SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Tuesday, September 26, 2017
Sunteti aici: Home » Articole » Hyundai Motorsport în Raliul Portugaliei (2)

Hyundai Motorsport în Raliul Portugaliei (2) 

hyundai 2

Echipa Hyundai Motorsport ataca ultima zi din Raliul Portugaliei cu doua echipaje in top 7

Echipa Hyundai Motorsport a terminat ziua de sambata din Raliul Portugaliei cu doua masini in top sapte

Dani Sordo ocupa pozitia a sasea, fiind urmat in clasament de Hayden Paddon, ambii piloti avand o evolutie constanta

– Pentru Thierry Neuville, ziua de sambata s-a terminat pe prima proba, dupa o rasturnare. Pilotul belgian va continua raliul conform regulamentului Rally 2

Echipa Hyundai Motorsport are, inaintea ultimei zile din Raliul Portugaliei, doua echipaje in top sapte.

Sambata, in cea mai lunga zi a raliului, au fost programate sase probe speciale, cu o lungime de 165 km. Pilotii au avut de
parcurs si cea mai lunga speciala a raliului (Fridão – 37,67 km), alegerea pneurilor jucand din nou un rol extrem de important.

Dani Sordo si Marc Marti, copilotul sau, (#8 Hyundai i20 WRC) au continuat lupta pentru un loc in top sase, chiar daca au avut o zi destul de dificila pe specialele foarte solicitante din Raliul Portugaliei.

Nu am reusit sa gasim acelasi ritm ca vineri, dar tinand cont de toti factorii de pe probe, nu a fost o zi chiar atat
de rea. Am pierdut timp dimineata pentru ca nu am ales cele mai potrivite pneuri pentru conditiile de pe speciale.
Aceasta a fost insa situatia pentru toata lumea si am incercat sa obtinem maximum posibil. Suprafata nu este la
fel de dura ca vineri si acum trebuie sa ne pregatim pentru ultimele trei probe speciale de duminica. Pe celebra
Fafe avem experienta din trecut, asa ca va urma o lupta stransa cu Hayden si Mads [Østberg] pentru un loc in top
sase”, a spus Dani Sordo.

Hayden Paddon (#20 Hyundai i20 WRC) a continuat sa faca progrese si a terminat ziua de sambata pe locul sapte in clasamentul general. Paddon si John Kennard, copilotul sau, au avut o serie de clasari in top sase pe probele de sambata si sunt pregatiti sa se lupte pentru pentru a urca in clasament pana pe ultima proba a raliului.

Am avut inca o zi buna, chiar daca pe ultima speciala, cu un kilometru inainte de final, am lovit un bolovan. Din fericire, am ajuns cu bine in parcul de service. Am reusit sa pastram acelasi ritm de vineri si ma bucur ca am si urcat in clasamentul general. Strategia alegerii pneurilor a facut lupta si mai interesanta. Am avut mici probleme din cauza lipsei de experienta pe ultima speciala din prima bucla, dar in rest totul a decurs normal. Mai sunt trei probe speciale duminica si vom face totul sa ne imbunatatim pozitia”, a spus Hayden Paddon.

Pentru echipajul belgian Thierry Neuville si Nicolas Gilsoul (#7 Hyundai i20 WRC) ziua de sambata s-a terminat foarte repede. Cei doi au avut probleme dupa doar doi kilometri de proba speciala si s-au rasturnat intr-un viraj strans de dreapta. Echipajul Hyundai Motorsport va lua startul duminica pentru a acumula cat mai multa experienta pe noile speciale din Raliul Portugaliei.

A fost o zi pe care vreau sa o uit cat mai repede. Am fost prea optimist pe prima speciala. Inainte de un viraj strans de dreapta am lovit peretele de pamant din exterior si ne-am rasturnat. Din pacate, nu am reusit sa continuam raliul si imi pare rau pentru ca toata echipa avea asteptari mari de la noi. Vom continua raliul duminica si sper sa terminam intr-o nota pozitiva”, a spus si Thierry Neuville.

Ziua de sambata a fost inca una in care echipa Hyundai Motorsport a adunat informatii utile pe specialele din Raliul Portugaliei. Cu Sordo si Paddon in lupta stransa pentru pozitia a sasea din clasament, ziua de duminica va fi sigur una plina de actiune. Neuville va reveni si el in raliu pentru a aduna date noi, care vor fi folosite pentru dezvoltarea modelului Hyundai i20 WRC.

“Pneurile au jucat iarasi un rol foarte important si am invatat multe legate de strategia de abordare a acestui raliu. Hayden si Dani s-au descurcat bine astazi, dar este evident ca putem sa ne imbunatatim performantele. Dani va incerca sa-si pastreze pozitia in clasament, dar va fi o lupta stransa cu Mads Østberg si Hayden. Hayden a facut o greseala astazi, dar din fericire a fost pe finalul ultimei probe si a reusit sa ajunga pana in parcul de service.
Thierry a avut o zi dificila si din pacate a abandonat inca de pe prima proba. Cu siguranta va reveni intr-o forma mai buna si va aduna puncte importante pentru Hyundai Motorsport la urmatoarea etapa”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Legendara proba speciala Fafe va fi parcursa de doua ori duminica, a doua trecere fiind si Power Stage. Intre cele doua treceri este programata speciala Vieira do Minho, cu o lungime de 32,35 km.

Rezultate Raliul Portugaliei dupa ziua a 2-a:
J.M Latvala / M. Anttila (Volkswagen Polo R WRC) 2:56:19.9
S. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) +9.5
K. Meeke / P. Nagle (Citroën DS3 WRC) +20.0
A. Mikkelsen / O. Floene (Volkswagen Polo R WRC) +21.1
O. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +1:11.1
D. Sordo / M. Martí (Hyundai i20 WRC) +1:50.4
H. Paddon / J. Kennard (Hyundai i20 WRC) +2:01.0
M. Østberg / J. Andersson (Citroën DS3 WRC) +2:05.0
R. Kubica / M. Szczepaniak (Ford Fiesta RS WRC) +3:06.9
M. Prokop / J. Tomanek (Ford Fiesta RS WRC) +5:49.7

(sursa foto: Hyundai Motorsport)

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.