SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Tuesday, September 26, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de iarnă » Patinaj artistic » O stea creşte într-un an cât alţii în 10! Ana Catană este vicecampioană naţională la patinaj artistic junioare!

O stea creşte într-un an cât alţii în 10! Ana Catană este vicecampioană naţională la patinaj artistic junioare! 

Catana

În cadrul Campionatelor Naţionale de juniori care s-au desfăşurat în acest week-end la Poiana Braşov, echipa Sport Revolution a cunoscut-o pe Ana Catană, o patinatoare în vârstă de 14 ani, de un talent deosebit! Mai mult decât atât, în urma programului lung, desfăşurat duminică, micuţa legitimată la CSS Miercurea Ciuc a  ocupat locul doi în clasamentul general, devenind vicecampioana României la junioare.

Tatăl fetiţei, Claudiu Catană, ne-a dezvăluit că rezultatul înregistrat la Braşov este cel mai important de până acum şi ne-a dat mai multe detalii despre cariera patinatoarei. „Este cea mai mare performanţă pe care a atins-o până acum”, a mărturisit domnul Catană. „Ea s-a apucat cam târziu de patinaj, undeva la vârsta de 6 ani şi jumătate. Dar, de când a văzut pentru prima oară patinele şi gheaţa, mi-a spus că acest sport este viaţa ei”, continuă tatăl.

De-a lungul timpului, Ana Catană nu a reuşit să strălucească în competiţiile internaţionale şi europene, fiind, aşa cum ne spune chiar tatăl ei, o sportivă de mijlocul clasamentului. Cu toate acestea, patinatoarea a înregistrat un salt valoric anul trecut, când a beneficiat de o pregătire cu totul şi cu totul deosebită. Din păcate, ca şi în Bucureşti, situaţia micilor patinatori din Miercurea Ciuc este tot una nefericită, micuţii fiind susţinută tot de părinţi.

Noi cumpărăm totul, de la patine până la rochiţe. Putem spune că uneori acoperim toate cheltuielile legate de participarea la concursurile internaţionale. Ne-am prezenta la mult mai multe, dar nu avem posibilitatea financiară”, spune Claudiu Catană. „Şi nu e singurul caz! Aşa sunt cam toţi cei care practică acest sport!”.

Mai mult decât atât, aceşti patinatori continuă să confirme şi să aibă rezultate la competiţii. Claudiu Catană spune chiar că cei din Miercurea Ciuc sunt unii din cei mai buni din ţară! Vorbim de nişte copii care îşi sacrifică copilăria, pentru care nu există timp liber şi vacanţe, dar pe care cei cu funcţii înalte în sportul românesc nu îi bagă în seamă. Să fie pentru că patinajul nu aduce un profit semnificativ? Trebuie să le aducem la cunoştiinţă că acest sport nu produce bani, ci performanţă, eleganţă şi frumuseţe!

Totuşi, ce îi face micii patinatori să continue? Probabil că momentele în care îşi conştientizează adevărata valoare. Un astfel de moment l-a trăit şi Claudiu Catană: „Astăzi, după ce a realizat cea mai mare performanţă din cariera ei, mi-a zis: <<Ţi-am spus că voi fi o stea? Şi am de gând să strălucesc tare de tot!>>”.

Noi sperăm că această stea nu se va stinge ci, din contră, va duce drapelul României pe cele mai mari patinatoare ale lumii! Şi la fel le dorim şi celorlalte „stele” din „constelaţia” ei! Succes!

FOTO: Sport Revolution (de la stânga la dreapta: tatăl, antrenoarea Natalia Popova, Claudia Catană, mama, antrenoarea Maria Bogyo Loffler)

Articole relevante

46 Responses to O stea creşte într-un an cât alţii în 10! Ana Catană este vicecampioană naţională la patinaj artistic junioare!

 1. Claudiu

  Bravo Ana ! Felicitări !

   
 2. karola

  Felicitari Ana! Frumoasa si talentata!

   
 3. ALINA

  Bravo Ana!Sper ca dorinta ta de a ”straluci”tare de tot sa devina realitate! Lupta pentru visul tau! Felicitari si mult succes in continuare!

   
 4. Zita Pestean

  Felicitari Ana!!!
  Succes !!!

   
 5. Molnar Tunde

  Felicitari si succes mai departe

   
 6. Andrei

  Felicitari Ana ! Succes in continuare!

   
 7. Dana

  Bravo Ana! Pacat ca nu se investeste mai mult in sportul acesta. E un sport foarte frumos si elegant. Iti doresc mult succes in continuare!!!

   
 8. CATANA VASILE

  FELICITARI ANA!BRAVO TIE ,BRAVO ANTRENORILOR TAI SI BRAVO PARINTILOR TAI. MULTA BAFTA SI MULTE SUCCESE IN CONTINUARE. [DE CE NU, HAI DUPA UN MONDIAL]

   
 9. Aurelia

  Felicitãri Ana! Mult succes si vrem sã te vedem la urmatoarele concursuri tot mai sus!

   
 10. Alexandra

  Bravo Ana! Suntem cu totii mandri de tine! Tinteste cat mai sus! Nu exista limite! Asteptam urmatoarele concursuri.

   
 11. Neli

  Felicitari Ana! Mult succes!

   
 12. Madalina

  Felicitari din tot sufletul Ana! Multa bafta pe mai departe! Ne mandrim cu tine!

   
 13. dana

  felicitari!!!! super articolul, tine-o tot asa! :)

   
 14. Cristina&marian

  Suntem mandrii de tine!!!!

   
 15. Anonim

  Felicitari !

   
 16. NIGGGAAAA

  FELICITARI IUBBBIIII :)) :*** <3

   
  • Edi

   Felicitari !!! Mult succes si mai departe !:)

    
 17. boboc alexandru

  BRAVO ANA TINEO TOT ASA !!!

   
 18. lapusneanu elena-georgiana

  Bravo Ana ! esti cea mai taree asa te vreauu >:D< :* :* <3

   
 19. Bogdan

  Ai ajuns sus prin foarte multa munca. Ai tot respectul meu pentru asta. Sa nu te lasi, oricat de greu ar fi, pentru ca oamenii care muncesc sunt oameni adevarati, cu caracter, oameni care sunt un adevarat exemplu pentru societate. Bravo Ana! Felicitari!
  RESPECT.

   
 20. Elenah

  Putini sunt astazi cei care au un vis, putini sunt cei care reusesc! Ne mandrim cu tine! te pupam si mult succes in continuare!

   
 21. oana

  Imi creste inima! Felicitarile mele! Te pup frumoasa mea si ii pup si ii respect pe ai tai parinti ca au crescut asa o floare!

   
 22. Oltean Florin

  Felicitarile mele sincere! Mult succes in continuare Ana!

   
 23. Paul

  Felicitari Ana si succes in continuare!

   
 24. Colceri

  Bravo! Mult succes in continuare!:)

   
 25. monica

  Felicitari Ana! Mult succes in continuare si te pup:)

   
 26. Andrei B.

  Felicitari !

   
 27. Cristina&marian

  Felicitari Ana!! Suntem mandrii de tine!!!

   
 28. Eva

  Bravo Ana! Felicitari!

   
 29. dan

  Felicitari! Asteptam sa aduci locul I! Stim ca poti!

   
 30. Corina

  Felicitari, Ana!!!! Mult succes in continuare

   
 31. Dragos

  Bravo Ana! Mult succes in continuare

   
 32. cristi neacsu

  Ma bucur sa vad ca exista asa unitate in randul acestor tineri. Un articol reusit. Felicitari celor care o sustin pe Ana! Felicitari si succes in tot ce faci Ana!

   
 33. Ildiko

  Bravo Ana! Mult succes în continuare! Felicitări şi părinţilor!

   
 34. Ramona Malaiesiu

  Felicitari Ana !!! Tine-o tot asa !!! Felicitari si voua dragi parinti !!! Putere multa si bani !!!

   
  • Camelia

   Te felicitam si te pupam!

    
 35. Gabriela

  FELICITĂRI ANA!!!! Ţine-o tot aşa…mai ai o singură treaptă de urcat şi vei reuşi.Îţi ţinem pumnii…..Noi, ciucanii, suntem mândrii de tine, deşi este un oraş mic…uite sunt şi steluţe care ne scot din anonimat, păcat că cei care ar trebui să vadă nu văd, şi lasă totul pe umerii părinţilor. Se vede că tot ceea ce face Ana este din plăcere şi suflet, fără a fi răsplătită financiar.

   
 36. camelia

  Felicitari! Te pupam si iti dorim succes in continuare!

   
 37. Razvan

  Felicitari Ana!

   
 38. Camelia si Razvan

  Suntem mandri de tine! Bravo!

   
 39. Razvan

  Felicitari! Iti dorim mult succes si rezultate exceptionale!

   
 40. razvan

  Felicitari Ana.

   
 41. camelia

  Bravo Ana, mult succes in continuare.

   
 42. Gabriela

  FELICITĂRI!!! Forţa Ana! un salt spectaculos! bravo!

   
 43. Viorel Urse

  Bravo ana!
  Felicitari!

   

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.