SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi individuale » Gimnastică » Gimnastică ritmică » Gimnaste din peste 30 de țări, la etapa de Cupa Mondială de la București si Turneul internațional “Irina Deleanu”

Gimnaste din peste 30 de țări, la etapa de Cupa Mondială de la București si Turneul internațional “Irina Deleanu” 

Irina_deleanu

Sala Polivalenta din Capitală  va găzdui în primul weekend din aprilie a doua etapă a Cupei Mondiale de gimnastică ritmică și o nouă ediție a tradiționalului turneu pentru junioare “Irina Deleanu”.

Președintele federației de specialitate din țara noastră, Irina Deleanu, a invitat-o pe Natalia Kuzmina, șefa Comisiei Tehnice a FIG și pe două campioane mondiale, Iana Kudriavtseva și Margarita Mamun, la conferința de presă găzduită de sala “Amfiteatru” a Casei Olimpice, de lângă Arcul de Triumf. Deleanu a menționat, de la bun început, că fără sprijinul oferit de MTS, COSR și sponsori, nu ar fi putut organiza aceste importante evenimente. La care vor participa gimnaste din 34 de țări, de pe toate continentele. Etapa de Cupă Mondială va fi a doua, din totalul de șapte, programate până în luna septembrie, când vor avea loc campionatele lumii, unde se vor cunoaște aproape toate gimnastele calificate la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Unde federația și-a propus să ajungă și Ana Luiza Filioreanu, care va concura zilele următoare la București, alături de un important număr de gimnaste din elită.

Două dintre ele, dubla medaliată cu aur mondial, Iana Kudriavtseva si Margarita Mamun, campioană a lumii, ambele din Rusia, au fost invitate la conferința de presă. Unde și-au exprimat speranța că vor evolua la un nivel ridicat, revanșându-se pentru înfrângerea suferită la precedenta etapă de la Lisabona. Ele vor avea ca adversare în lupta pentru medalii, sportive din Belarus, Coreea de Sud, Franța, Israel, Uzbekistan, Japonia. Ana Luiza Filioreanu, legitimată la Olimpia București, care va participa, alături de Diana Pavel, de la clubul “Anghel Saligny” din Iași, are ca obiectiv calificarea într-o finală.

De la cele șase junioare, care se vor întrece cu gimnaste din 36 de țări, se așteaptă o clasare pe podium. Obiectiv realizabil, în opinia Irinei Deleanu, care a invitat publicul iubitor de spectacol să vină în cele trei zile de concurs, intrarea fiind liberă. Ea a ținut să menționeze că își dorește să organizeze o ediție a Europenelor în viitoarea polivalentă bucureșteană, pentru care eforturile vor fi considerabile. “Dacă se va obține aprobarea din partea forului internațional, va fi nevoie de multe lucruri pentru a nu exista fisuri. Pornind de la obținerea costurilor destinate bunului mers al pregătirii și desfășurării competiției. Vom vedea cum se vor desfășura întrecerile continentale de peste doi ani ale gimnasticii artistice, după care vom vedea ce vom întreprinde” a conchis fosta sportivă, care a ocupat un meritoriu loc 5 la Jocurile Olimpice din 1992, de la Barcelona.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.