SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Kempo-MMA » Fr Kempo – Un exemplu pentru sportul românesc

Fr Kempo – Un exemplu pentru sportul românesc 

Lotul naţional de Kempo - campioni mondiali pe naţiuni, 2014

De ani de zile trăim parcă un “deja-vu”. Invariabil, de  fiecare dată când realizăm un inteviu cu politicieni sau chiar şi cu cei care conduc sau îşi doresc să ajungă la conducerea sportului românesc, absolut toţi se plâng continuu că “nu mai vin tinerii către sport”, iar la finalul interviurilor ajung invariabil la concluzia “trebuie să facem totul pentru  a aduce tinerii în sălile de sport”. 

Cu toate acestea, realizăm întotdeauna după foarte scurt timp, că vorbele frumoase nu au fost decât nişte declaraţii politicianiste, nişte luări de poziţii pentru imagine, simplă demagogie … şi doar atât. În final, nu există idei, nu există programe coerente, nu există colaborare şi colegialitate, şi ceea ce este cel mai rău, nu există de fapt dorinţa interioară de a face bine acestui frumos domeniu numit “sportul românesc”.

În schimb, există foarte multă răutate, frustrare, invidie, dorinţa de a arăta că toată puterea sta în “pixul” celui aflat la funcţie şi care are bineînţeles impresia că a primit funcţia respectivă pe viaţă, la pachet cu domeniul pe care îl conduce în mod discreţionar că pe moşia lui. Din păcate, realitatea este una foarte tristă şi ne arată că de fapt totul în ţara asta se guvernează doar cu orgolii imense, iar cei mai mulţi care dau din coate la greu pentru a ajunge într-o funcţie, mai mică sau mai mare, au ca unic scop doar “plătirea de poliţe”, lăsând orgoliile şi frustrările personale să conducă în locul lor.

Sperăm că noul ministru al sportului să aducă un suflu nou în modalitatea de lucru şi să impună o stare de normalitate şi respect faţă de federaţiile sportive naţionale, fără de care dezvoltarea şi promovarea sportului ar fi imposibilă. Pentru că trebuie să recunoaştem deschis faptul că federaţiile îşi fac datoria faţă de această ţară “prin fapte” şi nu “prin vorbe”, în ciuda finanţărilor foarte mici, dar mai ales a unei birocraţii excesive.

Printre multele federaţii cu performanţe foarte bune se  numără şi Federaţia Română de Kempo, clasată pe prima poziţie pe naţiuni la Campionatele Mondiale de Kempo din Ungaria, dar şi Federaţia Română de Arte Marţiale şi Federaţia Română de Sambo, care au organizat Campionatele Europene de Wushu, respectiv Sambo, aducând fiecare în parte la Bucureşti peste 30 de ţări la aceste evenimente.

În încheiere, dorim să felicităm şi pe această cale Ministerul Apărării Naţionale, care a demonstrat încă odată că pune suflet in relatia cu oamenii, că ştie să-şi respecte valorile, acordându-i titlul de “Omul Anului 2013” luptătorului de Kempo, Macovei Costin, campionul care a luptat pentru România atât în misiunile de menţinere a păcii din Afghanistan, cât şi la Mondialele de Kempo, unde s-a situat pe prima treaptă a podiumului de premiere la Full-Kempo şi Knockdown.

Articol publicat în nr. 49 al revistei Sport Revolution

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.