SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Motor » Auto-Moto » Hyundai Motorsport se lupta pentru locul secund in Raliul Suediei

Hyundai Motorsport se lupta pentru locul secund in Raliul Suediei 

hyundai

Pilotii echipei Hyundai Motorsport se afla in lupta pentru podium dupa prima zi a Raliului Suediei, etapa a doua din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). Cu trei modele din noua generatie i20 WRC la start, echipa Hyundai Motorsport si-a propus sa continue in acelasi ritm ca in Raliul Monte-Carlo, prima etapa din 2016, unde a obtinut un loc pe podium. Hayden Paddon a terminat pe locul doi la general, dupa specialele de vineri, iar Dani Sordo este pe pozitia a cincea.

Hayden Paddon (#4 noua generatie i20 WRC) a castigat doua probe speciale vineri si este pe locul secund in ierarhia generala. Neozeelandezul, aflat la primul raliu cu noua generatie i20 WRC, s-a impus pe PS8 (Röjden – 18,47 km) si PS9 (Torsby – 16,48 km) si se afla la 26,9 secunde de liderul raliului.

“Sunt bucuros ca am reusit sa ne implicam in lupta pentru un loc pe podium inca din prima parte a raliului. Pozitia la start a jucat un rol important si stiam ca vom avea un avantaj pe probele de dupa-amiaza. Increderea in noua masina a crescut progresiv si am adunat informatii importante. Ultima proba de vineri a fost cea mai buna si sper sa putem continua in acelasi ritm si in zilele urmatoare”, a spus Paddon.

Intre Paddon, aflat pe doi, si Andreas Mikkelsen, pe sase, sunt doar 15 secunde, ceea ce face lupta pentru podium extrem de interesanta. Dani Sordo (#20 noua generatie i20 WRC) ocupa pozitia a cincea dupa o evolutie constanta si ramane in lupta pentru un loc pe podium.

“Am avut o zi buna si m-am simtit foarte bine pe probe. Sunt pentru prima oara in Suedia ca pilot al echipei Hyundai Motorsport si a fost o experienta excelenta cu noua generatie i20 WRC. Suntem in lupta pentru un loc pe podium si trebuie sa continuam in acelasi ritm ca si pana acum”, a spus Sordo.

Neuville (#3 noua generatie i20 WRC) a avut un start bun, dar, din pacate, o problema la diferentialul spate l-a impiedicat sa obtina rezultatele dorite.

“A fost o zi frustranta. Am inceput bine, dar lucrurile nu au decurs la fel pana la final. Diferentialul spate s-a rupt pe speciala a patra si am pierdut foarte mult timp. Nu am avut parc de service la jumatatea zilei si nu am putut rezolva problema singuri. Am mers mai departe si am ajuns la finalul zilei si trebuie sa revenim sambata cu un ritm mai bun”, a spus Neuville.

Dupa podiumul din Raliul Monte-Carlo, echipa Hyundai Motorsport vrea sa continue cu inca o clasare in top trei si in Raliul Suediei.

“Echipa a avut un start bun si dupa toate discutiile legate de vreme este important ca astazi am avut parte de o zi plina de actiune. Astazi, au fost programate speciale in Suedia si Norvegia, fara parc de service la jumatatea zilei. A fost o zi intensa pentru echipajele noastre. Hayden si Dani sunt in lupta pentru un loc pe podium, iar Thierry a avut din pacate o problema. Trebuie sa ramanem concentrati si sa continuam sa imbunatatim noul model”, a spus Michel Nandan, directorul echipei.

Sambata sunt programate cinci probe speciale: o trecere pe Frederiksberg (18,19 km) si Rämmen (22,76 km), doua pe celebra Vargasen (24,70 km), care include saritoarea Colin’s Crest, si super speciala Karlstad.

Rezultate Raliul Suediei 2016 – ziua a 1-a

 1. Ogier / J. Ingrassia (Volkswagen Polo R WRC) 1:03:10.6
 2. Paddon / J. Kennard (Hyundai New Generation i20 WRC) +26.9
 3. Østberg / O. Floene (Ford Fiesta RS WRC) +33.7
 4. Tanak / R. Molder (Ford Fiesta RS WRC) +34.8
 5. Sordo / M. Martí (Hyundai New Generation i20 WRC) +38.2
 6. Mikkelsen / A. Jaeger (Volkswagen Polo R WRC) +42.0
 7. Solberg / I. Minor (Ford Fiesta RS WRC) +1:36.9
 8. Breen / S. Martin (Citroën DS3 WRC) +1:38.8
 9. Camilli / N. Klinger (Ford Fiesta RS WRC) +2:43.5
 10. Bertelli / S. Scattolin (Ford Fiesta RS WRC) +3:08.6

 1. T. Neuville / N. Gilsoul (Hyundai New Generation i20 WRC) +6:20.

foto: www.hyundai-motor.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.