SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » Mixed Martial Arts Transilvania, un club de referinţă al sportului marţial din România

Mixed Martial Arts Transilvania, un club de referinţă al sportului marţial din România 

mma transilvania

CS MMA Transilvania a fost înfiinţat în 2010 de către Haidu Sebastian-Ioan, fiind primul club axat special pe Arte Marţiale Mixte din Cluj-Napoca şi din regiune, la acea dată. Haidu Sebastian-Ioan a început să practice artele marţiale din anul 1990 la Clubul Sportiv Dojokan Aiud. El este instructor de MMA, Kickbox şi Karate la CS MMA Transilvania, provine din Karate, unde deţine centura neagră 1 Dan în Karate Shotokan din anul 1995, certificat[ de către maestrul japonez Takashi Shibuya în anul 1996.

Din anul 2002, Sebastian îşi obţine şi 1 Dan în Karate Wado-Ryu, iar în 2004, datorită rezultatelor de la competiţiile internaţionale, obţine titlul de Maestru Emerit al Sportului. Sebastian este campion mondial, campion european şi multiplu campion internaţional şi naţional la Karate Shotokan şi Wado-Ryu. Una dintre cele mai importante competiţii pentru el a fost Campionatul Mondial de Karate din Brazilia (Fortaleza), în 2006, unde a obţinut un loc I cu echipa şi locul II la individual.

Mircea Cubleşan este instructor de MMA, Brazilian Jiu-Jitsu, Grappling şi Lupte la MMA Transilvania. El deţine centura neagră în BJJ, fiind examinat de maestrul brazilian Arnaldo Alves de la Brazilian Power Team (BPT), fiind triplu campion european în BJJ, campion iberic la Grappling şi campion naţional la Lupte. Tudor este al 3-lea instructor al clubului, Judo, Kickbox şi MMA-ul fiind stilurile predate de către acesta.

Deşi este un club sportiv relativ tânăr, MMA Transilvania a reuşit să obţină rezultate foarte bune în Gale de MMA şi Kickbox, la competiţii de BJJ şi Karate. Printre cei mai buni sportivi îi putem menţiona pe Maris Ciprian, campion naţional la lupte, care are trei meciuri în gale de MMA şi tot atâtea victorii, obţinând şi un loc trei la BJJ, la calificările pentru Abu Dhabi.

Lutescu Stelian are trei meciuri în gale de MMA din care două victorii. Prian George este campion în 2012 în gala de Kickbox Catanele Negre, Flavius Poruţiu este campion de Kickbox şi Mihai Marian campion naţional la Karate WKC în 2012. În 2013, Maris Ciprian a participat la Gala EFC-MMA România vs Ungaria, de la Cluj-Napoca, fiind unul dintre cei mai buni sportivi români. El a câştigat meciul împotriva maghiarului FÉNYES ZSOLT la categoria -65 kg.

Din momentul înfiinţării acestui club, Haidu Sebastian-Ioan a urmărit încontinuu dezvoltarea artelor marţiale mixte în România. În acest sens, a organizat numeroase stagii de pregătire pentru sportivi, dar şi pentru antrenori, atât cu maeştrii din ţară, cât şi din străinătate. Printre cele mai apreciate nume pe care MMA Transilvania le-a avut în sala sunt: maestrul Arnaldo Alves de la BPT – Brazilian Power Team, Marius Vârlan de la Respect Gym Bucureşti, Sensei Staicu Viorel de la CS Ager Târgovişte, alături de care Sebastian a pornit un proiect important în dezvoltarea MMA-ului de amatori din ţară, Sorin Cristian Prunar, care este luptător profesionist de MMA în Danemarca, Gabriel Voinic – practicant de BJJ în SUA, Bogdan Stoica şi Benjamin Adegbuy de la Respect Gym Bucureşti.

Cel mai recent eveniment organizat de CS MMA Transilvania Cluj-Napoca şi Federaţia Romană de Arte Marţiale Mixte – FORAMM este stagiul de pregătire în MMA şi KICKBOX  susţinut de Valentino Petrescu, instructor la Ministry of Martial Arts în Anglia. Valentino este luptător profesionist de MMA şi a participat la cel mai tare reality show de profil, TUF- The Ultimate Fighter, show organizat de Dana White, promoterul celei mai mari promoţii de MMA, UFC – Ultimate Fighting Championship.

Pentru toţi iubitorii de MMA şi de arte marţiale din Cluj-Napoca şi din ţară, CS MMA Transilvania oferă antrenamente de Luni-Vineri începând cu ora 19:00 la Sala MMA Transilvania de la Stadionul Cluj Arena. Relaţii la tel: 0740358127, www.mmacluj.ro sau la adresa de mail: contact@mmacluj.ro.

FOTO: MMA Transilvania.

* Articol publicat în numărul 43 (octombrie) al revistei Sport Revolution

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.