SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Articole » Handbal Club Odorhei câștigă Cupa Challenge

Handbal Club Odorhei câștigă Cupa Challenge 

festivitate hc odorhei

Federația Română de Handbal, prin vocea președintelui Alexandru Dedu,a ținut să felicite gruparea Handbal Club Odorhei pentru câștigarea în weekend a Cupei Challenge, o performanță remarcabila pentru handbalul autohton.

Echipa harghiteană a cucerit în premieră un trofeu european și a devenit a treia grupare din țara noastră care cucerește Cupa Challenge în ultimii ani, după Steaua (2006) și UCM Reșița (2007, 2008, 2009).

Parcursul european din acest sezon al HC Odorhei:
-calificare directă în turul III

optimi:
-35-14 și 43-21 cu HC Cambridge (Anglia), ambele meciuri acasă
-33-20 și 30-16 cu Red Boys Differdange (Luxemburg), ambele meciuri acasă,
sferturi:
-26-18 (deplasare) și 22-20 (acasă) cu ZTR Zaporoje (Ucraina),

semifinale:
-31-19 (acasă) și 27-25 (deplasare) cu Benfica (Portugalia),

finala:
-28-32 (deplasare) și 32-25 (acasă) cu Braga (Portugalia),

Returul cu Braga de la Odorheiu Secuiesc a fost un meci dur și foarte tactic, așa cum ar trebui să fie o partidă cu asemenea miza. Antrenorul Vlad Caba a demonstrat însă și în această finală că este un technician de valoare internațională. Pentru comunitatea locală este o mare realizare, o investiție de aproape un deceniu care a dat roade. Pentru handbalul
românesc este un model de urmat. Un club mic care a pornit de jos, a investit în copii și juniori și a construit apoi cu răbdare drumul spre marea performanță. Este un exemplu de proiect serios care sper să fie urmat și de alte comunități locale din România. În calitate de președinte al federației, țin să felicit jucătorii, stafful și conducerea clubului pentru câștigarea Cupei Challenge – a declarat Alexandru Dedu, președinte FRH.

(sursa foto: HC Odorhei)

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.