SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Alte sporturi » Cricket » Meci de cricket pe vârful Kilimanjaro

Meci de cricket pe vârful Kilimanjaro 

Cricket-Wallpapers_2

Două echipe de cricket, alcătuite din jucători veniți din toate colțurile lumii, şi-au început ascensiunea pe cel mai înalt pisc montan de pe continentul african, vârfului Kilimanjaro, pentru a disputa un meci la altitudinea de 5.785 metri și a stabili, astfel, un nou record mondial, informează Agerpres.

Iniţiatorul meciului şi şeful expediţiei este britanicul David Harper, un consultant în imobiliare, care a dezvăluit că a decis să organizeze partida de pe Kilimanjaro după ce soția sa i-a spus că “singurul mod în care va putea juca vreodată cricket de înalt nivel ar fi să joace pe vârful unui munte”.

La rândul său, Ashley Giles, căpitanul uneia dintre cele două echipe, compuse din jucători profesioniști și amatori, a declarat că este o provocare enormă, deşi nu şi-ar fi imaginat vreodată că va juca pe vârful Kilimanjaro.

Expediția, compusă din 30 de jucători și arbitri — precum și un jurnalist de la AFP — este asistată de o echipă logistică tanzaniană indispensabilă, de peste 100 de persoane, care ajută la transportarea echipamentului sportiv și a hranei până în vârf.

Recordul actual este de 5.165 m și a fost înregistrat în 2009, în tabăra de bază de pe Everest, în Nepal, cu 600 m mai jos decât obiectivul pe care încearcă să-l atingă în această săptămână sportivii prezenți pe Kilimanjaro. La această altitudine aerul conține de două ori mai puțin oxigen decât la nivelul mării, ceea ce implică un efort fizic dublu decât în mod normal.

 

Sursa foto: readingcricketclub.com

 

 

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.