SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » Judo » Marius Vizer – Personalitatea săptămânii

Marius Vizer – Personalitatea săptămânii 

marius vizer

Un român conduce sportul mondial. Este vorba de Marius Vizer, ales în această săptămână la Sankt Petersburg preşedinte al SportAccord, cea mai importantă organizaţie sportivă din lume.

În vârstă de 53 de ani, Marius Vizer a obţinut 52 dintre cele 94 de voturi de la convenţia SportAccord care a avut loc la Sankt Petersburg, în Rusia. El l-a învins pe preşedintele Federaţiei Internaţionale de Rugby, francezul Bernard Lapasset. Printre susţinătorii lui Marius Vizer la şefia organizaţiei s-au numărat nume mari din sportul mondial, ca Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Nadia Comăneci şi Lothar Mathaus.

Proiectul românului, considerat reformator, propune organizarea unor evenimente sportive mondiale globale, sub egida SportAccord, care să fie generatoare de venituri substanţiale, din care să beneficieze fiecare federaţie membră, chiar şi cele neolimpice, precum şi alte mecanisme de finanţare a organizaţiei: o Bancă Internaţională a Sportului, o Loterie Internaţională a Sportului şi o Asigurare Internaţională Sportivă.

Pentru contribuția sa la dezvoltarea judo-ului românesc și a celui internațional, dar mai ales pentru câștigarea șefiei sportului mondial, redacția revistei Sport Revolution îi oferă lui Marius Vizer distincția de “Personalitatea săptămânii”.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.