţii de astăzi semnifică viitorul de mâine, să-i admire, să-i îndrume, să le ofere şansa de a răzbate şi de a-şi găsi calea atât de mult căutată. În sport, copiii de astăzi reprezintă campionii de mâine. Însă doar treptat şi cu sprijinul părinţilor, profesorilor, antrenorilor şi al altor persoane cu care se vor intersecta, vor reuşi să ajungă pe podium, să devină campioni şi să îşi reprezinte ţara peste tot în lume.

Am reuşit să aflăm ce este în sufletul micuţilor practicanţi de sport, cum se descurcă şi ce presupune performanţa la vârste fragede, discutând cu o jucătoare de tenis, junioara Gabriela Nicole Tătăruş. Aceasta, în ultimii doi ani, a avut rezultate bune, a reuşit să acceadă în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis şi îşi propune performanţe şi mai mari pentru următorii ani. Nicole a izbutit în 2014, la nici 15 ani, să câștige 3 puncte WTA, şi a intrat astfel în clasamentul mondial, terminând sezonul pe locul 1213 WTA. Tenismena este legitimată la AS Tenis Club AB.CE şi practică tenisul de la vârsta de 9 ani: „Am 16 ani, sunt în clasa a X-a la Colegiul Naţional Emil Racoviţă, joc tenis de performanţă de aproape 7 ani şi sunt mândră că am clasament WTA de profesionist. În prezent mă pregătesc cu Alexandru Berbec la Centrul Naţional de Tenis. Ziua mea începe foarte devreme, la 05:30 dimineaţa când mă trezesc, mă pregătesc, iar la ora 06:00 plec de acasă. Trebuie să ajung în Herăstrău, unde am un antrenament timp de o oră şi jumătate, de la 07:00-08:30. La 11:30 merg la şcoală, iar după, la ora 16:00, am al doilea antrenament până la 17:30, când urmează pregătirea fizică cu Dan Cristea. Seara, uneori, mai apuc să merg şi la bazin. Aceasta este o zi din viaţa mea, şi trebuie să recunosc că la fel ca oricare alt sport, tenisul înseamnă sacrificiu de când îl începi şi până când îl termini.“
Şi totuşi, Nicole a integrat această muncă în sistemul ei de zi cu zi, este capabilă şi consideră practicarea tenisului o adevărată bucurie şi împlinire. Este susţinută de întreaga familie, de preşedintele clubului, Marin Borovină, de antrenori, de preparatorul fizic, de multe persoane cu care interacţionează. Jucătoarea română a urcat pe podium și la Campionatele Naţionale de senioare, la dublu feminin, a câștigat mai multe turnee la U18 ani şi a participat la Campionatele Europene: „Cel mai important rezultat al meu este finala de la Orange Bowl, competiţie considerată Campionatul Mondial al Juniorilor, desfăşurată anul trecut în Plantation, Florida. Îmi place să joc tenisul mai mult pe tehnică, dar joc şi în forţă. Atât rezistenţa fizică, cât şi forţa reprezintă atuuri pentru mine, cele două se îmbină şi mă ajută să îmi fac jocul aşa cum îmi propun. Armele mele principale le reprezintă reverul lung de linie şi dreapta cross scurt. Încerc mereu să mă inspir de la jucătorii preferaţi, Novak Djokovic şi Serena Williams, pe care o admir foarte mult“, ne-a mărturisit junioara.

Nicole priveşte cu ambiţie şi optimism viitorul şi îşi doreşte să ajungă în primele 50 de jucătoare ale lumii cât mai devreme, la o vârstă cât mai mică. Un bun exemplu este pentru ea Simona Halep, datorită impactului pe care l-a avut performanţa acesteia asupra tenisului românesc: „Datorită Simonei Halep, mulţi copii au început să vină la tenis, s-au desfăşurat mai multe turnee internaţionale, au venit mai mulţi sponsori, iar tenisul este mult mai vizionat şi la televizor. Totul contează în sport, iar educaţia este importantă pentru că dacă nu ai disciplină, nu poţi să faci sport de performanţă. Şcoala ocupă şi ea un rol important în activitatea mea, încerc să fac faţă şi să-mi împart rolul de sportivă cu cel de elevă, mai ales că nu ştiu ce se poate întâmpla pe parcurs“, a încheiat jucătoarea de tenis.
Noi îi mulţumim pentru aceste rânduri şi sperăm ca peste ani să ne reprezinte cu succes şi să ne acorde din nou un interviu, în care lucrurile să fie exact aşa cum îşi doreşte în prezent.

Articol publicat în nr. 59 al revistei Sport Revolution

Fotografii: Răzvan Păsărică / sportpictures.eu

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.