SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » Gimnaștii confirmă la Jocurile Europei: Andreea Iridon, argint și bronz, Marius Berbecar, bronz

Gimnaștii confirmă la Jocurile Europei: Andreea Iridon, argint și bronz, Marius Berbecar, bronz 

andreea-iridon-facebook

A venit, în fine, o nouă zi senină pentru delegația țării noastre la Jocurile Europei. încheiată cu trei medalii, câștigate de gimnaștii Andreea Iridon, argint la bârnă, bronz la paralele inegale și Marius Berbecar, bronz la paralele. Eroul competiției avea să fie Oleg Stepko, ucraineanul naturalizat de azeri, care a luat cinci trofee-aur la paralele, argint la individual și cal cu mânere, bronz cu echipa și la sărituri. Întrecerea a fost urmărită din tribună de președintele Azerbaidjanului și de soția sa.

Micuța noastră gimnastă, născută la Tilișca, județul Sibiu, în ziua de 23 noiembrie 1999, avea în palmares un bronz cu echipa României la FOTE 2013, un argint la bârnă, bronzuri la sol și cu echipa la Europenele de anul trecut de la Sofia. La Baku a concurat mai întâi în finala de paralele inegale unde, deși a căzut, reluând exercițiul, pentru care a primit nota 12,800, a fost a treia. După rusoaica Alia Mustafina, 15,400 și germanca Sophie Scheder, 15,200. A urmat imediat concursul la bârnă, unde a evoluat prima. Juriul arbitrelor i-a acordat 14,000, cu care avea să ia argintul. Aurul a revenit olandezei Lieke Wevers, cu 14,200, iar bronzul, elvețiencei Giulia Steingruber, 13,700.
La concurență cu bârna fetelor, s-a desfășurat în Palatul Gimnasticii din Baku proba de paralele a băieților. La care era calificat și Marius Berbecar. Acesta a concurat fără trac, fiind notat cu 15,600, rezultat ce l-a clasat pe locul al treilea. În urma azerului Oleg Stepko, 15,733 și a rusului David Beliavski, 15,700. Am mai avut doi gimnaști în finale, care s-au clasat pe locul 5, Silvia Zarzu, la sol și Cristian Bățagă, la sărituri.
Ceilalți câștigători:
Masculin.
Sol.  Rayderley Miguel Zapata Santana-Spania, 15,333
Cal cu mânere. Saso Berconcelj-Croáția, 14,966
Inele. Eleftherios Petrunias-Grecia, 15,633
Sărituri. Oleg Verniaev-Ucraina, 15,266…5 Cristian Bățagă-România, 14,610
Bară fixă. Fabian Hambuechen-Germania, 15,533.
Feminin.
Sărituri. Giulia Steingruber-Elveția, 15,999
Sol. Giulia Steingruber-Elveția, 14,266…5 Silvia Zarzu-România, 13,566.
În urma celor trei trofee cucerite sâmbătă, România a trecut pe locul 27, din 34 de națiuni care au avut sportivi pe podiumurile de premiere.
Numărul medaliilor obținute de reprezentanții noștri se poate mări duminică dimineață, după încheierea concursului de gimnastică aerobică, unde sunt
programate finale la perechi mixte și grup.
Sursă foto: http://www.mediafax.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.