SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Politică Sportivă » Jos mâinile de pe statui!

Jos mâinile de pe statui! 

Onesti

O ducem din prostie în prostie, din minciună în minciună, din hoţie în hoţie, din denigrare în denigrare. Distrugem totul! Azi nu trebuie să fii prea deştept ca să îţi dai seama că totul merge anapoda la noi. Avem de luptat cu toate relele agonisite de omenire de-a lungul timpului. Sportul românesc, la începutul acestui mileniu, nu face excepţie şi se aliniază filozofiei distrugerii la români.

Încă din 1989, la noi reforma începe cu distrugerea. Ne dorim să se aleagă praful din tot ce a fost, din tot ce e românesc, minimalizând până la anulare succesele, victoriile, reuşitele, eroii care au făcut din România sportivă un nume respectat şi admirat. Ticăloase vremuri, spunea cineva! Culmea, mass-media românească intră în acest joc al impietării, al denigrării, al demitizării eroilor sportului naţional. Parcă nu ar mai fi loc pentru ei! Corupţia îşi arată hidoşenia, iar morbul banilor mutilează caractere, prăbuşeşte valori ce păreau de neatins nici cu o floare.

Aceste acte de compromitere şi denigrare fac parte din haosul implementat în toate domeniile de activitate, declanşând războiului împotriva valorilor autentice, tocmai a celor care ne-au propulsat pe podiumurile marilor competiţii ale lumii. Ura pentru tot ce-i românesc, pentru tot ce a fost, pentru trecutul cu care ne mândream cândva e gata să distrugă idenitatea, personalitatea şi recunoaşterea atât de greu obţinută. Duşmănia hidoasă a pus stăpânire pe noi. În dorinţa de a nu mai avea modele, de a le distruge şi pe cele care încă mai dăinuie, scandalurile se ţin lanţ. Speculăm cu dibăcie căderea vertiginoasă a sportului românesc, un domeniu de vârf nu demult. Câtă trudă pentru a îngenunchea o ţară, un neam din interior şi din afară, câtă imaginaţie bolnavă de a ne scoate din rosturile noastre!

Modelele noastre, şi nu puţine, au nume. Nadia Comăneci, Iolanda Balaş, Gică Hagi, Ivan Patzaichin, Ilie Năstase etc. Ei au demonstrat dăruire, perseverenţă, talent, muncă, geniu, dându-ne un sentiment de mândrie naţională, pe care-l pierdem pe zi ce trece. Şi dacă am pornit într-o distrugere, cu ce trebuie început? Cu eroii, cu modelele, cei care ne întreţineau moralul, ne menţineau pe direcţie pentru a nu ne  rătăci.

Uitaţi-vă la stânga şi la dreapta şi spuneţi cu mâna pe inimă sau pe Biblie că vă place ce vedeţi. Unde am pornit cu libertatea şi unde am ajuns. Pe mâinile cui am dat ţara, sportul românesc, cel care a strălucit decenii la rând? Celor care conduc acest domeniu şi au instaurat dezastrul ca stare de fapt. I-au luat tot acestei activităţi şi nu i-au dat nimic în loc decât  batjocura valorilor naţionale, răsturnarea raportului dintre ticăloşie şi cinste, folosind cele mai parşive arme.

Dacă noi dorim ca tot ce-i românesc să nu piară, unii vor ca tot ce-i românesc să piară! Oare avem atât de multe valori încât să ne putem permite plăcerea zăpăcitoare de a le jigni şi nepăsarea de a tace când cineva le jigneşte? Sigur că oricine are dreptul să se pronunţe în orice domeniu. Cu o condiţie: să fie în cunoştinţă de cauză şi să aibă un minimum de moralitate.

Este un adevăr cunoscut că noi, românii, nu am ştiut să ne impunem valorile. Din contră, uneori am avut funesta înclinare de a denigra, de a suspecta, de a minimaliza propriile noastre reuşite şi valori. Este parcă unul din blestemele noastre. Şi iată că suntem denigraţi la noi acasă, în emisiuni de showbiz, de persoane pe care nu vreau să le amintesc, anulând tot ce am făcut bun până acum. Atenţie că totul se poate întoarce ca un bumerang împotriva celor care provoacă!

FOTO: onesti-view.info

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.