SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Sunday, October 22, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » Luptătoarea Super Kombat – Cristiana ”Mongol” Stancu alături de persoanele cu dizabilități

Luptătoarea Super Kombat – Cristiana ”Mongol” Stancu alături de persoanele cu dizabilități 

cristiana

Timișoara a găzduit sâmbătă, 28 mai 2016, a doua ediţie a campionatului naţional pentru persoane cu dizabilități. Printre invitați a fost prezentă și Cristiana Mongol Stancu care a urmărit cu interes vădit și emoție acest eveniment.

“Deși am fost la sute de competiții de profil in decursul a 16 ani de când practic arte marțiale, acest concurs mi-a dovedit că oricând poți primi lecții de viață exact când te aștepți cel mai puțin. Pentru mine Campionatul National de Karate si Karate Aplicativ pentru persoane cu dizabilități a fost o lecție de viață și o trezire la realitate. Cred cu tărie că există loc pentru toată lumea și chiar daca suntem diferiți, toți avem o șansă la viață și la bucurie. Am văzut eforturi extraordinare, oameni extraordinari și antrenori dedicați. Nu stiu cine merită mai multe aplauze, dar un lucru e cert: astfel de evenimente te invață sa fii mai om, mai uman, mai creștin. Sau cel puțin eu asta am învățat. Am rămas uimită văzând un sportiv din Moldova care, deși are o deficiență de văz foarte mare, performează mai bine și mai sigur decât sportivii sănătoși fizic. Un alt sportiv, elev al antrenorului Livius Bunda, orb, m-a impresionat atât prin exercițiul arătat dar și printr-o dorință de viață și acțiune mai puternică decât avem mulți dintre noi, cei lipsiți de chef. Vazându-i pe acești oameni am realizat încă o dată că nu avem nicio scuză pentru inactivitatea noastră și mai ales pentru nepăsarea noastră. Acești oameni există și au existat întotdeauna, chiar dacă i-am băgat sau nu în seamă. Cred că a venit timpul să îi luăm în seamă și mai mult decât atât, să-i luăm ca exemplu de viață și atitudine. Îi sunt recunoscătoare lui Bogdan Alic pentru organizarea acestui eveniment și pentru invitație! Salut prezența lui Robert Manole, FRK si prietenii de la Arte Marțiale Coreene.’’

Alic Bogdan : ” O onoare să avem printre noi o campioană de talia Cristianei ”Mongol” Stancu, prima campioană mondială de MMA a României, campioană mondială de Kick Box – PRO și Intercontinentală, medaliată in 7-8 discipline marțiale plus medaliată la campionatele Europene de Box 2014, sportiv de bază a promoției Super Kombat. Caracterul ei deosebit cât și activitatea extra sportivă de excepție, o fac o reprezentatntă de marcă a familiei Artelor Marțiale”.

One Response to Luptătoarea Super Kombat – Cristiana ”Mongol” Stancu alături de persoanele cu dizabilități

  1. Sorin G

    O parsoana carismatica domnisoara Cristiana Stancu. Zicea bine cineva intr-un alt comentariu, in alta tara- una civilizata!- ar fi fost bogata si apreciata la adevarata sa valoare. Numai bine si respect!

     

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.