SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Tuesday, September 26, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » Lucian Băroiu s-a dezlănţuit la adresa conducătorilor karate-ului românesc: “Toţi sunt nişte impostori!”

Lucian Băroiu s-a dezlănţuit la adresa conducătorilor karate-ului românesc: “Toţi sunt nişte impostori!” 

Lucian baroiu

Lucian  Băroiu a lansat un atac vehement la adresa conducătorilor departamentelor sau federaţiilor de karate din România, care au refuzat afilierea la FR Karate, organism pe care îl conduce din vara anului trecut. Băroiu i-a catalogat pe Aurel Pătru (preşedintele departamentelui de Karate SKDUN din FRAM), Mihai Cioroianu sau Liviu Crişan (preşedintele Federaţiei Române de Karate WKC) drept “nişte impostori” şi a acuzat MTS-ul că girează cu bună ştiinţă acţiunile acestor “barbugii”. Şeful FR Karate a mers mai departe şi a făcut o serie de dezvăluiri care pun în lumină culisele întunecate ale karateului românesc.

“Am fost abordat de părintele unui copil care face Karate SKDUN, care mi-a spus că a plătit ca fiul său să devină campion mondial în Serbia. Unde se mai întâlneşte aşa ceva? În ce ţară trăim? Nu se poate aşa ceva. Nu putem noi, lupii moralişti, să facem aceste lucruri. Noi spunem că suntem nişte bărbaţi şi cerem oamenilor să ne aducă copii în sălile de antrenament pentru a-i modela! Dar cum îi modelăm noi pe aceşti copii?

Aceşti oameni (n.r. Aurel Pătru, Liviu Crişan, Mihai Cioroianu) m-au păcălit şapte luni. În acest timp eu mi-am respectat cuvântul, am respectat pactul semnat cu celelalte departamente şi federaţii (n.r. pact de unificare semnat în iunie 2013). În timp ce eu eram la Openul Braşovului, aceşti oameni, care pozau cu mine dimineaţa în deschiderea turneului, seara aveau întâlniri, trăgeau sfori la Bucureşti pentru a-l bloca pe Băroiu. Îi anunţ că nu pot scăpa de Băroiu aşa uşor! Din păcate ei nu ştiu că eu aveam habar de mişcările lor cu două zile înainte. Nu-i voi ierta niciodată. Nu-l voi ierta pe Aurel Pătru, care a tras sfori să mă blocheze. Nu mă vor bloca decât cu un Hammer de 3.5 tone. Aceşti nu fac karate, fac barbut, sunt barbugii! Ce să mai  vorbim de acel karate noblesc? Ei fac nişte state pentru a merge la minister să fie premiaţi de Carmen Tocală şi speră să nu vadă ce semnează şi astfel ei iau nişte bani, iar din ei dău trei milioane unui sportiv. Nu se mai poate aşa. Am documente, pot dovedi!

Există nişte oameni la Lausanne şi, chit că voi munci strungar toată viaţa, ultimul leuţ pe care îl voi cheltui va fi dat acestor avocaţi pe care îi voi angaja pentru a demonstra că trăim într-o minciună timp de 20 de ani. Nu există karate al lui Pătru sau al lui Băroiu, este un karate pentru toată lumea. Toţi oamenii, pe unde mă duc, mă întreabă cine e Pătru, cine e Crişan, oameni care au inventat nişte mişcări de doi lei, de doi bani. Noi avem în România SKDUN, Eureka, WKC. Mihai Cioroianu, Aurel Pătru sau Liviu Crişan, faceţi acelaşi sport, karate, nu vă mai păcăliţi! Aceşti bărbaţi nu au respectat pactul semnat de noi, au minţit. Am ajuns la ora actuală ca japonezii să vină să înveţe karate de la români? Mi-e ruşine când merg la întâlnirile internaţionale şi mă întreabă lumea cine e Pătru? Nu mai vreau să fac compromisuri!

I-am promis lui Amatto Zaharia, în momentul când am semnat acel document că îmi voi ţine cuvântul până la sfârşitul anului, dar ei nu şi l-au ţinut. Trebuia să respecte protocolul până la sfârşitul lui septembrie şi să se afilieze la FRK. Liviu Crişan, Aurel Pătru, Mihai Cioroianu, Frederico Tavares nu sunt bărbaţi, iar Amatto a garantat pentru ei, dar nu e vina lui. Şi tot ei sunt supăraţi pe mine pe ceva ce au semnat cu trei luni înainte de luna saptembrie, iar eu i-am aşteptat chiar şi trei luni după. Fiecare are fripturica lui mică din care gustă, sunt nişte impostori care plimbă liste de premieri prin MTS. Nu vor nimic altceva decât puţinii bani de pe urmă medaliilor câştigate la competiţiile obscure. Eu nu vreau să-i mai privesc în ochi pe aceşti oameni, care nu sunt practicanţi de karate.

Îmi doresc ca fiul meu să poată sta alături de mine şi să-mi spună că a câştigat acel campionat unic al României, asta îmi doresc, atât, un campionat unic al României”, a comentat Băroiu în cadrul emisiunii “Sport Revolution” de la Sport Total FM.

Lucian Băroiu: “MTS-ul e o curată mafie! Nimeni nu poate controla această caracatiţă!”

Şeful FR Karate şi-a continuat tirada acuzaţiilor şi a adăugat că acţiunile celor care conduc karateul românesc sunt girate cu bună ştiinţă de oamenii din minister. Mai mult, Băroiu susţine că federaţia pe care o conduce a fost sabotată pentru a nu mai primi bugetul cuvenit, precizând că e dispus să dea cu subsemnatul la DNA pentru a se găsi vinovaţii din acest caz.

“Ştiţi câţi bani pentru premieri a cerut FRK în 2013? Zero lei! Ştiţi câţi bani am cerut pentru finanţarea activităţii? 60.000 de lei. Ce s-a întâmplat? M-au sabotat! Sunt în blocaj financiar pentru că anumiţi oameni din MTS au blocat această sumă decontabilă, că au omis să bage hârtia la plată! Cum pot să-i iert pe aceşti angajaţi care fac devize şi aprobă demersuri pentru miliarde, iar când o federaţie cu peste 6.000 de sportivi cere 60.000 de lei, tu pierzi acea hârtie aprobată de toată lumea din minister? FRK îi va da în judecată pe toţi cei care încalcă Legea Sportului din România. Acest minister este o curată mafie! Cum e posibil că ministrul să aprobe o hârtie şi tu să spui că nu mai ai hârtia, că nu o mai găseşti? Nimeni nu controlează această caracatiţă din minister. Concluzia? Ori ne înşirăm toţi pe la DNA, ori ne adunăm toţi sub FRK. Dar acum e prea târziu, nu mai dau înapoi. Eu am curajul să merg la DNA”, a mai spus Băroiu.

NOTA REDACŢIEI: Şi celelalte organizaţii vor avea dreptul la replică, atât în paginile revistei, cât şi în cadrul emisiunilor radio, Octavian Budică menţinându-şi poziţia unui karate unit doar în condiţiile în care FRK îşi va schimba statutul, iar organizaţiile SKDUN şi WKC îşi vor păstra toate drepturile şi afilierile internaţionale.

FOTO: frkarate.ro

Articole relevante

83 Responses to Lucian Băroiu s-a dezlănţuit la adresa conducătorilor karate-ului românesc: “Toţi sunt nişte impostori!”

 1. ilie iacobescu

  Acest Baroiu vorbeste cu spume la gura folosind un limbaj de ghetou. Cum sa reprezinte un astfel de personaj grotesc Karate-ul din Romania?! Recomand injectii cu distonocalm si dusuri reci pentru tratament psihiatric. Am intrat si eu de curiozitate pe site-ul ministerului si ce sa vezi, federatia lui Baroiu are 88 de medalii pe 2014 iar cea de Karate WKC doar 40, adica jumatate. Deci cine vine cu sacul de medalii ? BAROIU & Co !!! Asa ca…ciocu mic ca macane si miroase a shmenozeala ieftina abordarea asta. Cat despre asta cu pupatul si lucratul pe la spate, cred ca i se potriveste tot lui Baroiu la campionatul caruia au venit la Brasov cei din Karate WKC, Aurel Patru …., dar dupa aceea Baroiu nu s-a dus si el la Cluj la campionatul lui Crisan ca o dovada de colegialitate. Mizerabil comportament.

   
 2. batalu

  Marinescu Florentin si Baroiu Lucian au declansat toata mizeria asta anul trecut. Acum chipurile sunt certati, dar cunoscand scoala perversa securista a tablagiului, eu tare cred ca joaca tot impreuna. Federatiile de Karate sunt legal infiintate, iar in Romania se respecta legile din Romania. Unde scrie in legea sportului ca sportul Karate este recunoscut doar daca e afilait la WKF ? NICAIERI. Nu poate ministerul si legile sa oblige federatiile unde sa se afilieze.

   
 3. Anonimul Curajos

  Dupa asemenea declaratii nu pot urma decat clarificari in masa. Rubiconul a fost trecut!

   
 4. Radu

  Domnul Baroiu chiar pare a fi in razboinic :-)

  CE e lipsit de moralitate LA acest domn e faptul ca dumnealui doreste de fapt ca devina un ‘sultan’ pests acest sport in Romania.

  Am fost sportiv peste 10 ani in fostul FRKM actualmente FRK, pe vremea cooperativei Sacele-Manea so e adevarat ca lucrurile mergeau groaznic. A venit domnul Baroiu si mi-am zis so EU ca va fi mai bine desi nu mai sunt neaparat in domeniu. Problema e ca acest domn doreste ca toti ceilalti ca vina in FRK dar sub conducerea dumnealui, ori asta nu e posibil. Unde s-au mai vazut fuziuni, reorganizari sau reunificari fara alegeri libre in momentul realizarii acelor acte?

  Pur intamplator,de LA un vechi prieten am primit propunerile de modificare a statutului federatiei confuse de domnul Baroiu. SURPRIZA!

  Dumnealui cauta practic as transforme aceasta federatie sportiva intr-o organizatie la discretia dumnealui. Una din prevederile ‘amuzante’ e aceea ca in anumite cazuri, federatia NU va sustine financiar deplasarea sportivilor LA anumite competitii internationale, ci doar unele (evident a de intelege caracterul discretionar) din ele, criteriul fiind mai mult decat arbitrar, aproape complet la latitudinea domniei sale.

  Gazetareste vorbind ar fi deontologic sa-i cereti domnului Baroiu ca prezinte public acele propuneri pentru dezbatere, dar si mai moral si normal at fi cost ca acestea ca fi fost prezentate pe site-ul federatiei.

  Personal, fara sa-l cunosc pe domnul Baroiu si fara ca dumnealui ca aiba habar de existenta mea, mi-am zis ca e omul care ca schimba sistemul, dar sunt dezamagit de ceea ce pare a fi nici mai mult nici mai putin decat iluzie, iar dumnealui un on cu 2 fete nu mult diferit de mai toti conducatorii nostri indiferent de domeniu.

  Finalmente, am o intrebare directa pentru dumnealui: cum dezvoltati domnule Baroiu karate-ul din Romania cand schimband statutul ASA cum doriti, ingraditi participarea unor sportivi la competitii internationale prevazute in chiar calendarul DVS. pentru favorizarea altora? Caci asta inseamna propunerile DVS. De ce at mai dori un on as continue sa practice aces sport in care beneficiile materiale sunt minimale daca federatia nu-si propane decat sa incaseze cotizatia anuala datorata de acesta?

   
  • Anonimul Curajos

   “Unde s-au mai vazut fuziuni, reorganizari sau reunificari fara alegeri libre in momentul realizarii acelor acte?
   – aveti dreptate, nicaieri nu s-a vazut sau nu s-a auzit de asa ceva pentru ca este si ilogic si imposibil legal.

   Unificarea Karate-ului nu exista ca si mecanism legal, ci este un concept in exprimarea curenta si nu juridica. Despre reunificare nici nu mai discut.

   Fuziunea nu se poate realiza intre doua asociatii liber consimtite si legal constituite. Iarasi, este vorba despre un termen colocvial.

   Reorganizarea si reunificarea sunt doua concepte diferite intre care nu se poate pune sau

   Si inca o cestiune:

   “Personal, fara sa-l cunosc pe domnul Baroiu si fara ca dumnealui ca aiba habar de existenta mea, mi-am zis ca e omul care ca schimba sistemul, dar sunt dezamagit de ceea ce pare a fi nici mai mult nici mai putin decat iluzie, iar dumnealui un on cu 2 fete nu mult diferit de mai toti conducatorii nostri indiferent de domeniu.”

   – nu-l cunosti pe Baroiu dar stii ca e om cu doua feţe, ca mai toti ceilalti pe care, implicit, lasi sa se inteleaga ca-i cunosti… :)))))

   Radule, in afara de rupturile de logica si de lipsa proprietatii termenilor folositi de tine si de desele si deranjantele greseli de dactilografie pe care le-ai facut – daca le dam pe toate acestea deoparte, ramane doar ura cu care ai scris textul.

   Apropo:

   “Problema e ca acest domn doreste ca toti ceilalti ca vina in FRK dar sub conducerea dumnealui, ori asta nu e posibil.”

   Nu numai ca este posibil dar este si firesc din toate punctele de vedere, organizatoric, managerial si legal, ca va convine sau nu… asa sta situatia. Faptul ca nu-l agreati pe dl Baroiu este altceva, intemeiat sau nu – iarasi nu este ceva care solicita argumente dar in clipa in care afirmati ceva despre o persoana cu atat mai mult in sens denigrator atunci da! BUNUL SIMT VA OBLIGA SA ADUCETI ARGUMENTE CLARE! nu aruncari de cuvinte si barfe, daca tot ati adus in discutie ideea de deontologie in gazetarie! :)))))

   Propunerile “infame” pe care le amintiti si pe care le solicitati prin intermediul SR, “gazetareste vorbind” (si deontologic :))) ) a fi facute publice, sursa dvs fiind un prieten de-al dvs, care vi le-a pus la dispozitie… de ce nu le-ati publicat aici daca tot le aveti? Aud? :))))))))))))
   Poate este ceva adevarat in ele, poate totul este un adevar sau poate nimic nu este real. Aceasta ar fi fost interesant de vazut, gazetareste vorbind precum si deontologic! :)))

   Radule, sa nu-ti inchipui ca mi-am pierdut atat timp pentru ca sa-ti raspund numai tie 😉 si mai mult, sa nu crezi ca te tutuiesc cand ma adresez tie cu Radule, este doar un apelativ, o strigare! pentru ca sunt convins ca o sa fii de acord cu mine ca “Domnule” ar fi fost un exces regretabil din partea mea catre tine.

   Dupa cum am spus, se impun clarificari in masa in urma emisiunii de ieri, din toate partile si nu vuvuzele agramate si cu hiatusuri in logica! (vezi textul de mai sus )

    
 5. Radu

  Draga Anonim Curajos,

  Frumos pseudonim ti-ai ales :)

  In primul rand, imi asum greselile de dactilografiere, am scris de pe o tableta cu Android ce are marea placere sa ofere sugestii. Intre timp i-am actualizat setarile.

  “nu-l cunosti pe Baroiu dar stii ca e om cu doua feţe, ca mai toti ceilalti pe care, implicit, lasi sa se inteleaga ca-i cunosti… :) ))))”

  Pai… posibil sa fi tu prea subiectiv, eu am mentionat ca “pare” sa fie. Nu-l cunosc personal, insa l-am urmarit cu bunavointa si am fost de acord cu propunerea dumnealui privind unificarea. “Il cunosc” asa cum doreste dumnealui sa fie cunoscut, prin intermediul media, PR-ul dumnealui poate e de vina, nu-si face bine treaba. Am spus ca am facut parte din fenomen, am fost sportiv, acum am dat de acest articol pe facebook si din pasiune pentru karate am tinut sa comentez, sa-mi exprim parerea.

  Esti foarte taios cand vorbesti de ura. Nu pot sa am ura cand nu am o implicare directa. Eu imi doresc sa vad karate-ul dezvoltandu-se, dar in felul asta, prin prisma indiciilor privind directia in care se indreapta, e posibil sa se dezvolte doar pentru o mana de oameni. Asa cum a fost si in trecut. Eu pot da un forward la email-ul primit fara prea mari eforturi, dar spuneam ca transparent ar fi fost ca acele propuneri, precum si acele protocoale pe care domnul Baroiu le mentiona in articol, sa fie facute publice, din moment ce karate-ul, datorita dumnealui, a devenit (si e de apreciat) un sport de care se mai poate citi un articol in cotidianele centrale din cand in cand. De ce ar trebui sa aiba un caracter secret sau sa circule doar intr-un cerc inchis? Federatiile sportive sunt institutii de interes public… sau nu?

  Domnule Anonim Curajos, eu iti spun asa pentru ca ma respect pe mine, de tine nu am habar, dar parca semeni a postac platit sa raspunzi la eventuale critici :)

  Cat despre domnul Baroiu, eu ii urez succes, sincer sper sa realizeze ce si-a propus, dar sa fie onest si transparent. Daca doreste sa cladeasca ceva durabil, va trebui sa fie asa, sa-si dovedeasca inteligenta si capacitatea manageriala.

  Intrebarea din comentariul meu initial ramane si nu doresc sa-mi raspunda mie personal aici, dar n-ar fi rau sa incerce sa raspunda pentru toti cei interesati de acest frumos fenomen.

  Cat despre rupturile de logica, respira, calmeaza-te si mediteaza 😉

   
  • Anonimul Curajos

   Domnule Radu, rupturile de logica din acel text sunt evidente.

   Nu sunt postac platit – o afirmatie pripita si lipsita de orice fundament.

   Acest text de acuma semnat de dvs este unul care nu ma obliga ci pur si simplu cere respect indiferent cu cate sunt eu de acord in ceea ce ati scris sau cu cate NU sunt.

   1. Asa cum dvs va semnati Radu la feld e bine si de justificabil este si nickul meu, credeti-ma! 😉

   2. Chestia cu “pare a fi”: cum ar fi sa afirm public ca dvs, domnule Radu, pareti a fi un [……] – si puneti dvs aici orice insulta, orice trimitere defaimatoare sau minimalizatoare. Eh, cum e? Multe vi se pot parea dar nu aveti dreptul moral sa le faceti si publice. Nimeni nu are. Ca unii, totusi, o fac… este dimensiunea lor morala care se releva.

   3. Aveti acel e-mail, nu ne intereseaza numele prietenului dvs sau adresa de e-mail, este suficient doar textul in cauza. Nu aveti curaj sa-l faceti public, sa va asumati un demers de minim curaj prin a-l face public => Ori sunteti un laş delator ori un mincinos, din doua una. Exista posibilitatea ca sa fiti un ratacit dar aveti acuma ocazia sa demonstrati ca ezitarea este umana, ca ea costă dar in cazul de fata, v-ar costa foarte putin sa demonstrati onoare. In lipsa acelui e-mail publicat aici, veti ramane DUMNEAVOASTRA un gargaragiu sau un POSTAC! 😉

   O parte din protocolul dintre dl Baroiu si ceilalti semnatari a fost publicat pe pagina de FB a dlui Baroiu. DA, si mie mi-ar placea ca dansul sa fie mai transparent, mai deschis, sa faca public tot ce stie si pretinde ca stie si lasa de inteles ca stie.

   Dar… dansul este cel care s-a lansat intr-o lupta si cat timp el o duce si nu eu sau dumneavoastra, strategia si tehnicile ii apartin dupa cum le crede dansul de cuviinta si nu dupa dorintele noastre. “à la guerre comme en amour, tout est permis!” – sunt convins ca tableta dvs proaspat setata va stii sa va ajute in traducere, daca e cazul.

    
   • Radu

    Cu punctul 2 sunt de acord, cum mai spunea cineva inainte, ceva reiese din afirmatiile domnului Baroiu prezentate in articol privind dimensiunea morala a dumnealui.

    Vad ca sunteti la curent cu postarile domnului Baroiu (de aici reiese ceva), din moment ce spuneti ca acesta a publicat “o parte” din acel protocol pe a dumnealui personala pagina de facebook. Repet, fair era sa posteze intregul protocol pe site-ul oficial al federatiei, acela este un canal oficial de comunicare al acelei institutii si nu pagina personala de facebook a unei persoane.

    “Dar… dansul este cel care s-a lansat intr-o lupta si cat timp el o duce si nu eu sau dumneavoastra, strategia si tehnicile ii apartin dupa cum le crede dansul de cuviinta si nu dupa dorintele noastre. “à la guerre comme en amour, tout est permis!” – sunt convins ca tableta dvs proaspat setata va stii sa va ajute in traducere, daca e cazul.” – cat despre asta, ar fi in regula, dar ar fi o lupta intr-o institutie privata, unde o persoana ia decizii privitoare la propria bunastare sau afacere sau familie, ar fi in regula, dar atat timp cat dumnealui duce o lupta privitoare la o institutie de interes general, NU E permis orice.

    Eu, ca platitor de taxe, contribui la bugetul oricarei federatii din aceasta tara. Nu-mi convine sa vad ca nu stiu ce SKDUN vine cu zeci de medalii de la campionate unde sunt 4-5 sportivi / categorie, nu am sentimentul ca banii mei contribuie la dezvoltarea karate-ului in aceasta tara, nu sunt de acord. Dar nici nu sunt de acord ca o organizatie similara sa incerce ceva asemanator.

    Nu pot posta documente aici, nu exista o varianta de upload, dar promit ca trimit acele atasamente catre adresa de email a sportrevolution.ro existenta la rubrica contact. Nu vad de ce ar trebui eu sa arat ceva, sa va demonstrez dvs. ceva, eu am adus in discutie o informatie pe care am aflat-o, pentru cei care citesc acest articol si aceste comentarii ar fi necesar sa aiba toate informatiile. Onoare au a demonstra persoanele publice, cele care ies si pretind/vor sa schimbe sau arate ceva.

    Insa, am promis, am sa-mi onorez promisiunea pentru dvs. si voi trimite acele documente catre redactie, ei vor putea tehnic vorbind sa le publice, eu sau dvs. prin intermediul acestui formular nu putem incarca fisiere.

    Cat despre tableta e ok, functioneaza bine, nu e nevoie sa traduca 😉

     
    • Radu

     Am reusit sa trimit documentele, pentru dvs. sper sa fie publicate cat mai curand. Atentie la propunerile privind finantarea :)

      
     • Anonimul Curajos

      Sunt curios sa le citesc, sper ca cei de la SR sa le publice pentru ca dvs nu ma ajutati deloc sa-mi satisfac curiozitatea. Felicitari pentru gest, acuma, mingea este in curtea celor de la site, dpdv jurnalistic- ar trebui sa le publice.

    • Anonimul Curajos

     Eu nu sunt de acord cu dl Baroiu, poate cel mult cu ce spune dansul acolo unde sunt de acord. Si sunt de acord si cu ce ati afirmat acuma, da, si eu as fi vrut sa citesc tot protocolul.

     Atata timp cat chiar si un 1 ban pleaca de la fiecare dn buzunar spre bugetul de stat si implicit spre federatiile sportive, da, oricare dintre noi este indreptatit sa intrebe, sa se intereseze de orice domeniu, sa aiba informatiile clarificatoare publicate ca pe o obligativitate si legala dar si morala, nu sa fie cersite!

     Daca aveti imagini cu acel e-mail atunci uploadati poza pe un site de free upload si puneti aici linkul catre ea. Va ofer o adresa a unui astfel de site: http://tinypic.com/

     Iar daca e text, faceti copy/paste aici, e simplu :)

     PS Domnule Radu, fireste ca sunt in tema cu ce posteaza dl Baroiu pe Facebook (ca si dvs dealtfel), o data pentru ca Facebook este public si a doua oara pentru ca iata, aici mai jos, aceasta informatie a venit de la un coleg de lista. :)

      
     • Radu

      Domnule Curajos :),

      Cred ca aveti o frantura de logica in prima fraza, n-am inteles exact, sunteti de acord sau nu sunteti de acord cu domnul Baroiu? Va rog reveniti si spuneti clar :)

      Nu urmaresc pagina domnului Baroiu, eu din cand in cand vizitez site-ul federatiei pentru stiri sau rezultate. Btw, mi-am amintit acum, din pacate, rezultatele de la Campionatul Mondial de Juniori din Spania, au aparut pe undeva pe site-ul ala? Evident nu, oricum stiam rezultatele, am facut un trafic infernal zilele alea pe site-ul wkf sperand la macar un rezultat notabil. N-a fost sa fie, dar totusi, o mentiune macar, pe site TREBUIA facuta, doar au reprezentat Romania. Toti cei interesati stiu rezultatele, nu o sa le mentionez aici, dar am observat cu neplacere acea dorinta de a ascunde nereusitele. Se intampla, nu e o catastrofa, dar pentru un platitor de taxe ma gandesc eu, era normal sa fie informat.

      Copy/paste ar fi fost neclar poate, asa ca am decis sa dedic putin timp acestei cauze, am facut screenshots documentelor ca sa le puteti parcurge in forma lor originala.

      http://tinypic.com/r/690vfk/5
      http://tinypic.com/r/2uh8v8z/5
      http://tinypic.com/r/2m3l6s0/5
      http://tinypic.com/r/25p7lgm/5
      http://tinypic.com/r/fjgd5c/5

     • Anonimul Curajos

      Domnule Radu,
      va multumesc pentru efortul si timpul dedicat postarii imaginilor, le- am descarcat. Fisierul http://tinypic.com/r/25p7lgm/5 nu contine nimic dar banuiesc ca e doar un accident. Vedeti, daca ati fi inceput asa atunci multe dintre comentarii nu ar fi avut loc.

      Nu am nicio frantura logica, pentru ca este impropriu sa fii de acord cu un om ci doar cu anumite fapte, vorbe sau cu anumite atitudini ale sale sau cu totalitatea lor, depinde de fiecare dintre noi cum le apreciem.

      M-am referit clar la pagina de Facebook a dlui Baroiu pe care o urmaresc nu la site-ul FR Karate. Oricum, este de notat faptul ca – citez din afirmatia dvs de mai jos:

      “Imi amintesc emisiunea de vara trecuta, pe care am urmarit-o online, mi-am planificat ziua in asa fel incat sa o pot urmari, unde domnul Baroiu, foarte taios, critica existenta (…) ”

      Este foarte bine ca urmariti cel putin emisiunile in care dl Baroiu este prezent, v-ati modificat special programul zilei respective astfel incat sa nu o ratati. Iata, acuma puteti produce si documente direct de la FR Karate. Excelent, sunteti un om informat pe temă si aceasta va face un veritabil partener de discutii indiferent daca ele sunt contradictorii sau nu.

      Poate ca recentul demers public al dlui Baroiu a fost unul exploziv si pe alocuri nepotrivit in maniera de exprimare dar fara dorinta de a-l apara in vreun fel nu cred ca dansul este un element unic dezastruos pentru Karate-ul romanesc, Omul-negru, asa cum se incearca acreditarea ideii.

      Dar poate este asa! si atunci unde sunt pozitiile clare, nete, ferme, sustinute, publice ale celor care au aceasta credinta? pe la colturi, ele sigur exista! Ok, fiecare cu strategia lui, adversarul trebuie respectat oricata respingere exista intre “beligeranti”. La urma rmei, cu totii sunt luptatori, nu? :)

      Dincolo de alunecarile de exprimare trebuie sa recunoasteti ca dl Baroiu ca si Presedinte de federatie este cam primul care a avut curajul sa vorbeasca deschis si PUBLIC despre multele mizerii ascunse sub presul Karate-ului romanesc, ceilalti si in special contestatarii dansului tac chitic, nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase in schimb si-au concentrat masinariile de razboi, catapultele in special :))) pe site-uri.

      Inca astept reactiile dlui Baroiu la cele scrise pe aceasta pagina a siteului SR. Eu sper ca vor veni, aici sau in alta parte. Ar fi frumos sa fie aici, prima data.

      O zi buna va doresc cu cat mai putina ceaţă! :)

 6. LigaDreptati

  Sa incepem simplu OSS

  Intrebari:

  1. presedintele Baroiu a respectat acel pact semnat in prezenta domnului Amatto
  2. a creat conform promisiuni sale departamentele in care doar cluburile si mentionez din nou doar cluburile si asociatiile sportive se pot afilia la federatia dumnealui ( proprie si personala ) FRK
  3.cunoaste legislatia sportiva romaneasca cea care prevede faptul ca o FEDERATIE nu se poate afilia altei FEDERATI fiecare avand entitatea ei.
  4. sa ne spuna daca dorinta unui presedinte de federatie care a semnat cu dumnealui un pact poate impune cluburilor ce fac parte din celelalte federatii sa adere la structura condusa de dumnealui.
  5. daca este de acord cu dreptul la libera asociere si daca are curajul de a face public vechiul statut al FRK cat si pe cel nou care afirma ca la facut si a fost votat de cluburile care fac parte din FRK
  6. daca dreptul la libera asociere este consfintit prin constitutie de ce vechiul statut al FRK incalca acest drept
  7. cine a semnat pentru premierile sportivilor FRK pe anul 2013
  8. din ce fonduri a angajat un antrenor strain la FRK
  9. poate face public contractul dintre FRK si firma organizatoare a evenimentelor FRK din anul 2013
  10. cu ce suma ( a sponsorizat firma AKA , FRK )si care este legatura intre aceste doua organizatii
  11 . daca statutul FRK ii permite unei persoane fizice sa ( imprumute ) FRK si FRK este obligata sa returneze acei bani si in ce conditii
  12.daca FRK este obligata prin afilierea la WKF sa incalce legea sportului
  13 . daca poate face public statutul WKF cerintele si obligatiile ce sunt impuse de acest for mondial
  14, cati sportivi membri in federatii nationale au dat in judecata si castigat procesele impotriva WKF ( privind dreptul universal la libera asociere )
  15 . de ce la acel open al romaniei organizat de FRK locurile I au fost ocupate doar de sportivi proveniti din FRK si de ce a destituit intreaga comisie de arbitraj
  16 . cate persone sunt retribuite pe statul de plata al FRK
  17 . are curajul convocari unei adunari generale de fata cu mass-media
  18. de ce in FRK cluburile noi afiliate au drep de vot doar dupa 2 -4 ani de la afiliere si in celelalte federati cu prima adunare generala dupa ce au fost admisi
  19.cum poate FRK sa incalce statutul altei federati sau alta federatie statutul FRK
  20. care moto crede ca i se potriveste ” daca voi nu ma vreti eu va vreau ” sau “cine ridica sabia de sabie va pieri “

   
  • Anonimul Curajos

   Oss!

   Mai putin pct 20, si eu sunt curios sa vad ce va raspunde dl Baroiu, sper sa o faca!

    
 7. Radu

  Daca autorul articolului doreste, pot da forward email-ului ce contine documentele despre care aminteam initial. Ar trebui sa fie publice oricum.

   
 8. alin

  vorbele si atitudinea ii arata caracterul (urat). Punct!

   
 9. sportiv

  @Liga Dreptatii, intrebarile sunt justificate dar daca nu pui si semnele de intrebare e greu sa iti dai seama ca sunt intrebari, seamana mai mult a afirmatii. In rest, sunt si eu curios la raspunsurile Baroiului….daca vor veni. Dar ce ma stupefiaza de-a dretul este ce a spus cineva mai sus, cum ca FR Karate a luat anul trecut 88 de medalii in timp ce FR Karate WKC doar 40 de medalii. Nu stiu daca asa este, dar in cazul asta inseamna ca federatia lui Baroiu vine la minister cu sacul de medalii si nu WKC-ul.

   
  • Anonimul Curajos

   Poate pentru ca FR Karate are mai multi sportivi pe diferite categorii si poate a participat la mai multe competitii.

   Si mai este o problema: daca exista FR Karate si FR Karate WKC se presupune ca exista un sport numit Karate si unul Karate WKC. Si atunci, de ce le comparam? 😉 voila…

    
 10. Satul ca si voi

  De mult nu ma mai las impresionat de nimic…parerea mea(desi oricum nu conteaza)..TOTI SUNT O APA SI UN PAMANT..fiecare miscare facuta are un scop bine definit..rezultatul final urmarit fiind unul si acelasi : putere + bani (impartite la un nr cat mai mic de “ciugulitori”.. )

  Osu!

   
 11. LigaDreptati

  Oss

  Revenin cu inca un colaj de intrebari in urma postari protocolului pe facebook a domnului Baroiu

  1 observa ca dumneavoastra promovati si sustineti votarea persoanelor din protocol ( cine va da acest drept ? )
  2. puteti afisa pe facebook si procesul verbal din data de 18.10.2013 al Adunari Generale FRK in care dumneavoastra v-ati respectat partea de intelegere din protocol ( infintarea departamentelor , supunerea lor la vot , schimbarea statutului FRK etc.)sau doar acuzati pe alti
  3 aveti dumneavoastra dreptul sau puterea consfintita prin statut sau regulament al FRK sa obligati un club sportiv sa se afilieze impotriva vointei lui la orice structura sportiva , sau asta este practica in FRK
  4. ce lege din Romania va da dumneavoastra dreptul de a impune art.8 din protocol sau ca ceilalti semnatari ai protocolului sa oblige un club din subordinea lor sa adere la FRK
  5 considerati FRK mosia dumneavoastra personala , firma dumneavoastra proprie sau cumva toate cluburile afiliate FRK sunt obligate sa asculte cuvantul SEFULUI atotputernic si atotstiutor
  6 se poate observa conform celor scrise si semnate in protocol ca insusi federatia de KEMPO doriti sa vi-o insusiti deorece insusi Amatto Zaharia este semnatarul acestui protocol ( oare o avea valoare juridica )
  7 si cu aceasta ultima intrebare astept ca la nedumeririle mele sa obtin raspunsuri la ele nu doar injective la adresa unor oameni care au construit in Karate-ul romanesc – DORITI DOMNULE BAROIU SA RAMANETI IN AMINTIREA ACESTUI SPORT CA ” GROPARUL ARTELOR MARTIALE ROMANESTI ” ( sa ne aducem aminte de performantele dumneavoastra ca presedinte al clubului de fotbal OTOPENI si ce ati lasat in urma plecari de la presedentie ??? )

   
 12. Anonimul Curajos

  Domnule Baroiu, e randul dvs sa raspundeti, s-au cam adunat intrebari la obiect care-si cer raspunsurile!

   
 13. LigaDreptati

  As dori sa adresez de data aceasta o intrebare atat cititorilor cat si moderatorului acestei emisiuni

  1. la care dintre categoriile de mai jos nu ati fi mandru daca un roman ar ajunge campion

  Organizaţii pugilistice
  • Consiliul Mondial de Box (WBC)
  • Asociaţia Mondială a Boxerilor (WBA)
  • Federaţia Internaţională de Box (IBF)
  • Organizaţia Mondială de Box (WBO)
  • Organizaţia Internaţională de Box (IBO)
  • Federaţia Mondială a Boxului Profesionist (WPBF)
  • Asociaţia Panasiată de Box (PABA)

   
  • Radu

   Foarte bun comentariu. Felicitari pentru observatie.

   Apropos de asta, iata ce exista in acest moment pe site-ul federatiei: http://www.frkarate.ro/calendar/calendar-competitional-national-2014

   01 – 02.03.2014 Campionatul National Karate Shotokan

   Ramnicu Valcea
   Probe: kata, kumite-wkf, shobu ippon
   Categorii: copii I, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, U 21 IE, seniori IE

   ####################

   15.03.2014 C. National Karate Shotokan W.S.K.F.

   Bucuresti
   Probe: kata si kumite
   Categorii: copii, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, seniori IE

   Imi amintesc emisiunea de vara trecuta, pe care am urmarit-o online, mi-am planificat ziua in asa fel incat sa o pot urmari, unde domnul Baroiu, foarte taios, critica existenta multiplelor campionate nationale si a unor multipli campioni nationali la aceeasi categorie.

   Nu voi folosi cuvantul care ar descrie precis starea de fapt pentru aceasta situatie… dar cum se face ca in aceasta federatie exista 2 (DOUA) campionate nationale pentru un singur stil? Sau e nevoie de o nevoie de o “impodobire” a salbei de medalii? Intreb doar :)

    
 14. LigaDreptati

  PERTINENTE OBSERVATII DAR CU SPECIFICATIA CA TOATE SUNT PE STILUL SHOTOKAN

  3 NATIONALE SI 2 CUPA ROMANIEI

  INTREBAREA ESTE LA CATE FORURI MONDIALE VA PARTICIPA FEDERATIA CONDUSA DE DOMNUL BAROIU LA CATE CAMPIONATE MONDIALE SI EUROPENE SI CU CE SUNT MAI PRESUS ACESTE FEDERATI MONDIALE AFILIATE WKF ( WSKF , SKI , SKIF , ) FATA DE SKDUN SAU WUKF

  01 – 02.03.2014
  Campionatul National Karate Shotokan
  Ramnicu Valcea
  Probe: kata, kumite-wkf, shobu ippon
  Categorii: copii I, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, U 21 IE, seniori IE

  15.03.2014
  C. National Karate Shotokan W.S.K.F.
  Bucuresti
  Probe: kata si kumite
  Categorii: copii, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, seniori IE

  05.04.2014
  Campionatul National S.K.I.F.
  Bucuresti
  Probe: kata si kumite, Yakusoku kumite
  Categorii: copii I, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, seniori IE, veterani

  15.11.2014
  Cupa Romaniei S.K.I.F.
  Fagaras
  Probe: kata si kumite, Yakusoku kumite
  Categorii: copii I, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, seniori IE, veterani

  22.11.2014
  Cupa Romaniei Karate W.S.K.F.
  Bucuresti
  Probe: kata si kumite
  Categorii: copii I, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, seniori IE

  07 – 09.02.2014 Campionatul European de Cadeti, Juniori si U 21 Lisabona – Portugalia
  Probe: kata si kumite
  Categorii: cadeti, juniori, U 21

  09 – 11.05.2014 Campionatul European S.K.I.E.F. Dresda – Germania
  Probe: kata si kumite, Yakusoku kumite
  Categorii: copii I, minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, seniori IE, veterani

  06 – 07.09.2014
  Campionatul European de Karate Shotokan –
  W.S.K.F.
  Moscova – Rusia
  Probe: kata si kumite
  Categorii: cadeti, juniori, seniori

  14 – 16.11.2014 Campionatul European Karate Shotokan – ESKU Noale – Italia
  Probe: kata si kumite
  Categorii: minicadeti I, cadeti IE, juniori IE, seniori IE

   
 15. batalu

  Bai nea Barica-Balacarica, producatorule de scandaluri, esti ipocrit si mincinos rau de tot bre. Nici nu stiu cum de te mai suporti cand te uiti in oglinda. Pai tu ai la tine in federatie nshpe campionate nationale pe an, nshpe campioni nationali de shotokan la aceeasi categorie de greutate pe an, iar cei de la WKC au doar unul singur pe an, si tot tu vorbesti de impostura?! Eu vreau sa vad ca esti primul care faci ordine mai intai la tine in federatie si apoi sa arunci pietre in altii. Fa mai intai la tine in federatie un singur campionat national de karate pe an si mergi la un singur campionat mondial de karate pe an (nu cu versiuni, stiluri, vrajeala…) si apoi pot sa pun botul la vrajeala ta infecta, dar asa cum este acum, la tine e impostura bre Balacarica. WKC = un singur campionat national de karate pe an, SKDUN = un singur campionat national de karate pe an….iar federatia ta = mai multe campionate nationale de karate pe an.
  RUSINE, IMPOSTOR IPOCRIT CE ESTI !!!!

  IPOCRIT!!!!

   
 16. Radu

  Acel al 5-lea URL contine o ultima pagina cu o harta a Romaniei impartita pe regiuni. Am verificat URL-ul si imaginea se incarca corect.

  Da, mi-am modificat programul pentru ca sunt foarte pasionat de karate si repet, imi doresc in aceasta tara karate care sa se dezvolte de la cea mai de jos treapta, de la copii, dar propunerile privind finantarea tocmai acestora le ingradeste orice sansa prin faptul ca se propun finantari minimale. E total gresit modul de abordare a acestei problematici, sa oferi finantare in raport cu nr. de cluburi si sportivi.

  De ce? Pentru ca, evident, cele mai numeroase cluburi (si cei mai multi sportivi) sunt in zona Bucuresti si imprejurimi. Dar ce se intampla cu un sportiv talentat, merituos, capabil, din provincie, care face parte dintr-un club mai mic? Nu va mai avea vreodata sansa sa participe la competitii internationale pentru ca federatia nu-si asuma responsabilitatea sustinerii lui.

  Si mai sunt anumite inadvertente in acele documente, gen prevederi: se vor lua anumite masuri dar in baza unor criterii stabilite ulterior. E ABSURD! Asta lasa loc clar de decizii luate de un grup restrans de oameni, pe care cei mai multi nu le vor putea contesta pentru ca ei vor (daca) aproba (poate) acele prevederi.

  Poate nu ati vazut si ultimele comentarii, n-ar fi rau sa aruncati o privire si acolo sa vedeti amploarea discrepantei dintre ceea ce critica domnul Baroiu (multitudinea de campionate si campioni la celelalte federatii – accentuez ca acolo vad ca exista doar un campionat national / federatie) si ceea ce pastoreste in propria ograda: 3 (TREI) campionate nationale pentru 1 (UN) singur stil.

  Cum e cu asta domnule Baroiu? Tare mult mi-as dori o clarificare… eu aveam impresia ca erau doar 2 dar de fapt, vigilenta mi-a fost inselata, Mea Culpa, sunt 3 (TREI), IMPRESIONANT.

  Multumesc domnului care a postat si m-a corectat anterior.

   
  • Anonimul Curajos

   Era vorba de acel link, acuma a incarcat corect.

   Am parcurs materialul postat si asa este, sunt lucruri amendabile, or, la acest nivel nu este admis.

   Mai mult, lipseste motivarea, lista de principii pe baza carora s-au facut aceste propuneri. Adicatelea, ok, vii cu o propunere dar DE CE? si ce urmnaresti cu ea, ce te-a facut sa o supui atentiei, acre este impactul… toate acestea lipsesc. Astfel de schimbari nu trebuie lasate la subinteles pentru ca devine ridicol sau suspect.

   Perfect de acord ca este o politica gresita sa aloci fonduri numai dupa criteriul numarului de sportivi, este o abordare ingusta si lipsta de viziune in forma in care ea a fost expusa in document. Pe de alta parte, de ce sa aloci sume in zone unde miscarea sportiva in general si in particular a karate-ului este insignifianta?

   Nu trebuie confundata Federatia sportiva cu Guvernul tarii, una este o asociere libera intre entitati private cu limite clare in responsabilitati si scopuri si altul este Guvernul RESPONSABIL pentyru bunastarea intregului popor platitor de taxe.

   Daca ai posibilitatea sa tii un club sportiv… ok daca nu, asta este viata! Cine iubeste karate-ul atat de mult, sa se relocheze cu rezidenta acolo unde isi poate urma visul. Federatia este o asociere libera de cluburi PRIVATE in imensa lor majoritate. Ele isi voteaza Statutul federatiei in conformitate cu legile tarii dar si cu dorintele si viziune adoptata.

   De mult timp pun o intrebare: domnule Presedinte al Federatiei X, ce viziune aveti si ce politici corespunzatoare promovati pentru sportul pe care-l pastoriti? – intrebare perfect valabila si celor din MTS si partide politce.

   O sa fiti suprins ca nu sunt atatia presedinti de federatii cate degete sunt la mana care macar sa Priceapa intrebarea sau sa cunoasca sensul termenilor folositi! Ei cred ca Federatia este doar o firma, daca se poate a lor pe vecie. Exista si exceptii in acest caz si dovada este ca aceste federatii sunt ori atacate ori li se pun bete in roate.

   Sunt de acord ca o federatie sportiva trebuie condusa aproape, subliniez: aproape! ca o firma dar NU este o firma,ca si concept, este un manunchi de destine ce se intrepatrund pentru un scop comun declarat, asumat si dorit. Daca doriti, Federatia sportiva este ca si o comuna alcatuita dintr-un numar de sate, fiecare sat avand primarul lui, in acest caz, satele fiind cluburile. Iar satele sunt ale OAMENILOR si nu ale guvernului sau ale federatiei.

   In karate, toti Presedintii de Federatii s-au comportat ca niste senori feudali si punct. Asta a fost vizunea lor, preamarirea lor personala in secundar- in cazul celor cu certa valoare sportiva si martiala, iar cei indoielnici s-au preocupat numai si numai de prezervarea statutului lor social, au vrut sa fie sefi!

   Daca ne pasa cu adevarat de karate-do-ul din Romania, trebuie sa acceptam PUBLIC aceasta realitate sa o respingem ca mnodalitate de atrai si de a elabora ceva bun. daca nu, vom avea parte de aceeasi ciorba eterna, cu atacuri si incompetente ridicate la nivel de criterii.

   Namaste.

    
   • Anonimul Curajos

    Daca ne pasa cu adevarat de karate-do-ul din Romania, trebuie sa ne asumam PUBLIC aceasta realitate, sa o respingem ca modalitate de a trai ca apoi sa elaboram ceva cu adevarat bun. Daca nu, vom avea parte de aceeasi ciorba eterna, cu atacuri si incompetente ridicate la nivel de criterii.
    Namaste.

    Imi cer scuze pentru greseli, scriu pe apucatelea, sunt la munca si acuma chiar trebuie sa ies un timp. Oricum, iata, o dezbatere care captiveaza si sper sa aduca si ceva bun

     
 17. propunere

  Propun ca pentru o proba de concurs, ministerul sa nu mai finanteze sau sa premieze decat un singur campionat national pe an, un singur campionat european sau mondial pe an. Ce vad acum la FR Karate e noaptea mintii. Astia au mai multe campionate nationale, europene si mondiale pe an pentru aceeasi proba de concurs Kata, sau Kumite, ceea ce nu e normal. Ce sport normal si corect, ce federatie normala si corecta, are 6 campioni nationali sau eventual mondiali in fiecare an pe aceeasi proba … Kata ?!?! Asa ca, propun ca pentru fiecare federatie in parte, ministerul sa finanteze si sa premieze anual un singur campion national, european sau mondial p proba sau categorie.

   
  • Anonimul Curajos

   Este foarte clar ca dl Baroiu trebuie sa vina neaparat cu precizari si clarificari.

    
   • Radu

    Tare curios sunt si eu… ce ar putea preciza si clarifica :)

     
 18. Vasilica

  Adi Ghinea “In latura competitionala sa stiti ca sporturile cu traditie, adica acele sporturi unde se munceste mult pentru o medalie rad de hemoragia de medalii din karate tip miuta si discipline sportive dervate din Arte Martiale tip miuta. Parerea mea ca avem soarta car o meritam avand acei nenumarati campioni mondiali si europeni. Cat de ciurand o
  sa ajungem o tara de campioni mondiali si
  europeni de karate si Arte Martiale. Credeti -ma ca imi e rusine sa explic unor oameni de sport despre CM si CE de karate desfasurate in comune sau semiorase din Franta sau alte tari.” Sa fi uitat atat de repede Ghinea de vremea cand curgeau banii , in urma celor patru campionate europene si mondiale de stil ,care aveau loc anual si de unde-si lua bani fara sa aiba vre-un aport la pregatirea
  lotului?Oare atunci ii era rusine?

   
  • Radu

   Domnul Ghinea ne poate spune ce rezultate a avut in calitate de antrenor al lotului WKF? La Tokio? La Belgrad? La Paris?

    
 19. LigaDreptati

  SURPRIZE SURPRIZE

  DOUA COMISI NATIONALE DE STIL SKI & WSKF oare inseamna acelaei lucru sau shotokanul SKI difera radical de shotokanul WKSU dar shotocanul FRK este identic cu cel SKDUN SI FRK WKC

  MARE DILEMA IN MINTE NOASTRA – se vor oferi oare si raspunsuri ???

  FEDERATIA ROMANA DE KARATE 09.01.2014 / 14.05
  Full Member of
  World Karate Federation
  ORGANIZARE – COMISII

  COMISII TEHNICE
  COMISIA CENTRALA DE ORGANIZARE COMPETITII
  Presedinte: Catalin VLADUT
  Vicepresedinte: Ioan BOGA
  Vicepresedinte: Adrian KELEMEN
  Vicepresedinte: Radu GAVRILA
  Vicepresedinte: Tunde MEZEI COMISIA CENTRALA A ARBITRILOR
  Presedinte: Octavian AMZULESCU
  Vicepresedinte: Danut STOICA
  Vicepresedinte: Daniel MUNTEANU
  Vicepresedinte: Ion VILCEANU
  Vicepresedinte: Ion POPA
  COLEGIUL NATIONAL AL ANTRENORILOR
  Presedinte: Mihai IONITA
  Vicepresedinte: Mircea UNGUREAN
  Vicepresedinte: Cristinel LAMBREA
  Vicepresedinte: Ion MUNTEANU
  Vicepresedinte: Dan PUICEA
  Membru: Radu POLIFRONIE
  Membru: Cristian ISOPESCU
  Membru: Nukina NOBUIUKI
  Membru: Mihai IOGHEN
  Membru: Dragos VARZARU Antrenori Lot:
  Antrenor federal: Mihai IONITA
  Stefania SANDU
  Traian IANCU
  Paul POPA
  COMISIA SPORTULUI UNIVERSITAR
  Presedinte: Silviu BADEA
  Vicepresedinte: Sebastian ENE
  Vicepresedinte: Daniel TORJE COMISIA SPORTULUI PREUNIVERSITAR
  Presedinte: Catalin DUMITRU
  Vicepresedinte: Geri MITROI
  Membru: Alexandrina MIREA
  Membru: Daniela SANDU
  COMISII NATIONALE DE STIL
  COMISIA NATIONALA DE STIL S.K.I.
  Presedinte: Catalin BUCUR COMISIA NATIONALA DE STIL W.S.K.F.
  Presedinte: Mircea UNGUREAN
  Secretar General: Dan NICOLAE
  COMISIA NATIONALA DE OMOLOGARE SI ACORDARE A GRADELOR
  Presedinte: Gheorghe TETU
  Membru: Adrian GHINEA
  Membru: Nicolae MUSAT
  Membru: Cristian BOGZA
  Membru: Dan PUICEA
  COMISII LUCRATIVE
  COMISIA DE DISCIPLINA
  Presedinte: Av. Petre BUNECI
  Membru: Nicolae GHINARARU
  Membru: Lucian BREABAN
  Membru: Gheorghe COZMOLICI
  Membru: Stan MANDROASA COMISIA DE APEL
  Presedinte: Av. Catalin NICULESCU
  Membru: Daniela ION
  Membru: Laura POPESCU

  COMISIA MEDICALA
  Presedinte: Florin CIOCOIU
  Membru: Gheorghe CROITORU
  Membru: Stefan MARMELIUC COMISIA DE CENZORI
  Cristina RADU
  Georgiana ROSU
  Izabella NOGAI
  COMISIA ANTIDOPING
  Presedinte: Ioana SIMION

   
 20. sportiv

  Astia de la FR Karate au mai multi sefi in conducerea federatiei decat sportivi legitimati. Bravo lor ! O federatie de sefi.

   
 21. Radu

  Cand cei din FRK au acordat un asemenea interviu, in care citez: “Toti sunt niste impostori” are fi trebui sa fie omniprezenti aici pentru dezbatare. Cred ca sunt cam 24 de ore decat nu exista nici o pozitie oficiala cu privire la dezbaterea iscata aici. Poate nici nu visau una ca asta.

  Cand vorbeam de PR-ul care nu-si face treaba cred ca am nimerit-o! :)

   
  • Anonimul Curajos

   Da, pozitia oficiala se lasa asteptata,
   dar ce fac “impostorii si barbugii” ? Si ei tac. 😉
   Te pomenesti ca s-au intalnit sa discute intre ei, sa se impace, poate un nou protocol… why not, after all! :)))

    
   • Radu

    Corect, cu nerabdare astept si pozitiile celor acuzati, precum si pozitia MTS intrucat in articol este acuzat, citez: Lucian Băroiu: “MTS-ul e o curată mafie! Nimeni nu poate controla această caracatiţă!”

    E lipsa de respect pentru mine, daca o institutie a statului pe care eu o finantez sa se lase acuzata in felul asta. Daca nu dezmint acuzatiile si nu iau masuri, poate asa e si atunci pentru mine e si mai grav

     
   • Radu

    Asta cu impostori si barbugii e de joasa speta… unde sunt dovezile? Macar o fotografie sa fi adus, cu aia 3-4 de care se vorbeste aruncand zarurile, sau macar la o tabla intr-un cantonament undeva 😛

    Ii pare cumva normal sa arunci cu asemenea cuvinte pentru o anumita frustrare?

     
 22. george

  Am citit toate dezbaterile si polemicile de aici ,mi s-au parut mai mult sau mai putin indreptatite…insa ce mi s-a parut interesant in toata nebunia asta legata de fenomenul karate in Romania a fost “provocarea” ,facuta de catre Lucian Baroiu (am luat cu copy-paste paragraful dintr-o postare a dumnealui de pe facebook),provocare ce cred eu ca ar fi solutia!:Ii provoc public pe Domnii sau Donii Aurel Patru, Mihai Cioroianu, Florentin Marinescu, Liviu Crisan, cat si altii, sa ne dam cu totii Demisia de Onoare din functiile pe care le detinem si sa incepem sa antrenam real in Karate si sa participam cu sportivii antrenati de noi in competitiile organizate de catre WKF (World Karate Federation) singura federatie mondiala recunoscuta de catre toate forurile internationale de sport precum CAS Lousanne, WADA-ADAMS, CIO-IOC, EOC, Sport Accord, FISU, IWGA, etc.”

  ….in concluzie ,mai mult il respect pe omul asta care cu bunele sau relele lui ,are totusi o initiativa care sa poata duce la unificarea karateului in tara noastra!

   
  • Radu

   Nu stiu ce sa zic, pare o chestie asemanatorare cu 2 intamplari din trecut. Aia a lui Basescu, “imi dau demisia in 5 minute” dar si una a lui Antonescu, in care la fel, foarte categoric anunta ca isi da demisia ca mai apoi sa spuna ca “asa e politica” :)

    
 23. propunere

  Decat vrajeala asta cu provocari ieftine, mai bine sa anunte decizia ca de azi incepand , in FR Karate sa nu mai fie decat un singur campionat national de karate pe an, si sa nu mai participe decat la un singur campionat european sau mondial de karate pe an . sa nu ne mai abureasca cu versiunile alea WSKF-SKI…care multe din ele sunt mult mai slabe decat SKDUN-WKC.

   
 24. propunere

  Abia atunci va dovedi ca nu minte.

   
 25. propunere

  Adica cele 88 de medalii luate de FR Kempo sunt super-medalii iar cele doar 40 de medalii de la Karate WKC sunt nashpa?!?!?

   
 26. propunere

  Scuze, citesc in doua locuri deodata si am gresit.

  Rectific:
  “Adica cele 88 de medalii luate de FR Karate sunt super-medalii iar cele doar 40 de medalii de la Karate WKC sunt nashpa?!?!?”

   
 27. LigaDreptati

  O INTREBARE SURPRIZA

  CARIU SENSEI II EREA ADRESATA ACEST PROIECT DE ORGANIGRAMA AL FRK

  Noua Organigrama oct 2013

  Buna ziua Sensei,
  Pentru a avea un inceput de discutie incerc sa creionez putin ce inseamna viitoarea organizare a Federatiei Romane de Karate.
  I. Federatia va fi organizata pe 8 Departamente de Karate, 11 Comisii si Colegii Tehnice plus Departamentul Administratie si Management.
  A. Departamente de Karate
  1. Departamentul Karate WKF (World Karate Federation)
  2. Deparatemntul Karate Shotokan
  3. Departamentul Karate Shitoryu
  4. Departamentul Karate Gojuryu
  5. Departamentul Karate Wadoryu
  6. Deparatmentul Karate Kyokushinkai
  7. Departamentul Karate Ashihara
  8. Departamentul Budo Karate Do (aici se regasesc stiluri de Karate care nu au sistem competitional dar sunt afiliate la organizatii internationale)

  B. Comisii si Colegii
  1. Comisia Federala de Organizare Competitii – CFOC si Membru in CE
  2. Colegiul Federala al Antrenorilor – CFA si Membru in CE
  3. Comisia Centrala a Arbitrilor – CCA
  4. Comisia Federala de Avizare si Omologare a Gradelor – CFAOG
  5. Comisia Federala de Disciplina – CFD
  6. Comisia de Apel – CA
  7. Comisia Federala Medicala – CFM
  8. Comisia Federala Anti Doping – CFAD
  9. Corpul Observatorilor Federali – COF
  10. Comisia Federala pentru Sportivi – CFS
  11. Comisia Federala pentru Persoanele cu Disabilitati

  C. Departamentul Administratie si Management – DAM
  1. Director General FRK si Membru in CD FRK
  2. Director Executiv FRK
  3. Director Sportiv FRK
  4. Director Marketing FRK
  5. Director Comunicare si PR FRK
  6. Director Imagine si Presa FRK
  7. Ofiter de Presa FRK
  8. Responsabil Securitate si Protocol

  Toate cele 8 Deparatmante de Karate vor avea urmatoarea structura proprie de conducere si coordonare:
  1. Presedinte Deparatment si Vicepresedinte FRK
  2. Vicepresedinte Departament si Membru in CD FRK
  3. Vicepresedinte Departament si Membru in CD FRK
  4. Director Sportiv Departament
  5. Sef Comisie de Arbitrii Departament
  6. Sef Comisie Tehnica
  7. Sef Comisie Organizare Competitii Departament
  8. Director Strategii si Promovare

  Federatia Romana de Karate are ca obiectiv organizarea de Campionate Nationale si Cupa Romaniei unice pentru fiecare Departament in parte. Organizarea respectivelor competitii se va face de catre DAM impreuna cu Departamentul a carei competitie urmeaza a fi organizata.
  In cadrul fiecarui departament sunt si vor functiona Comisii Nationale de Stil pentru versiunile de Stil care au minim 20 de Cluburi cu CIS, un antrenor licentiat de club si 30 de spotivi legitimati. Aceste comisii vor putea sa isi organizeze campionate si cupe proprii, avand obligatia sa participe la Campionatul National si Cupa Romaniei ce vor fi organizate de catre Departament si FRK o singura data pe an.
  Loturile Nationale sustinute de FRK sunt cele formate din cei mai buni sportivi ai fiecarui departament si nu va fi decat un singur lot national pentru fiecare departament. Competitiile internationale sustinute de FRK vor fi cele care au cea mai mare acoperire internationala si care sunt cel mai bine cotate dintre toate versiunile din stilul respectiv.
  Sutinerea financiara a activitatii Federatiei estimata in viitor va fi din trei surse bugetare:
  1. De la bugetul de Stat – aproximativ 800.000 Ron
  2. Din venituri Proprii – aproximat 1.000.000 Ron
  3. Din sponsorizari si parteneriate – aproximativ 700.000 Ron
  Total Buget estimat 2.500.000 Ron.
  Speram sa ajungem la gest buget incepand cu anul 2015, avand in vedere ca pe tot parcursul anul 2014 se va lucra foarte mult la organizarea si structurarea Federatiei, dar si la promovarea si mediatizarea intregii miscari de Karate la nivel National.
  PS
  Legat de procedura de alegeri, fiecare departament isi alege conducerea proprie iar Adunarea Generala a FRK valideaza prin vot vointa departamentelor. Candidatul pentru functia de Presedinte pentru a putea fi validat in afara de documentele obligatorii ce vor trebui depuse la Secretariatul General va trebui sa aiba sustinerea a minim un Departament de Stil.
  Presedintii de Departamente devin automat Vice Presedinti FRK si membrii in Comitetul Director Federal.
  Comitetul Director FRK are urmatoarea componenta:
  1. Presedinte FRK
  2. 8 Vicepresedinti
  3. Directorul General FRK
  4. Secretarul General FRK
  5. 16 Vicepresdinti de Departamente
  Total 27 de membrii.

  Intre doua sedinte de CD, deciziile vor fi luate de catre Comitetul Executiv care este format din cinci membrii:
  1. Presedintele FRK
  2. Secretarul General FRK
  3. Directorul Economic FRK
  4. Presedintele CFOC FRK
  5. Presedintele CFA FRK

  Cu mult respect,

  Lucian Baroiu
  Președinte
  FEDERATIA ROMANA DE KARATE

   
 28. Sa Fim Seriosi

  Hai sa lasam un pic deoparte discutia despre cine are sau nu dreptate si sa-l privim pe acest domn Baroiu din alt unghi de vedere. Si anume, ar fi interesant sa-l privim prin prisma celor afirmate intr-un interviu anterior al dinsului, in care le dadea tuturor in cap cu idei de genul “parintii care isi aduc copiii la karate vor sti ca, pe linga sport, noi le vom si educa odraslele in spiritul artelor martiale”, asta legata cu ideea de genul “cum sa platesti doar 80 de lei pe luna ca sa-ti fie educat copilul? Taxa de antrenament trebuie sa fie mult mai mare!”

  OK, recitind prima idee, as intreba asa: care sunt principiile morale sanatoase, “martiale”, continute in discursul de mai sus al acestui presupus “modelator de caractere”? Ce sa invete copilul meu de la un astfel de om? Fatarnicia?? Pentru cei care nu observa fatarnicia acestui cameleon jenant, le recomand sa caute imaginile de la semnarea protocolului initial de pre-aderare la FRK, protocol semnat inclusiv de SKDUN si Wado. In acel moment, ce insemna zimbetul fericit de pe fata baroiului? Nu cumva insemna ca Aurel Patru si Frederico Tavares erau baieti buni, erau prietenii lui? Erau chiar valori internationale, unanim recunoscute, nu-i asa?

  De fapt, chiar asa si este, domnule Baroiu! Oamenii aia, pe care acum ii tirnosesti cum iti vine la usa cortului, chiar au valoare. Nu i-am amintit pe toti ceilalti jigniti de tine, pentru ca nu-i cunosc personal – dar, fiind tiriti in morcila de tine, am curajul sa spun ca si ei sunt mult mai respectabili decit toti baroii adunati la un loc, sub o singura palarie!

  Din punctul meu de vedere, prin discursul sau, Lucian Baroiu pur si simplu s-a descalificat nu numai ca antrenor al unei arte martiale, ci s-a descalificat ca om. As fi curios ca, pina sa ajunga la DNA, Lucian Baroiu sa ne arate si noua (practicanti de arte martiale sau macar traitori mai apropiati de spiritul lor) care sunt preceptele martiale care l-au ghidat cind a vorbit asa cum a vorbit mai sus. Care sunt valorile morale care te sustin, domnule Baroiu? In ce cod de onoare sunt ele prezentate in asa fel incit sa justifice vorbele aruncate mai sus?

  Ar mai fi multe de spus, dar as incheia cu un exemplu de “corectitudine” marca FRK condusa de Lucian Baroiu. La unul dintre ultimele concursuri de sub “palaria” FRK-WKF, fiul domnului Baroiu a luptat la seniori. Intr-una dintre lupte, a suferit, una dupa alta, inlantuite, urmatoarele actiuni perfect executate de adversar: 1. ura mawashi la cap, control perfect, oprita probabil la 2-3 mm de capul odraslei; 2. ashi barai pe revenire, perfect executata, odrasla aterizeaza pe spate; 3. procedura de atac la sol, dusa perfect pina la capat, executie oprita la 2-3 mm de fata odraslei.
  Decizia arbitrilor, probabil orbi in acele clipe sau doar absorbiti in citirea unui alt discurs baroinian? NO POINT, nu am inteles de ce: ori distanta prea mare, ori lovituri moi :).
  A, sa nu uit, domnule Baroiu! Sa nu credeti ca nu pot dovedi ce scriu mai sus, exista inregistrare video de la lupta respectiva, da?
  (imi cer scuze daca nu am folosit terminologia corecta, eu sunt doar un chibit al karate-ului, chiar daca sunt atasat foarte tare de acest sport).

  Am zis ca inchei, dar nu pot sa nu mai amintesc de un alt caz de atitudine similara, a unui practicant venit de la WKF – poate chiar un discipol al acestui domn Baroiu. Acum vreo 2 ani, pe youtube, a venit sa-l critice pe un campion mondial de la alt departament, facindu-l cu ou si cu otet (ca e prea lent, ca e prea slab, ca e asa, ca e pe dincolo, ca n-ar prinde nici primii 10 intr-un CN WKF etc.). Individul s-a intilnit la o competitie, la vreo citeva luni, cu acel campion criticat. Rezultatul? Discipolul lui Baroiu s-a imprietenit incredibil de usor cu echipa medicala de la concurs.

  Cam asta e, domnule Lucian Baroiu: prin aceste vorbe nu ati dovedit decit ca sunteti un fatarnic, un om fara onoare si ca, in cel mai bun caz, ati putea sa-i invatati pe copii, absolut perfect, doar un singur lucru: tehnica delatiunii si a acuzelor aruncate in cel mai pur stil securist!

  Va salut fara nici un fel de respect,

  Marius Ion

   
  • Anonimul Curajos

   Asta e culmea acuma, e de vina Baroiu ca unul s-a laudat si abravat aiurea ca pe urma sa-si ia lectia meritata si de aici rezulta, ca o “dovada” in plus ca Baroiu e fatarnic.

   Am inteles, ce vine de la WKF e plin de rahat restul sunt imaculati. Citind toate comentariile inteleg cam de unde vine sarja de contratac. Poate ca si afirmatia “Baroiului” cum ca:

   ““Am fost abordat de părintele unui copil care face Karate SKDUN, care mi-a spus că a plătit ca fiul său să devină campion mondial în Serbia (…)”

   a agitat spiritele. Ma intreb, oare a facut ceva bun Baroiu? pentru ca restul (se subintelege)da si chiar cu deasupra de masura.

   Eram in coloana in trafic si mi-am adus aminte ca in emisiunea de martea trecuta s-a anuntat o editie viitore din emisiunea Sport Revolution cu “Baroiul” invitat, martea viitoare.

    
   • Sa Fim Seriosi

    Curajosule, unde anume am scris eu ca atitudinea discipolului sau este o dovada a fatarniciei lui Baroiu?? Asta ai inteles tu din ce am scris eu acolo??

    La cit esti de curajos, vad ca tii cu tot dinadinsul sa-i iei apararea. Mai bine scrie clar acest lucru.

    Nu trebuie sa te chinuiesti sa “intelegi” cam de unde vine sarja de contraatac. Spre deosebire de altii (si de tine), eu am semnat cu numele meu, ti-am oferit si pagina de FB, ma poti gasi daca ai nevoie de mine.

    Si, ca sa fie clar, sa-ti spun ceva: intre timp, nea Baroiu a declarat ca el nu a spus ca acel copil a platit medalia, ci ca a platit deplasarea. Ceea ce e altceva, nu-i asa, curajosule? Ar mai fi si altele de spus legate de fatarnicia omului, dar nu pot pune in spatiul public ceva ce am aflat in privat chiar in seara asta.

    Hai sa-ti zic ceva: daca nu intelegi textele scrise in limba romana, logica lor, lasa-te de meseria de postac! Sau, mai bine, ar trebui ca angajatorii tai sa se gindeasca mai bine cui dau banii. Pentru ca, trebuie sa-ti spun, din reactia ta inteleg ca nu ai priceput logica celor scrise de mine.

     
    • Anonimul Curajos

     Te rog sa nu te mai inflamezi asa, ok? Nu am un razboi cu tine sau cu altcineva dar problema e mai larga si nu doar lupa pusa pe Baroiu este singura care releva adevarul.

     Da, asa se intelege din exemplul dat de tine, “discipolul lui Baroiu” – exact asta sugereaza, insinueaza. Nu te juca cu mine la texte ca te tin 3 zile si 3 nopti si nu-mi stai in fata. Nu am intrat in detaliile mesajelor tale pentru ca sa ti le desfiintez, am zis ca nu au rost polemici marginale dar stai linistit ca am s-o fac cand am timp. Ai o gramada de cestiuni foarte amendabile si iti promit ca pana in weekend ti le relev.

     Ma faci postac si-mi minimalizezi interventiile pentru ca semnez cu pseudonim. Uite care e treaba: imi place pseudonimul meu, sunt indragostit de el :) il folosesc cu placere si mai mult, el are un rost al lui. Te mai las sa te gandesti care ar fi acela. Tu sa iei in considerare textul si nu semnatura- dar deh! asta e atitudinea de postac, repede tu sa te legi de asta. Pai sa-ti spun ceva: nickul meu este egal cu orice nume si prenume de aici, pe net oricine poate fi oricine, ai priceput? uite, ca deja ti-am dat un pont, foloseste-l cu intelepciune.

     Te rog sa-mi arati unde anume iau eu apararea Baroiului? Unde? faptul ca va mai pun oglinda-n fata va deranjeaza? Sau nu vrei sa citesti si cand am scris ceea ce nu mi se pare ok in pozitiile dlui Baroiu?

     Spre deosebire de tine nu-mi permit sa te acuz de nimic, si nici nu am facut-o, chiar si la adapostul confortabil, inca, al unui monitor. Si nici prin cap nu-mi trece asa ceva, ar fi ignobil. Chestia ca sunt platit sa scriu si alte porcarii d’astea sa ti le pastrezi la tine in grupul tau de prieteni eu nu fac parte din societatea voastra asa ca masoara-ti cuvintele.

     Cat despre curajul meu sau lipsa lui, nu am nicio problema sa ti-l demonstrez direct daca e cazul si sa mi-l masor si eu mie cu aceasta ocazie, asta asa ca ultima solutie daca va fi necesara. Dar esti o miza atat de mica incat te dobor cu un zambet, crede-ma.

     Cand a spus in emisiune faza cu parintele m-am gandit si eu ca poate se refera la costurile de deplasare etc. Stii ceva? Exprimarea lui te conduce la gandul ca i s-au cerut bani parintelui ca fiul sau sa iasa campion nu la costurile de deplasare. Este greu sa intelegi altceva din asta. Ahh, ca dl Baroiu cuprins de furie sau de inflacarare da drumul la vorbe aiurea… il priveste si daca e cazul sa raspunda pentru asta pentru ca afirmatia lui depaseste limitele insinuarii si se apropie de acuza in clar aproape. Dar e treaba lui sa fie atent la ce si cum spune.

     Daca a retractat… eu nu stiu si nu vad de ce te-as crede pe tine pe cuvant, e 50-50% sa fie adevarat sau fals acest lucru atata timp cat public, dl Baroiu nu a facut rectificarea cuvenita in timp util. Dar vad ca esti foarte bine informat de ceea ce se discuta in proximitatea dlui Baroiu, chiar prea bine informat doar pentru un chibiţ asa cum singur te-ai prezentat.

     Give me a fucking breake! Adica vrei sa-mi spui ca nu stii de banii ceruti pentru acordarea de grade, daca nu bani atunci servicii si uz de influenta? pai daca e sa ne umflam muschii pana atunci hai sa vedem cum sta treaba cu adevarat.

     Nu spun ca aceste practici oribile reprezinta ceva curent in karate, ar fi injust si aiurea dar daca-mi spui ca acest gen de practica nu a proliferat… :)) sa fim seriosi! Si multe si multe altele.

     Asa ca Mariuse, nu e Baroiu mai negru in unele cestiuni decat altii, sa fim bineintelesi. M-ai auzit pe mine spunand ceva de Aurel Patru sau de Crisan sau de Bulmaga sau de Marinescu sau de Sacele sau de altii? Daca as fi facut-o fara sa ma semnez cu nume si prenume si date de contact… atunci da, as fi meritat apelativul de postac, platit sau nu.

     Pana atunci te rog sa-ti masori cuvintele iar trimiterile la studiul limbii romane din cauza unor carente pe care le invoci dar nu le exemplifici pe care mi le-ai adresat o sa ti le intorc cat de curand, acuma n-am timp de fleacuri, eu chiar muncesc.

      
     • Sa Fim Seriosi

      Prietene, cind am scris “discipol”, chiar inainte de acest cuvint, am scris “practicant WKF”. Eu nu ma pricep, spune-mi tu: LB nu e antrenaor WKF? Daca e, un practicant WKF,sportiv in activitate, nu ar avea sanse sa fie discipolul lui LB? IN KARATE, prietene, nu ca implicare in fatarnicia baroiului… 😉

   • Sa Fim Seriosi

    Si sa nu uit, Mare Curajos: parca promiteati ca veti oferi si dreptul la replica. Intre timp, vad ca faceti reclama altei emisiuni a baroiului. Tot cu delatiuni si minciuni?

    Il invitati si pa Sorin Rosca Stanescu? Intreb asa… ca sa fiu sigur de veridicitatea celor afirmate acolo :)

     
    • Anonimul Curajos

     1. unde am promis eu drept la replica?
     2. ce drept am eu sa ofer asa ceva?
     3. cum adica fac reclama la emisiune? Baroiu este invitat nu realizator
     4. daca fac referire la eveniment inseamna ca fac reclama?
     5. TU iti permiti sa vorbesti de delatiuni? tuuuuuuu? incredibil, dar ai un tupeu obraznic iesit din comun. pai, in fara de cele punctate de tine exemplar si la obiect, tehnic restul scrierilor tale ce naiba sunt decat DELATIUNI?

     Asta dovedeste ca ai si un tupeu obraznic, ca nu detii proprietatea termenilor, esti un om plin de ura cu spume la gura si un caracter infect care arunca o umbra mare de indoiala asupra intentiilor tale. ARATA-MI delatiunea mea mai tupeistule obraznic ca ale tale curg una dupa alta alaturi de insulte.

     Ma faci postac platit, pe Baroiu il faci fatarnic, de moralitate indoielnica, ii ataci reputatia dar.. doar asa din umori spumante! Argumenteaza ca lumea cele spuse de tine si apoi mai discutam. Daca e asa cum spui tu sa-l punem la zidul infamiei dar doar pe vorbe si defaimari?

     Si daca tot imi contesti curajul, da-mi tu un exemplu de curaj din partea ta, de faptul ca esti stapan pe argumente si pe logica si du-te la Baroiu la federatie sau la emisiune cand va fi si spune-i in fata chestiunile astea, ia s avedem, te tin cojones? Toate gainile vorbesc de curaj, dovedeste ca si chibitii au. N-ai so faci, n-ai cu ce! iata, te provoc! asta curaj, nu caca-maca ce scrii tu in spatele monitorului.

     Si la final, faza cu minciuna.

     Deci, uite care e treaba mai mausică, unde, pe cine si cu ce am mintit eu? ori vii cu probe ori iti ceri scuze. Una din doua si inca repede,ai 24 de ore la dispozitie s-o faci aici pe site. Daca expira acest termen, oricand si oriunde te voi intalni absolut intamplator pentru ca nu frecventez societatea ta infecta pentru mine, iti voi solicita explicatii. Nu ma intereseaza ca va fi intr-un loc public sau maiingust, poti sa fii si la o bere cu Basescu sau cu Ponta, cum te-am vazut, acolo pe loc si cu voce tare iti voi solicita clarificari.

     Ai priceput mai Mausică?

     PS faza cu Sorin Rosca Stanescu n-am priceput-o dar de ajuns cu tine, te-ai golit de orice urma de importanta si nu mai cobor la nivelul unei conversatii cu tine fie si intr-un vrtuala. Sa stii ca mirosul se simte si prin internet si degeaba stai cu geamul inchis pentru ca el nu vine de afara!

      
     • Sa Fim Seriosi

      haha! 24 de ore! tremur!

      Da’ unde am scris eu ca TU ai mintit? Eu am scris clar ca ma astept ca si la emisiunea anuntata de tine, tot cu LB invitat, sa auzim alte minciuni.

      Asa cum, ca sa fie clar, il acuz pe LB ca A MINTIT daca a spus ca un parinte al unui copil de la SKDUN a platit ca fiul sau sa ajunga campion in Serbia. Deci, din 2 una: ori LB a mintit, ori cel care a transcris vorbele lui le-a transcris aiurea! Pentru ca, asa cum am spus, LB nu mai recunoaste azi ca a spus asa ceva.

      Capisci?

      Asa cum am mai spus, nu citesti atent ce scrie omul si, din aceasta cauza, intelegi “pe linga”. Eu NU AM SCRIS nicaieri ca tu, Curajosul Fara Nume, ai mintit.

      In rest… pastreaza amenintarile pentru dupa blocuri. Pe mine nu ma impresionezi.

      Urmatorul subiect. Atita timp cit te banuiesc ca fiind postac, pot sa cred ca esti postac SR, fiindca te vad foarte activ aici. Ori, sub articol scrie asa: “NOTA REDACŢIEI: Şi celelalte organizaţii vor avea dreptul la replică, atât în paginile revistei, cât şi în cadrul emisiunilor radio”. Asa, acum inchei explicatia: daca promiti dreptul la replica, dupa care tu faci reclama unui alt viitor interviu tot cu LB… intelegi despre e vorba in propozitie?

      Eu cum sa-ti spun tie, in replica la incercarile tale penibila de a-mi stilci numele? Care e numele tau de familie? Anonimul? Curajos? Te intreb asa… ca sa-ti stiu prenumele si sa te alint si eu… martialule! :)

      Bineinteles ca-mi argumentez afirmatiile. Uite:
      – tu esti postac fiindca spui chiar tu ca esti la munca, in timp ce scrii non-stop aici, in apararea lui LB. In plus, folosesti in mod clar tehnici de postac.
      – LB este fatarnic din mai multe motive, unele scrise de mine anterior (dar tu refuzi sa le vezi, fiindca nu ai voie prin fisa postului) si, in plus, iata o poza: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/q71/s320x320/1535715_193398277531839_418680466_n.jpg . Cum a putut acolo domnul LB sa dea mina cu atitia “barbugii” si oameni fara valoare? Acum intelegi? Sau nu stii semnificatia cuvintului “fatarnic”?

     • Sa Fim Seriosi

      Si… “prietene”… inainte de a te ofusca de imaginare jigniri aduse de altii tie, asigura-te ca nu esti dubios in exprimare, asigura-te ca nu semeni cu un derbedeu. Pentru ca e penibil sa ceri satisfactie si scuze pentru o acuzatie imaginara pe care eu nu ti-am adus-o vreodata tie si, in schimb, sa scrii ca societatea in care ma invirt eu e infecta. De unde stii tu asta? Daca ma vezi, in loc public sau ingust, chiar cu Ponta sau Basescu la masa, sa nu uiti sa-mi explici asta… martialule! :)

     • Anonimul Curajos

      recunosc spasit, mai scriu si pe FB :(

      ce ma faaaac, acuma mi-am dat seama ca sunt postac si pe FB :(

      au! taci ca mi-am adus aminte, am scris si pe un site de meteorologie.

      fuck! sunt si meteopostac! :(

      amintirile ma coplesesc, amintirile ma-nnebunesc, nu mai supoooort!

      la cate ai scris si tu pana acuma, aici, iata , ai devenit si tu postac, bun venit in postacia! tu cand iei leafa? :))))))))))

     • Sa Fim Seriosi

      Ce ne facem cu scuzele?
      Eu ti-am oferit explicatii (desi nu era nevoie, dupa cum ai observat intr-un final). Tu cum explici curajul (ca sa nu scriu tupeul obraznic) afirmatiei tale ca eu ma invirt intr-o societate infecta? Ia zil, Martialule Glumet!?

     • Anonimul Curajos

      Mausică, capul ala al tau mic-mic-mic de tot, dar mic-mic-mic-mic-mic-mic-mic-mic-mic de tot nu asa oricum, e ca un cazan plin de prostii care da in clocot si te oparaste cu stropi mici-mici-mici-mici-mici-mici-mici-mici-mici de tot.

      da-i cu galbenele ca trece, parol! 😉

     • Sa Fim Seriosi

      Ei… asa da, Anonimule! Acum vii de-acasa! Cu astfel de argumente, da! Ne-ai convins!

      😉

     • Anonimul Curajos

      Am banuit eu ca sunteti mai multi in aceesi minte! Aveti si o Nava-Mama de desant si care va transmite ce sa scrieti?

  • george

   seriosule,daca exemplele tale provenite poate din frustrarea ca nu esti practicant,sunt de genul elucubratiei tale din postarea:”Am zis ca inchei, dar nu pot sa nu mai amintesc de un alt caz de atitudine similara, a unui practicant venit de la WKF – poate chiar un discipol al acestui domn Baroiu. Acum vreo 2 ani, pe youtube, a venit sa-l critice pe un campion mondial de la alt departament, facindu-l cu ou si cu otet (ca e prea lent, ca e prea slab, ca e asa, ca e pe dincolo, ca n-ar prinde nici primii 10 intr-un CN WKF etc.). Individul s-a intilnit la o competitie, la vreo citeva luni, cu acel campion criticat. Rezultatul? Discipolul lui Baroiu s-a imprietenit incredibil de usor cu echipa medicala de la concurs.”,atunci du-te domnule la concursurile de k1 sau altundeva!…esti patetic,zau! fara comentarii

    
   • Sa Fim Seriosi

    Care este argumentul tau ca ce am scris este elucubratie? Vrei dovada?

    Si de unde si pina unde stii tu ceva despre vreo frustrare de-a mea?

    Auzi, dar sa te intreb ceva: aici se discuta despre mine? Sau despre Lucian Baroiu si ce a spus el? Despre el, vad ca nu scrii decit ca esti de acord. Nici o mirare, dat fiind ca scrii chiar de la WKF, nu-i asa?

    Georgica, frate, daca asa te cheama (nu se stie, poate ca esti doar fratele geaman al lui Lucian Baroiu), nu ai vrea, in loc sa scrii despre frustrarile pe care iti inchipui tu ca le am eu, sa ne explici cum se face ca nici un arbitru WKF nu are curaj sa dea puncte impotriva fiului domnului Baroiu??

    Sau, mai bine, n-ai vrea tu sa ne explici de unde tot vin nemultumirile legate de arbitraj la concursurile WKF din Romania, mai ales cind sunt prezenti si aportivi din alte federatii??

    In sfirsit, n-ai vrea tu sa dai dovada ca, tu fiind practicant de arte martiale, spre deosebire de mine, ai si cinste, onoare si bun-simt? Daca poti, renunta la incercarile tale de a ma ironiza (pentru ca – poate iti spun un secret!? – pentru ironie si autoironie iti trebuie mansarda FOARTE mobilata), renunta la obraznicia cu “Donii” atunci cind te referi la senseii din alte federatii, si poate vei fi citit mai atent. Pina atunci, cu atitudinea de “baiat de dupa blocuri”, nu obtii prea multe…

    Stii ceva? Eu, ca nepracticant, pot sa-l numesc “baroiul”, ca o pedepsa meritata pentru dejectiile aruncate in spatiul public, dejectii demne de emisiunile “Un show pacatos” sau “Acces dinrect”. Dar tu, care te pretinzi practicant de arte martiale, n-ar trebui sa-ti permiti sa-i numesti pe senseii altor federatii “Doni”.

    Sau, daca tot faci asta, ai curaj si semneaza, mai Anonimule!

     
    • george

     esti incurabil ,musiu! si tocmai ziceam mai devreme de elucubratii! unde ai vazut tu ca am scris eu “Donii” sau ce spui acolo?!brrrrr!….gradina-i mare!

      
     • Sa Fim Seriosi

      Georgica, ti-am spus azi ca te faci de ris? Nu? Uite, citeva mesaje mai sus, ai scris asa:

      “Ii provoc public pe Domnii sau Donii Aurel Patru, Mihai Cioroianu, Florentin Marinescu, Liviu Crisan, cat si altii, sa ne dam cu totii Demisia de Onoare[…]”

      Acum poti sa citesti ce ai scris? Sau a scris fratele tau geaman?

     • Anonimul Curajos

      :) :) :) :) :) :) :) :)

      asta e dus cu pluta departe de tot, acuma imi dau seama, ptiu ce m-a pacalit! :)

      cred ca-i place stilul etno… :)

      :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

     • george

      seriosuleeeeeeee, pai eu ii provoc pe cei enumerati acolo mai bezmeticule!?:)))))) hai ca esti simpatic ……..du-te (si te culca);)

     • Sa Fim Seriosi

      Gata, george, ai dreptate! Am recitit, imi recunosc vina si-ti cer scuze – dar trebuie sa observi si tu ca in textul tau nu sunt ghilimele, iar explicatia de dinainte nu e chiar clara si poate fi citita “in diagonala”. Acum am inteles: nu tu ai spus cuvintele alea, ci acela care in urma cu ceva timp dadea mina fericit cu cei pe care acum ii numeste “barbugii” si “Doni”…

      Inca o data, scuze pentru neintelegere, acele cuvinte nu-ti apartin tie, ci lui LB.

     • Anonimul Curajos

      :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

 29. Sa Fim Seriosi

  Observ abia acum o incercare de deturnare a subiectului si a oricarui mesaj ANTI de aici.

  Vreau sa le spun celor doi de mai sus (curajosul si georgica) atit: nici eu si nici altcineva dintre cei care l-au criticat pe Lucian Baroiu (daca nu mi-a scapat ceva…) NU AM CRITICAT WKF, ci am criticat WKF Romania condusa de Lucian Baroiu. E clar acum?

  Nu cred ca e cineva care sa conteste faptul ca WKF Romania este cea mai mare federatie nationala de karate. Dar WKF condusa astfel de Lucian Baroiu (adica in mod dictatorial, cu manifestari de securist sadea si limbaj de mahalagioaica) este o rusine. Atita am vrut sa spun.

  Si, cu asta, sper sa fiu lasat in pace eu, ca om. Ma intereseaza prea putin parerile unor anonimi, parol!

   
  • george

   serosule,esti partinitor si se vede lucrul acesta de la distanta!eu am spus-o si mai spun odata faptul ca il apreciez mai mult pe Lucian Baroiu in comparatie cu altii pentru ca cel putin din ce observ,este singurul care incearca sa reunifice sportul acesta numit karate,in asa fel incat sa putem fi cu adevarat o forta in concursurile care conteaza.
   p.s. pasajul luat de mine si expus intr-unul din comentariile de mai sus ,am si precizat ca este luat cu copy-paste dintr-o postare a lui lucian baroiu de pe facebook! uite toata postarea (copy-paste):
   Lucian Baroiu a distribuit un link.
   7 ianuarie · editat
   Cu riscul de a atrage critici si contestatii din partea unora care ascund adevarata realitate din Karate-ul practicat in Romania, am luat decizia ca la aproape un an de cand am fost ales in functia de Presedinte al FR Karate, sa vorbesc liber sau mult mai liber decat pana acum si sa spun tot ce altii nu doresc sa se spuna.
   Cu foarte mare amaraciune am constatat in acest an, ca noi practicantii de Karate ne laudam cu spiritul nostru martial si il propovaduim ori de cate ori avem ocazia fara sa realizam ca in ultimul timp am trecut in derizoriu, iar mari personalitati ale sportului Romanesc ne considera niste impostori.
   Ma intreb nu cumva au dreptate acesti oameni atunci cand ne critica si spun ca suntem niste impostori in conditiile in care Octavian Belu abia a reusit sa obtina putin peste 200 de medalii in intreaga cariera, iar Aurel Patru Seful SUPREM SKDUN, sau Mihai Cioroianu Seful SUPREM EUR&KA si alte versiuni, Liviu Crisan PRESEDINTE SUPREM FRK WKC si WUKF, unii sub semnatura Marelui Kancho Florentin Marinescu, altii sub semnatura altor Maestrii din Politica Romaneasca, au omologat numai in anul 2013 peste 900 de Medalii Internationale obtinute la competitii care ridica foarte multe semne de intrebare?
   Domnilor…..(conducatori de practicanti de Karate) cu bunavointa Dvs va intreb, cat credeti ca va mai merge acest circ ieftin in care Dvs. nu doriti sa finantati dezvoltarea miscarii de Karate in totalitatea ei la nivel national, dar in schimb doriti decat sa omologati doar rezultatele obtinute la acele competitii in care se cunosc foarte bine algoritmii de calcul?
   Cum poate un Ministru al Sportului sau un Secretar de Stat, sa mai astepte sa cada ceva din cer in fata evidentei care este in acest moment pe masa lor si care legal ii obliga sa actioneze imediat prin sesizarea organelor de cercetare penala in legatura cu acordarea premierilor legate de rezultatele obtinute la anumite campionate internationale, rezultate care NU sunt recunoscute de catre statele din alte tari, dar si de catre toate institutiile de sport care reglementeaza activitatea de practicare a Sportului Karate pe plan mondial?
   Domnilor am citit pe Facebook pe parcursul anului 2013 tot felul de postari despre cum este mai bine sa practici Karate in Romania, dar nu am vazut pe nimeni care sa isi doreasca o finantare mai sustinuta din partea Statului in directia dezvoltarii miscarii de Karate pe plan national. Toti care au anumite interese isi doreau ca MTS sa le acorde premierile pentru acele rezultate obtinute…. OK trebuiesc date, dar pe formule de calcul la vedere, in care sportivii si antrenorii sa le primeasca conform legii, iar acesti Sefi de Organizatii sau Federatii, sa prezinte public cati din banii din premieri le revin!
   Acest circ ieftin cu…”Nu conteza la ce competitie a cantat Imnul Romaniei, noi Romanii trebuie sa fim mandrii”… este facut tocmai ca acesti Sefi sa obtina conform algoritmului, acele premieri care le permite sa traiasca la acel nivel la care un sportiv de performanta sau antrenor, nu isi vor permite niciodata!
   Ii provoc public pe Domnii sau Donii Aurel Patru, Mihai Cioroianu, Florentin Marinescu, Liviu Crisan, cat si altii, sa ne dam cu totii Demisia de Onoare din functiile pe care le detinem si sa incepem sa antrenam real in Karate si sa participam cu sportivii antrenati de noi in competitiile organizate de catre WKF (World Karate Federation) singura federatie mondiala recunoscuta de catre toate forurile internationale de sport precum CAS Lousanne, WADA-ADAMS, CIO-IOC, EOC, Sport Accord, FISU, IWGA, etc.
   Domnilor doresc sa cred ca MTS nu va accepta acest circ pe care Dvs l-ati adus in Sportul Romanesc!!!

   Mai jos aveti un Link ce spune tot despre ce inseamna WKF (World Karate Federation), astept ca si SKDUN, EUR&KA, WKC-WUKF sa poata posta acest gen de Link-uri!!!

   Cu respect pentru practicantii de Karate curat si pur va salut,

   Lucian Baroiu
   Președinte
   FEDERATIA ROMANA DE KARATE

    
 30. gigi

  Cand parea ca lucrurile intra in normal si scandalurile raman in 2013, iata ca si-a bagat dracul coada si a reaprins flacara razboiului. Cine e “dracul” si cui foloseste scandalul perpetuu?!. Cred ca nu vom afla niciodata. Din pacate.

   
 31. talent

  @gigi@…marioneta “dracului” e clar Baroiu, dar cine o fi papusarul?!

   
 32. Radu

  Pare-se ca spiritele se aprind… sau mai bine zis iau foc :D.

  Anonimule, inca am nedumeriri in privinta ta, sper sa fii totusi bine intentionat, probabil incerci sa fii bine intentionat, dar o afinitate pentru domnul Baroiu evident ai si nu o poti nega.

  Faptul ca si atunci cand intr-un mesaj critici un aspect ce-l priveste pe domnul Baroiu si pe buna dreptate merita criticat, inchei mesajul intr-o nota pozitiva pentru acesta.

  Bine ai punctat atunci cand ti-ai exprimat dezacordul cu propunerile acestuia, nu spune DE CE vrea sa faca anumite schimbari, care e efectul scontat, mai exista in alte federatii din Europa sau din lume asemenea formule de management, au dat rezultate sau nu? Sau alea sunt doar niste idei geniale ale intelectului dumnealui? Si pana la urma pe mine personal nu m-ar interesa ale cui ar fi, pe mine ma intereseaza ca FARA sa cunosc vreun om de acolo, ca simplu privitor, dintr-un statut sa inteleg CA SE VREA binele acestui sport. Ma refer la karate ca si sport, pentru ca evident federatiile doar partea asta o intretin, partea ce tine de spirit al artelor martiale, e clar poveste, e ceva despre care se vorbeste in presa cand e nevoie ca sa dea un aer de originalitate, in realitate se poate vederea cum e. Atat la domnul Baroiu (cititi exprimarile din interviu) cat si la ceilalti.

  Strict citind acele propuneri si mie imi lasa impresia ca urmeaza ca aceasta federatie sa fie condusa in mod autoritar. Din interviurile si emisiunile domnului Baroiu eu am inteles ca dumnealui are o mare dorinta, sau o mare frustare, sau mai degraba o obsesie: o medalie WKF sau ca Romania sa conteze acolo. Si probabil a ticluit un plan in care va conta doar acel obiectiv. Adica, toate resursele sa se canalizez acolo, restul sa nu prea conteze decat la numar. Adevarul e ca atunci cand ies cam toti in primul tur sau al doilea (daca au avut primul tur liber) posibil sa ajungi la o asemenea stare de spirit. Dar e TOTAL GRESIT.

  Daca cineva poate argumenta cum anume va schimba in bine karate-ul romanesc un statut care sa cuprinda unele prevederi propuse (a se vedea mesajul de mai sus unde pot fi citite pentru cei care inca nu le-au citit), il rog cu toata sinceritate sa faca acest lucru.

  Cred ca dezbaterea inspre asta ar trebui sa tinda acum, deja lucrurile in mare parte s-au spus din punctul meu de vedere, care nu am cunostinta de jocuri de culise cum se pare ca sunt, gen cineva mai sus spune ca a aflat ceva in seara asta, in articol domnul Baroiu spune ca el, stia cu 2 zile inainte de nu stiu ce intalnire a celorlalti si altele asemenea.

  Pentru mine, asta e deja POLITICA de foarte proasta calitate, de joasa speta, gen Antena 3/B1 TV… mai lipsesc doar niste stenograme sau interceptari telefonice, ca doar sunt foarte la moda in perioada asta.

  Eu mi-am dorit si imi doresc ca acest sport sa existe intr-un singur organism, o singura federatie, pentru un sincer iubitor de mai bine de 20 de ani al sau, asa cred ca e bine. Dar atat timp cat si in afara exista mai multe federatii, in mai toate tarile Europei si lumii, Romania de ce nu ar trebui reprezentata? Pana la urma, cred ca trebuie sa fie alegerea fiecaruia daca vrea sa fie campion mondial WKF, SKDUN, SKIF, PIF, FLICK etc. etc. Atat timp cat va mentiona unde e campion eu sunt de acord. Asta oricum conteaza pentru cei care au habar cat de cat de fenomen, au oarece tangenta, cei care nu au deloc, oricum nu inteleg.

  Nu mai reiau problema cu 3 campionate nationale pentru un stil si 3 campioni mondiali/europeni pe an pentru acel stil, insa tot sper la o pozitie cu privire la acest aspect DELICAT, precizez pozitie, nu clarificare, pentru ca e evident ca asta nu prea are cum sa se intample, mai ales atunci cand critici SKDUN, EUREKA si WKC, ca exista individual si fiecare are campionii tai, cand tu le intreci, pentru ca intr-o singura federatie ai la fel de multe versiuni cat alea 3.

   
  • Anonimul Curajos

   Radu, faptul ca vrea sa conduca autoritar nu i se poate imputa, este un mod de a conduce oameni si stii foarte bine ca aceasta este cea mai grea provocare al unui sef.

   Evident, ca sa conduci autoritar si sa se inregistreze si succese, este nevoie sa ai si autoritate care se bazeaza pe merite personale dovedite, valori umane pe care trebuie sa le posezi si multe altele, nu le mai insir, le cunosti foarte bine.

   Baroiu este in plin mandat, sa vedem ce are de dovedit, ce are de spus, ce are de facut, ce face si ce spune, de pe margine sau din interior i se atrage atentia asupra unor aspecte, tine sau nu cont de ele, la un moment dat va deconta totul, si binele si raul.

   Este ridicol sa ne gandim ca el poate “aresta” karate-ul din Romania asa cum isi doresc multi alti sefi de federatii din cadrul artelor martiale. Pur si simplu nu se poate. Ahh, ca o peroada poate fi mai neagra sau mai alba… asta e, asta e viata, om vedea ce si cum.

   Nu e vorba de afinitate, este vorba de un mod de gandire onest si o atitudine pe masura. Fiecare dintre noi avem si bune si mai putin bune, raportul dintre ele conteaza si mai ales consecintele acestui raport. In afara de observatiile aplicate care isi cer singure calirificarile restul sunt prostii atata timp cat sunt doar enuntate si fara probe. Si aici ma refer si la dl Baroiu: dupa afirmatiile facute ma ateptam ca in secunda 2 sa umple internetul cu probele care sa-i sustina afirmatiile.

   Este clar ca l-a luat valul dar nu din senin. S-a aprins si a eliberat nste afirmatii calomnioase pentru ca inflacarat fiind nu a pus cuvintele in fraza cum trebuia, adica s-a exprimat la manie. Chestia cu barbugii nu trebuie interpretata ad literam, sa fim serosi :)))))) nu pot cred ca tu chiar asta ai priceput si anume faptul ca cei incriminati chiar dadeau cu zarurile :)

   Barbutul este un joc foarte interesant si captivant. Are o faima proasta pentru ca jucatorii lui sunt preponderent de joasa calitate umana dar regulile sunt interesante, modul de joc este antrenant. La asta cred ca se referea dl Baroiu doar ca n-a pus-o-n fraza adecvat si lispa aceasta i s-a intors in fata. Dar pe fond, trebuie sa recunosti ca are dreptate: asa se intampla lucrurile!

   Iarasi, faza cu impostorii… da, sunt o gramada, cunosc o gramada ca din astia, ei sutn cei care ocolesc tatami-ul ca dracul fumul de tamaie! dar au burtile pline de Dan, centuri pictate sau brodte cu ideograme, cu numele lor si… atat! cand ii auzi ce tamnpenii scot pe gura te crucesti! Cine i-a inaltat pe ei? eu? tu? nu cred…

   Radu, sa privim problema si din alt unghi: cum ti se pare firesc sa fie, Karate ABCD UN sa fie in cadrul undei federatii de karate sau FR Karate sa fie in cadrul Federatiei de Karate ABCD UN? Pe bune acuma… :)

   Inca o chestie: ce a pazit atat timp dl Sacele, dpdv organizatoric, de ce n-a realizat el aceasta readucere la firesc a karate-ului romanesc? Pentru ca avea toata autoritatea morala si legala si profesionala s-o faca.

   A pierdut federatia si acuma vrea sa-si faca alta? Au fost alegeri trucate? S-a retras din competitie? Asa se rezolva situatia, incercand o noua federatie?… char am luat-o razna? :)

   Vezi tu Radu, nu sunt eu in masura sa judec daca dl Baroiu sau “Baroiul” merita sau nu sa conduca FR Karate, dar baroniada de la noi este una arhaica, anacronica, nu neg existenta ei si in state avansate dpdv al civilizatiei dar acuma la noi traim momentul in care ei, baronii AM seinclesteaza de amintiri si de o forma de convietuire vetusta.

   Nu-i vad capabili sa inteleaga, sa priceapa aceasta, vor continua cu aceste politici gresite si timpul ii va matura scurt si umilitor. Si este pacat pentru ca unii dintre ei chiar n-ar merita un astfel de destin. Dar,pana la urma, daca asta vor, asta vor avea.

   Exista solutii pentru toata lumea, nu mai exista insa atata painica dulce din acre sa pape toti profitorii, sobolanii si fripturistii de pana acuma, nu de alta dar s-au inmultit si apar si aspiranti noi la modul asta de a trai iar banii s-au imputinat.

   Cand erau bani, si vorbesc de bani nu de banuti, acesti licheni erau tolerati pentru ca ce ramanea de la masa lor era suficient si pt cei care chiar faceau sport sau arta martiala. Foarte proasta strategie care iata unde a dus, aici suntem. In loc sa modernizeze sistemele de conducere, de management al sportului s-au complacut in gratulari reciproce, in titluri acordate incrucisat in stil cooperativa de grade si de titlturi care mai de care mai pompoase… si acuma a venit vantul recesiunii care a suflat peste papadie de-a lasat-o cheala!

   Nu stiu daca dl Baroiu va fi sau este Gallahad-ul karate-ului romanesc cu Potirul Sfantului Graal in desaga. Poate ca nu e, dar nici cei dinaintea lui n-au fost iar cand tragi linia si analizezi starea de fapt, rezultatul nu este magulitor, si nu ma refer aici la performantele sportive.

   In acest moment dl Baroiu Lucian este Presedintele Federatiei Romane de Karate si nu dl Sacele, punct. El si-a propus ceva si ai 3 optiuni: il sustii, il critici onest si in spirit constructiv in favoarea Karate-do-ului sau ii dai la gioale. Nu exista a 4-a!

   Inchei prin a spune ca a ne exprima cand suntem nervosi este foarte riscant. Exemple elocvente le avem mai sus, dar dupa ce trece flama realizezi ca multe airmatii mai bine nu le-ai fi facut, pentru ca ele raman si chiar daca ti le asumi, sunt gafele tale care influenteaza si sportul, nu numai planul personal. Sa “luam foc” aparand sportul nu orgoliile si atunci lumea ne va considera altfel, va fi mai intelegatoare chiar si Justitia.

   O seara buna si sper din tot sufletul ca martea viitoare, in emisiune, dl Baroiu sa se ridice la nivelul pe care functia pe care o are acuma il obliga atat prin pozitia ierarhica cat si prin spiritul sportului in cauza.

   Iar daca va fi in continuare vreme de razboi… asta e, trebuie sa-l ducem.

   O seara buna Radu.

   Imi cer scuze pentru eventualele greseli de dactilo, nu mai recitesc textul pentru corectura, deja sunt mult prea obosit si e crucea noptii. Multumesc

    
   • Sa Fim Seriosi

    Draga Anonim Curjos :) (n.m. – am omis si eu o litera, asa cum ai omis si tu la mick-ul meu 😉 ), iar ai interpretat aiurea ce am scris eu. Asa cum am spus ASTA este tehnica postaceasca!

    Si anume: ce anume din ce am scris eu te-a facut sa intelegi ca eu chiar am crezut ca BL i-a vazut pe acei oameni jucind zaruri??

    Iti mai spun atit: daca eu pot fi acuzat ca sunt partinitor, atunci tu chiar esti penibil in disperarea cu care incerci sa justifici obraznicia acestui personaj si limbajul sai atitudinea suburbane pe care le afiseaza!

    Si gata! Acum, la 1:50 noaptea, promit ca eu am iesit din aceasta discutie. E penibil sa-mi mai pierd timpul “discutind” cu oameni platiti sa duca o anumita lupta.

    Pa, martialule!

     
    • Anonimul Curajos

     Nu vorbeam cu tine sau despre tine, ci cu Radu.
     02:00
     :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

      
 33. Sa Fim Seriosi

  Am acum 2 intrebari simple:
  – daca toti acei domni numiti de LB sunt “barbugii” si mafioti, de ce vrea LB sa si-i aduca aproape?
  – daca LB, de luni de zile, afirma peste tot ca el si WKF Romania nu au nevoie de bani de la buget, cu ce-l incurca faptul ca nu sunt toti uniti in FRK, sub inteleapta-i cirmuire?

   
 34. Sa Fim Seriosi

  Uite alta: sa-mi explice si mie cineva ce se vede in fotografia https://www.facebook.com/photo.php?fbid=193802120786615&set=a.101123163387845.2986.100004704841227&type=1&relevant_count=1 publicata pe site-ul FRK?

  Nu mi-e clar: e un careu de asi, sau nu? Daca da, nu poate fi numit fatarnic cel care acum numeste trei dintre asi ca fiind “barbugii” si “inventatori ai unor miscari de doi lei”?

   
 35. Shiro Kuma

  Sarmanul Lucian (Baroiu)
  Se vede clar ca a luat-o razna… Se vede clar ca acest om nu are nimic de a face nici cu “Dojo Kun” nici cu cele “Sapte vituti ale Bushido”. Si ca sa folosesc limbajul sau: NENICULE LAS-O BALTA!!! PALARIA CARE TI S-A INCREDINTAT ESTE MULT MAI MARE DECAT CAPUL TAU!!! In momentul de fata poti face un mare serviciu karate-ului romanesc printr-o demisie… Du-te acasa si lasa-ne in pace…

   
 36. LigaDreptati

  SANT UN NESTIUTOR IN ALE ACTELOR KARATEULUI DAR OBSERV DIN CEEA CE A POSTAT DUMNEALUI PE FACEBOOK CA DE FAPT RECUNOASTEREA OLIMPICA A WKF NU EXISTA SAU EU CUMVA AM ORBUL GAINILOR .
  IN RECUNOASTEREA OLIMPICA SCRIE ” FEDERATIA MONDIALA DE KARATE ” .
  TOTODATA OBSERV IN CIS-ul FRK FAPTUL CA RAMURILE DE SPORT SUNT ; WKF,SHOTOKAN,SHITO-RYU,GOJU-RYU,WADO-RYU
  INTREBARII;
  1. ce stiluri de karate se practica in KARATE WKF , deoarece in celelalte ramuri am inteles
  2. de ce ramura de sport KARATE WKF poate sa existe si ramurile de sport KARATE WKC si SKDUN nu
  3. observ ca ramura de sport KARATE nu exista in CIS-ul FRK doar denumirea federatiei a fost schimbata ( pentru aducere aminte din FEDERATIA ROMANA DE KARATE MODERN in FEDERATIA ROMANA DE KARATE
  4 pe vremea cand a fost sportiv domnul baroiu ce stil a practicat ; karate wkf , shotokan sau doar karate
  5. cine a dat dreptul WKF de a recunoaste sau nu ca o structura mondiala de karate sa poata exista si organiza campionate mondiale si europene ( vezi WSKU ,WSKF , SKI , SKIF etc ) dar celelalte NU ( WUKO , WKC, SKDUN , WUKF etc)
  6. se poate vorbi de o conducere totalitarista din partea WKF

  Totodata mai observ din scrisoare domnului Yerolimpos ca raspunsul WKF este clar doar FRK reprezinta si este membru in WKF . Deci nu inteleg de ce trebuie sa subjuge domnul BAROIU celelalte organizatii de karate din ROMANIA daca aceste sunt afiliate la alte structuri internationale care la randul lor recunosc federatiile din ROMANIA afiliate lor ca membrii
  Deci sa concluzionam :

  DOMNULE BAROIU AVETI CURAJUL DE BARBAT , DE KARATIST , CU CARE VA MANDRITI SI RASPUNETI DACA DORITI LA ACESTE INTREBARI CARE VA SUNT ADRESATE

  PS Traduce-ti fiecare si intelegeti cum doriti cele de mai jos :

  Ref: 18.11.2013/507 Date: 18.11.2013
  Sub: Information
  To: WHOM IT MAY CONCERN
  After WKF Guadalajara Championships it has been scattered a lot of false informations concerning WSKU actual situation. We want to inform very clear all WSKU national members and the all Shotokan clubs which are interested for WSKU activities ,for the followings:
  1. Mr Esat Delihasan has already resigned from his position as WSKU President.
  2. WSKU Executive Committee has been appointed Mr Tasdemir Ercument as Provisional WSKU President ,until the next WSKU elections.
  3. WKF has not intervened in this matters and WKF has been not decided or proposed the dissolution of WSKU.
  4. WSKU continues all its activities without any perturbation and reject all these diversions.
  Ercument TASDEMIR
  Provisional President
  General Secretary

   
 37. Ba, roiu!

  A mai fost si azi la emisiune, sau s-a calmat si si-a revenit la normal?

   
  • Anonimul Curajos

   N-a fost emisiune pentru ca s-a dat Conferinta de presa cu sosirea lui Mutu la Petrolul, asta presupun ca a fost motivul. Un rahat dar asta e, cred ca a fost emisiune “sponsorizata” pt ca dpdv jurnalistic, mai mult de o stire n-ar fi meritat evenimentul.

    

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.