SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Box » Noul campion mondial la supergrea AIBA ProBoxing, Mihai Nistor, țintește și medalia olimpică

Noul campion mondial la supergrea AIBA ProBoxing, Mihai Nistor, țintește și medalia olimpică 

Relu Auras,Mihai Nistor

Antrenorul Relu Auraș și fostul secretar general al FR Box, Viorel Sima, au organizat o conferință de presă, la care a fost prezent și Mihai Nistor, noul campion mondial la categoria +91 kilograme a versiunii AIBA ProBoxing.

Auraș a prezentat parcursul din acest an al elevului său, în vârstă de 25 de ani, care a văzut lumina zilei în comuna ieșeană Erbiceni, fiind adus la Bacău de fostul vicepreședinte al federației, Vasile Câtea. “Am muncit ani de zile pentru această performanță, în ultima vreme, alături de secundul Ablalin Ferodin, cu care alcătuim o echipă. Fără care nu se pot obține rezultate. Spre deosebire de adversarul său din finala de la Hamburg, Erik Pfeifer, care s-a pregătit special pentru acest meci, nesusținând vreo partidă importantă, Mihai a participat la Europene, unde a luat bronzul, la cinci întâlniri cu echipa Kazahstanului și la alte cinci, programate de noua AIBA Pro Boxing, dintre care a câștigat opt. Toate, pe parcursul a numai cinci luni, în care a trecut de la opt reprize, la competiția pe echipe, la trei, la Europene și la 12, la cea individuală. Să știți că nu e un lucru deloc ușor. Bucuria cuceririi titlului mondial avea să fie cu atât mai mare, cu cât a fost obținută pe terenul adversarului, la Hamburg, într-o sală cu 7000 de locuri, unde a fost încurajat de o mică galerie de 20 de români, printre care se afla și fratele lui. Toată sala l-a aplaudat la final, iar președintele AIBA i-a felicitat pe amândoi pentru spectacolul oferit. Urmează campionatele lumii de la Doha, unde va fi singurul pugilist român calificat și apoi pregătirea pentru turneul olimpic și meciul revanșă pentru titlul AIBA Pro Boxing”.
Viorel Sima a intervenit, anunțând că meciul de anul viitor pentru centura categoriei semigrea la AIBA Pro Boxing s-ar putea desfășura la Bacău sau la Iași. “Centura e transmisbilă și va primi o replică a ei, iar până la acea partidă nu va avea un meci opțional. APB ar putea deveni cea mai importantă organizație a boxului profesionist, oferind burse mult mai mari ca în prezent” a completat fostul nostru coleg de breaslă.
Mihai Nistor a declarat că și-a îndeplinit un obiectiv anul acesta și că speră să-l realizeze și pe următorul, titlul olimpic. Care n-a mai ajuns în România din 1964, când a câștigat regretatul Nicolae Linca. “Nu contează ce adversar voi avea. Mă voi bate pentru cea mai râvnită medalie” a subliniat el.
“Are mari calități pentru a deveni campion olimpic. Practic, doar doi adversari ar putea să-l oprească din acest drum, croatul, care l-a învins la Europene și un britanic. Pe care-l vom studia până atunci. De data asta, sper să spargem blestemul ultimelor tentative și aurul olimpic să revină în țara noastră” a completat maestrul Auraș.
Foto: Răzvan Păsărică

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.