SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de echipă » Rugby » Înfrângere la scor în fața Franței, la Cupa Mondială de rugby

Înfrângere la scor în fața Franței, la Cupa Mondială de rugby 

Romania's Csaba Gal is tackled for the ball during the Rugby World Cup Pool D match between France and Romania at the Olympic Stadium, London, Wednesday, Sept. 23, 2015. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)

Naționala “frunzei de stejar” a debutat cu stângul în grupa D a Cupei Mondiale de rugby, 11-38 (6-17) cu Franța, pe stadionul olimpic din Londra, în fața a peste 50.000 de spectatori. Echipa noastră a avut o evoluție bună până în minutul 30. Moment în care Paulică Ion a primit cartonaș galben și o eliminare de 10 minute, urmat de un eseu reușit de francezi. Repriza secundă a fost la discreția “cocoșilor galici”, care s-au impus la o diferență de 27 de puncte, primind și punctul bonus ofensiv.

Parra a deschis tabela în minutul 8, transformând lovitura de pedeapsă acordată în urma offside-ului în care s-a aflat Dumbravă. După ce s-a aflat la un pas de eseu în minutul 19, Vlaicu a transformat lovitura de pedeapsă, egalând la 3. Dumbravă și Vlaicu ratează desprinderea, Paulică Ion este eliminat pentru 10 minute, moment de care profită francezii, care înscriu două eseuri prin Guitoune și Nyanga, transformate de Parra, scorul devenind 17-3. Vlaicu stabilește rezultatul primei reprize, 17-6, grație transformării unei lovituri de pedeapsă.
Tabela se modifică mai des după pauză în favoarea francezilor, care punctează prin același Guitoune, eseu, transformat de Parra, 24-6, în minutul 66 și Fofana, un alt eseu, transformat de data asta de Kockott, 71, 31-6. Ursache, introdus nu demult în teren, reușește primul și ultimul eseu pentru tricolori în minutul 74, 11-31, Vlaicu ratând transformarea. Fickou înscrie eseul cu numărul 5 pentru Franța, iar Kockott a transformat, stabilind scorul final, 38-11. La capătul unei partide în care echipa învingătoare a avut un procent de 69% la capitolul dominare teritorială. În repriza secundă, mai precis din minutul 78, a evoluat și Toniță, care a ajuns la cinci prezențe consecutive la această competiție, fiind introdus pe teren în ultimele patru, record mondial egalat.
Următorul meci al “stejarilor” va fi duminică, împotriva Irlandei, alt adversar puternic, dublu câștigător al Cupei Mondiale.
Foto: http://www.click.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.