SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » Jocurile Asiei de Arte Marțiale și sporturi în sală

Jocurile Asiei de Arte Marțiale și sporturi în sală 

main_1200

Turkmenistan va găzdui a V-a ediție a Jocurilor Asiei de Arte Marțiale și sporturi în sală, Ashgabat-ul fiind centrul acestui eveniment care se va desfășura între 17-27 septembrie 2017.

Având la start 62 de națiuni care formează Comitetul Olimpic Asiatic și, în premieră, Comitetul Olimpic al Oceaniei, evenimentul va prezenta 21 discipline sportive, atât olimpice cât și neolimpice.

Complexul olimpic este unul spectaculos, ca și bugetul folosit la construirea acestuia, 5 miliarde de dolari. Astfel, s-a reușit ca în 4 ani să se ridice 30 de facilități ce includ 15 structuri competiționale, un sat olimpic dedicat sportivilor și antrenorilor, 2 hoteluri pentru media și oficiali, dar și o clinică de reabilitare care include și posibilitatea tratării sportivilor paralimpici. Această mega-structură anunță o posibilă desfășurare a Campionatelor Mondiale în diverse sporturi și o face eligibilă chiar și pentru găzduirea Olimpiadei de vară.

Artele Marțiale vor fi în prim-planul acestui eveniment, fiind gazda a 9 stiluri de luptă: Jiu-Jitsu, Kickoxing, Kurash (lupte tătărești), Muay Thai, Sambo, Taekwondo și Lupte (cu 3 stiluri- wrestling, belt wrestling, traditional wrestling). Prezența sporturilor de luptă și maniera în care sunt prezentate, arată faptul că ele sunt privite precum sporturi importante, parte a culturii lor, și nu sporturi de umplutură, așa cum, din păcate sunt considerate de multe ori în România.

La eveniment va fi prezent amabsadorul Turkmenistanului în România, Excelența Sa, Dl. Shohrat Jumayev. România va fi reprezentată de Ministrul Tineretului și Sportului, Dl. Marius Duncă, iar din mass-media Revista Sport Revolution, prin campioana mondială Cristiana Mongol Stancu.

Activitatea sa jurnalistică de nivel înalt, dintre care amintim numeroase interviuri cu ambasadori și președinți de federații internaționale, precum și o vastă experiență în multiple discipline de luptă, o recomandă ca fiind cea mai bună alegere la invitația Ambasadei Turkmenistanului în România pentru participarea la Jocurile Asiei de Arte Marțiale și Sporturi în sală.

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.