SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Statistică/Recorduri » O nouă bornă pentru Roger Federer: 80 titluri ATP, după victoria de la Cincinnati

O nouă bornă pentru Roger Federer: 80 titluri ATP, după victoria de la Cincinnati 

roger-federer

De o oră și 42 de minute a avut nevoie elvețianul Roger Federer pentru a obține a 16-a victorie consecutivă în fața ibericului David Ferrer, de data asta în finala Mastersului Premier 5 de la Cincinnati, unde se impune a șasea oară. Acest succes care i-a  adus titlul ATP cu numărul 80, fiind singurul din era Open, cu atâtea succese. Înaintea sa, dar din alte vremuri, sunt Jimmy Connors, 109 și Ivan Lendl, 94.

Federer a început în forță meciul cu Ferrer, câștigând primul set în 30 de minute, după ce a făcut break la 5-3. Spaniolul a ripostat, impunându-se în al doilea cu 6-1, la capătul a 69 de minute, elvețianul salvându-se in extremis de la un al patrulea set din carieră pierdut la 0. Ultimul set avea să fie un recital Federer, care a controlat jocul, câștigând cu 6-2. N-a fost numai o nouă bornă în cariera sa, ci și al 22-lea titlul de Masters, ierarhie condusă de fostul lider mondial, Rafael Nadal, cu 27 de victorii.

Urmează peste câteva zile US Open, unde fostul metronom elvețian, care n-a mai cucerit un titlu de Grand Slam de acum doi ani, de la Wimbledon, poate lua a șasea coroană. Ceea ce ar constitui un record.

Foto: www.nytimes.com

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.