SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » O şansă în plus prin sport: Asociaţia „Virgil“ – Pasiune, interes, seriozitate

O şansă în plus prin sport: Asociaţia „Virgil“ – Pasiune, interes, seriozitate 

8559Untitled.jpg

Gabriel Oroviceanu(antrenor emerit Arte Marţiale):

Cred că iniţiativa domnului Radu Rădoi (şi a factorilor implicaţi în acest proiect) este una mai mult decât lăudabilă. Este tot mai greu în ziua de azi să întâlneşti oameni ce îşi dedică timp, relaţii şi bani pentru proiecte dedicate semenilor noştrii, în speţă copiilor, tinerilor. Artele Marţiale în general şi Kempo cu precădere ( reprezentată de Federaţia Română de Kempo, preşedinte prof. Amatto Zaharia) sunt un mod extraordinar de educare a tinerilor. Se creează un spirit puternic, un caracter integru, un trup sănătos şi puternic. De astfel de oameni avem nevoie pentru viitor, pentru a construi o societate normală. Latura educativă, spirituală şi sportivă este tot mai neglijată în ultima vreme şi acest lucru se vede. Delicvenţa juvenilă tot mai crescută, obezitatea în rândul tinerilor, lipsa de interes pentru activităţile sportive şi culturale etc. Depinde de noi toţi să oferim un cadru propice de dezvoltare. Din nefericire tăim într-o lume în „viteză“, ce uită de adevăratele valori, tradiţii… păcat. Dar, prin astfel de evenimente şi proiecte vedem că acolo unde se întâlneşte pasiunea, interesul pen tru ceilalţi, seriozitatea şi oameni mânaţi de acelaşi mod de gandire şi trăiri interioare, rezultatele nu pot fi decât benefice pentru toată lumea.

 

 

 

Virgil Fâşie(antrenor box, arte marţiale):           

 

Sunt deosebit de bucuros că numele meu este asociat cu acest eveniment menit să dezvolte sportul atât la nivel de copiii şi tineret, dar şi pentru toţi cei ce doresc să facă mişcare într-un cadru organizat şi în condiţii de excepţie. Cred că este important de menţionat că acest centru este destinat atât sportului de masă dar dorim să creştem şi potenţiali sportivi de performanţă. Colaborarea cu Federaţia Română de Kempo este mai mult decât binevenită. Kempo a dovedit în timp că este o miscare puternică, serioasă, performantă şi nu în ultimul rând educativă. Prof. Amatto Zaharia a înţeles şi sprijinit mereu iniţiative menite să dezvolte sportul în rândul tinerilor, ei fiind motorul pentru un viitor frumos şi puternic. Latura educativă este foarte importantă pentru noi, dorim să modelăm campioni pentru viaţă în primul rând şi apoi pe linie sportivă! Avem nevoie de caractere frumoase şi personalităţi puternice! Orice antrenor veritabil doreşte să lase în urma sa o moştenire frumoasă… uneori reuşeşte, alteori nu…. Factorul uman este o loterie. Dar noi trebuie să ne facem datoria şi să mergem tot înainte.

Prof. Amatto Zaharia(preşedintele F.R. Kempo):

Această colaborare, parteneriat, arată încă o dată că împreună putem face lucruri deosebite pentru oameni, sport, performaţă. Kempo a demonstrat de-a lungul timpului, prin rezultatele obţinute, că este un bun conductor pentru a inocula în rândul practicanţilor acestei discipline un caracter integru, un corp sănătos, o minte ascuţită şi, pentru cei mai talentaţi, o cale de a obţine înalte performanţe sportive. Braşovul este unul dintre cele mai importante oraşe ale României, cu tradiţie în sporturile de contact. Mă bucur să văd oameni ce rup din timpul lor, îşi folosesc relaţiile, banii în folosul altora, pentru a naşte o mişcare frumoasă dedicată locuitorilor acestui oraş… M-ar bucura să vad astfel de acţiuni şi în alte localităţi. Sunt convins că nu este uşor să urneşti diverse firme şi instituţii pentru binele celor mulţi. Trebuie să recunosc că îmi doresc implementarea Kempo în cât mai multe zone şi în centre cât mai puternice (ca infrastructură). Trăim într-o lume unde curajul, onestitatea, caracterul curat şi integru sunt tratate cu multă neseriozitate şi căzute în derizoriu. Sunt căi de combatere a acestor metehne nesănătoase pentru o societate ce se vrea puternică şi sănătoasă, iar sportul este una dintre căile cele mai frumoase şi puternice… Kempo a demonstrat de-a lungul timpului că poate fi o cale de urmat. Prin numărul mare de competiţii, atât la nivel naţional cât şi internaţional, dar şi prin diversitatea probelor de concurs (10 probe de concurs), Kempo oferă acel „spaţiu“ de dezvoltare sportivă şi interioară oricărui tip de personalitate. Voi sprijini şi în viitor astfel de iniţiative constructive şi benefice mult încercatei societăţi româneşti.

Radu Rădoi (manager şi artizanul acestui proiect-eveniment):

Organizarea unui asemenea eveniment, dedicat în special copiilor (dar şi pentru marea masă) şi angrenarea unor firme-sponsori şi unor instituţii nu este tocmai un lucru uşor. Mai ales că sunt implicate pentru a OFERI, câştigul fiind unul de imagine şi de mulţumire interioară, sufletească. Trebuie să spun cu mândrie că toţi cei implicaţi au salutat iniţiativa formării unei Şcoli dedicate Sportului şi în special sportului de contact. Am cunoscut oameni deosebiţi precum Virgil Fâşie, Gabriel Orovicea nu şi Amatto Zaharia… pe linie sportivă, ei şi-au dat tot concursul şi au sprijinit dorinţa de a forma un centru de pregătire dedicat locuitorilor din Braşov. Educaţia, mişcarea pentru toţi şi nu în ultimul rând performanţa sunt elemente importante pentru toţi cei implicaţi într-un proiect ce se vrea ŞI VA FI viabil şi extins în cât mai multe oraşe… de ce nu, un proiect NAŢIONAL. Într-o ţară în care vorbele sunt lipsite de acoperire şi consistenţă, noi am dovedit faptic că se poate.

Notă autor: Ţin să precizez că este greu să uneşti oamenii într-un proiect destinat celor mulţi. Apreciez implicarea tuturor factorilor angrenaţi (antrenori – Gabriel Oroviceanu şi Virgil Fâşie, profesor Amatto Zaharia – Preşedinte FR Kempo, domnul Radu Rădoi – manager) şi nu în ultimul rând mass-mediei care a arătat interes faţă de un eveniment serios. Parteneri: Macromall reprezentat de doamna Alina Iacubovschi, Zao Park, Art Misson, Pensiunea Toledo & Spa, Pensiunea Dârzu prin domnul Petre Dârzu (ce s-a implicat cu mult aplomb în organizarea evenimentului desfăşurat în Braşov).

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.