SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Box » Mesajul lui Vasile Câtea către iubitorii boxului

Mesajul lui Vasile Câtea către iubitorii boxului 

vasilecatea

 ” Domnilor antrenori, stimați oameni ai boxului şi prieteni ai mei!!
Timp de 3 luni am tăcut. A fost o Adunare Generală în iunie 2015. Unde mai multe cluburi şi mai mulţi oameni de box au cerut DEMITEREA lui Leonard Doroftei. Atât eu, cât şi Feri Vastag ne-am dat demisia pentru că nu mai puteam lucra cu un preşedinte care nu vrea să facă decât ce vrea Mușchii lui deşi nu se pricepe la nimic! El se crede preşedinte, antrenor (știți cum vă învață cum să-i antrenați pe sportivi deşi nu a făcut nici un sportiv vreodată), arbitru. Când nu mai poţi face ceva într-o poziție cel mai onest este să-ţi dai demisia şi să laşi să vină altul sau alţii care se pricep. Ceea ce am şi făcut!
La Adunarea Generală din Iunie aţi fost cu TOŢI MINŢIŢI ca Doroftei şi oamenii din Biroul Federal au soluţii, că vor aduce sponsori, ca FRB va avea din nou buget! MINCIUNI, pe care singuri le puteți constata! Nu numai că nu a venit un leu în FRB -dar rămâne de pomină declarația lui data la TV, ca sponsorii nu vin vara (Doroftei nu a adus nici un euro în FRB timp de 3 ani) – dar datoriile au crescut dramatic în 2015! Acum, FRB are aproximativ 200.000 de euro datorii! Peste 30.000 de euro doar la bugetul de stat şi fără Certificatul ANAF nu îi poate aproba nimeni nici un buget! Sportivii şi antrenorii sunt lăsați fără posibilitatea de a se pregăti, de a participa la, C.M, C.E sau turnee internaționale! Şi asta în an preolimpic! Nu se mai pot organiza nici Campionate Naționale, Cupe ale României. Pe toţi încearcă să-i mintă şi să le spună că va veni bugetul şi va plăti retroactiv facturile de cazare şi masă a oficialilor. Minciuni! Imposibil de achitat de la bugetul de stat datorii pe acţiuni deja trecute, asta doar di venituri proprii ale FRB, însă aici nu sau plătit nici măcar salariile angajaţilor, ( şi au plecat cam toţi)
La Adunarea Generală a FRB vi s-a spus că alții au furat banii din Federaţie. Că alții sunt vinovați! Fals! Aveţi, raportul Corpului de Control al MTS şi statutul FRB şi puteți citi că singurul responsabil de Finanțele FRB este preşedintele! Nu secretarul general, nu contabilul, nu alți angajații! Încearcă să mintă, nedorind să își asume nimic! Dacă barul lui falimentează e de vină un chelnerul sau contabilul? Nu, e de vină managerul!
La 1 Ianuarie 2015, FRB avea datorii de 30.000 de euro de pe urma unui Campionat European care a fost un mare succes! Banii s-au pierdut din condiții care nu au ținut de FRB – au venit mai puţini sportivi decât era programat 270 în loc de 350 cât a angajat EUBC, iar FRB semnase contract cu Hotelul Rin pe 300 de persoane. Dar faptul că un campionat european nu a avut nici un sponsor este vina exclusiv a preşedintelui! Dar el, cum ştiţi, nu a adus un euro în FRB pentru că nu vrea să stea pe la ușile sponsorilor.Adevărat !! este marele Doroftei !! dar asumându-ţi această poziţie (de preşedinte FRB) devii principalul responsabilul al acestei federaţii, pentru a-i asigura resursele financiare, materiale şi umane, necesare desfăşurării bunei activităţi ! Acum nu mai este campionul mondial, ci preşedintele FRB care trebuie să se zbată pentru sportivi, antrenori ,arbitri, şi toţi oamenii implicaţi în boxul românesc!
30.000 de euro nu erau un capăt de ţara pentru că la finele lui 2013 FRB avea datorii de 65.000 de euro. Eu şi cu secretarul general am adus acești bani în FRB, rezolvând,atunci, problemele la zi! A spus tuturor că dacă îl lăsam pe el în 2013 aducea el acești bani.
În ianuarie 2015, după ce avea o experienţă de peste doi ani ca preşedinte şi cred că era normal să ştie toate problemele din FRB , am hotărât după multe jigniri să îl lăsăm să rezolve cum doreşte el problemele ce vor apărea. Mai ales că, din ianuarie 2013, avea o persoană responsabilă de Controlul Financiar Preventiv, d-na Bulei şi un avocat pe parte legală dl Măeranu, pe care i-a angajat pentru siguranţă personală a preşedintelui . Nu numai că nu a adus bani ci a început să facă datorii uriașe încercând să se răzbune şi să dea vina pe alții! Într-o singură zi, printr-o singura semnătura FRB a pierdut 50.000 de euro! În 2015, când nu mai era nici Sima, nici altcineva pe care să dea vina. A intrat apoi într-o spirală incredibilă de penalități cu care singur a fost de acord, nu a mai plătit nici o taxă şi nici un impozit, nimic către, ANAF , MTS sau alţi furnizori ai FRB şi a ajuns acum la aproximativ 200.000 de euro datori. În iunie erau 120.000 de euro.
Nu numai că nu are BĂRBĂȚIA să recunoască că nu se pricepe, că e îndrumat prost, că nu poate face nimic, dar se RĂZBUNA şi pe puținii oameni care fac ceva pentru box şi care nu sunt de acord cu ceea ce face el. S-a înconjurat de niște oameni care probabil vor, dar nu ştiu, sau nu pot găsi soluţii pentru salvarea FRB. A vrut să desființeze Centrul Olimpic de la Brăila mințind, ca de obicei, că sunt nereguli financiare la Brăila. COSR a decis păstrarea centrului infirmând astfel minciunile sfruntate pe care le-a spus public în presa domnul Doroftei.
La Campionatul Naţional de la Târgu Mureş au făcut cântarul doar 50 de sportivi. Am ajuns foarte rău! Asta pentru că nu a acceptat să pună în aplicare un plan pe care fostul secretar general i l-a prezentat în Biroul Federal, plan care prevedea organizarea de gale internaționale transmise la TV care să aducă FRB bani din care să se premieze sportivii şi 25% din premieri antrenorilor. Sportivii şi antrenorii nu mai au nici o motivaţie, mulţi fug la K1, la MMA sau la alte sporturi de contact. Noi care avem posibilitatea să le dăm bani sportivilor şi antrenorilor mai ales acum când AIBA a dat drumul la APB şi din 2016 putem face gale APB în România. Dar cineva trebuie să facă toate demersurile ca aceste lucruri să fie posibile. Cineva trebuie să promoveze sportivii şi antrenorii?
El a declarat în presa că vinovații lipsa rezultatelor sunt antrenorii: ,,Antrenorii sunt de vină! Sunt vechi de pe vremea lui Pazvante! Dar a făcut el ceva pentru antrenori, pentru sportivi? Nu! Nu ştie decât să apară la TV şi să promoveze fotbalul, K1 şi Kick-Boxing, sporturi care ne iau sportivii!!!
Dacă dumnevoastră credeți că el este omul potrivit dați-i girul în continuare! Dacă mai credeți în minciunile lui aplaudați-l pentru situaţia în care a adus boxul. Dacă însă credeți, ca mine şi ca mulţi alții, că a distrus şi distruge în fiecare zi FRB şi boxul românesc faceți ceva ca să reparăm şi să îndreptăm această situaţie din FRB. Solicitaţi demiterea tuturor vinovaţilor la Adunarea Generală din Noiembrie! Solicitaţi alegeri noi ca să avem din nou buget, ca să putem trimite sportivi la marile competiţii nu pe banii DVS., ci pe banii MTS cum e normal! Dacă vreți să revenim din nou la nivel internațional, dacă vrem să participăm la turnee internaționale, să organizăm Campionate Naţionale, Cupe ale României, competiţii APB în România,în condiţii normale şi civilizate, cereţi MTS, COSR şi FRB demiterea celor ce se fac vinovaţi de proastă conducere a FRB azi! Dacă vreți ca sportivii şi antrenorii să fie motivați, dacă vreți să nu mai fim priviți ca niște milogi, ca niște paria, în ţara sau în afara ei – acum MTS şi COSR nu vor să mai audă de box din cauza scandalurilor, a datoriilor şi neîncrederii ca actuala conducere este capabilă să redreseze FRB.”

Prieten al boxului, Vasile Câtea!!

foto:SR

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.