SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Alte sporturi » Cluburi » Karateka rapidişti au confirmat la Campionatul Mondial

Karateka rapidişti au confirmat la Campionatul Mondial 

rapid-05

În perioada 15-20 iunie s-a desfăşurat în Irlanda, la Dublin, Campionatul Mondial de Karate WUKF. La acest campionat au participat 2.280 de sportivi din 42 de ţări. Clubul Sportiv Rapid Bucureşti a fost reprezentat de 25 de karateka, dintre care 6 seniori, 2 juniori, 4 cadeţi, 3 minicadeţi, 9 copii şi 2 antrenori. Ca de obicei, sportivii pregătiţi de Sensei Mihaela Mihalache Iorga au avut o prestaţie foarte bună, obţinând rezultate excelente care au îmbunătăţit palmaresul general al României. Dacă anul trecut CS Rapid a pierdut patru finale la seniori individual, anul acesta rapidiştii au câştigat trei finale din patru. Cel mai bun sportiv din competiţie a fost rapidistul Florin Botez, care s-a remarcat prin tehnica şi rezultatele sale, obţinând locul I la categoria -65 kg, locul I la open şi, alături de echipă, o medalie de aur şi una de bronz.
La cea mai importantă competiţie din calendarul WUKF, Campionatul Mondial pentru toate categoriile de vârstă, CS Rapid a participat cu un lot numeros, format din 24 de karateka, toţi componenţi ai lotului naţional. Clubul giuleştean a fost reprezentat la Dublin de trei senioare – Raluca Bulumac (-60 kg), Sabina Beldeanu (Shobu Ippon) şi Dragne Francesca (-55 kg), patru seniori – Florin Botez (-65 kg), Vlad Iorga (-75 kg), Marin Dumitru (+80 kg) şi Dragoş Gioancă (Shobu Ippon). Dintre juniori, au participat Alina Guţă (-60 kg), Ioana Matei (-55 kg) şi Gabriel Scutelnicu (-70 kg). Cadeţii care au reprezentat Rapidul au fost Roberta Constantin, Mihai Vezure, Maria Di­nu­lescu, Bianca Iorga şi Gabriel Miulescu. Pe lângă aceştia au participat şi nouă copii formaţi la clubul din Grant: Mihai Mihalache, Alexia Şerbănescu, Robert Dina, Patricia Năstase, Luis Costache, Mădălin Radu, Bogdan Bardeş, Alexandru Ursu, Alexandru Sohanu.
„Putem spune fără dubii că la acest Mondial atmosfera a fost incendiară încă de la deschidere: sportivii s-au duelat în susţinerea ţărilor lor prin cântece şi scandări, a fost o atmosferă extraordinară. Din punctul meu de vedere, am participat la unul dintre cele mai puternice Campionate Mondiale 2009 încoace“, a precizat Mihaela Mihalache Iorga. Ţări precum Brazilia, Ungaria, Cehia, Slovacia, Italia şi Anglia s-au prezentat cu loturi foarte puternice. Deşi întrecerile s-au desfăşurat pe 12 tatami, numărul foarte mare de sportivi a făcut ca această competiţie să fie de-a dreptul epuizantă pentru toţi karateka, deoarece aproape toate duelurile s-au terminat târziu în noapte.

Aur câştigat cu fractură de piramidă nazală

Dincolo de aceste detalii de atmosferă, sportivii rapidişti s-au făcut remarcaţi la aproape toate categoriile de concurs. Între ei merită amintit efortul extraordinar depus de Vlad Iorga, categoria -75 kg, care a avut o semifinală sub presiune cu unul dintre cei mai buni sportivi din Ungaria. Sportivul rapidist conducea cu 5-4, când a primit o lovitură care i-a provocat o dublă fractură a piramidei nazale. Maghiarul a fost descalificat, dar rapidistul nu a mai putut participa la categoria open. Deşi accidentat, în ziua următoare acesta a luptat în finala categoriei cu un slovac, câştigând locul I datorită inteligenţei şi tacticii cu care a abordat acel duel.
Însă nu doar seniorii au avut rezultate foarte bune la acest Mondial, ci şi copiii, minicadeţii şi cadeţii care „ne încântă şi ne asigură că viitorul secţiei de karate va fi foarte bun. Deşi toţi sportivii noştri au fost extraordinari, aş dori să îi menţionez pe Patricia Năstase, Maria Adochiţei, Robert Dina şi Bianca Iorga“, a adăugat coordonatorul secţiei de karate a CS Rapid.
De menţionat că nouă dintre karateka rapidişti, componenţi ai lotului naţional, au fost sponsorizaţi cu biletele de avion de către C.N. „AEROPORTURI BUCUREŞTI“ S.A. „Îi mulţumim domnului director general Sorinel Cioban, care ne-a ajutat cu această sponsorizare. Pentru sportivii noştri înseamnă foarte mult şi prin rezultatele pe care le-am obţinut dorim să ne arătăm recunoştinţa faţă de sponsorul nostru. De asemenea, le mulţumim părinţilor care ne-au fost alături şi doamnei preşedinte Valy Caciureac, care face tot posibilul ca secţia noastră să‑şi poată desfăşura activitatea în condiţii cât mai bune“, a mai precizat Sensei Mihaela Mihalache Iorga.

Rezultatele sportivilor rapidişti la individual

Seniori:
– FLORIN BOTEZ, locul I – KUMITE -65 kg; locul I – KUMITE OPEN
– VLAD IORGA, locul I – KUMITE -75 kg
– RALUCA BULUMAC, locul II – KUMITE SHOBU IPPON
Juniori (18-21 ani):
– IOANA CARMEN MATEI, locul I – KUMITE OPEN; locul II – KUMITE -55 KG
– Alina Mihaela Guţă, locul III – KUMITE -60 kg
Cadeţi (15-17 ani):
– ROBERTA CONSTANTIN, locul III – KUMITE +55 KG
– MIHAI ANDREI VEZURE, locul IV – KATA
– MARIA DINULESCU, locul IV – KATA
Minicadeţi (13-14 ani):
– BIANCA ALEXANDRA IORGA, locul I – KUMITE +1,55m
Copii:
– Maria Adochiţei, locul II – KATA
– Patricia Năstase, locul II – KUMITE
– Patricia Năstase, locul IV – KATA
– Robert Dina, locul IV – KATA
Antrenori: Mihaela Mihalache Iorga, Iuliana Nadia Sîrbu

Rezultatele la echipe

SENIORI (+21 ani)
– Locul I – KUMITE ROTATION FEMALE (Ioana Carmen Matei)
– Locul I – KUMITE SHOBU SANBON FEMALE (Ioana Carmen Matei)
– Locul I – KUMITE ROTATION (Vlad Iorga, Florin Botez)
– Locul II – KUMITE SHOBU SANBON MALE (Vlad Iorga, Florin Botez)
– Locul II – KUMITE ROTATION (Marin Dumitru, Gabriel Scutelnicu)
– Locul I – KUMITE SHOBU IPPON (Dragoş ­Gioancă)
– Locul I – KUMITE ROTATION SHOBU IPPON FEMALE (Raluca Bulumac, Sabina Beldea­nu)
– Locul I – KUMITE SHOBU IPPON FEMALE (Raluca Bulumac, Sabina Beldeanu)
JUNIORI (18-21 ani)
– Locul I – KUMITE ROTATION FEMALE (Alina Mihaela Guţă)
– Locul I – KUMITE SHOBU SANBON FEMALE (Alina Mihaela Guţă)
CADEŢI (15-17 ani)
– Locul I – KUMITE SHOBU SANBON (Mihai Vezure)
– Locul II – KUMITE ROTATION FEMALE (Roberta Constantin)
– Locul III – KUMITE SHOBU SANBON FEMALE (Roberta Constantin)
MINICADEŢI (13-14 ani)
– Locul II – KUMITE ROTATION FEMALE (Bianca Alexandra Iorga, Alexia Şerbănescu)
– Locul I – KUMITE ROTATION MALE (Mihai Mi­ha­lache)
COPII (11-12 ani)
– Locul I – KUMITE ROTATION FEMALE (Patricia Năstase, Maria Adochiţei)
– Locul I – KUMITE ROTATION MALE (Bogdan Bardeş, Mădălin Radu, Luis Costache, Alexandru Sohanu)
Antrenori: Mihaela Mihalache Iorga, Iuliana Nadia Sîrbu

Articol publicat în nr. 60 al revistei Sport Revolution

Fotografii: CS Rapid

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.