SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » COSR » Octavian Morariu – Personalitatea săptămânii

Octavian Morariu – Personalitatea săptămânii 

Morariu

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a fost nominalizat de Comitetul Internaţional Olimpic, alături de alţi opt candidaţi, pentru a deveni membru CIO. În luna septembrie această numire va fi făcută publică la Congresul de la Buenos Aires, din Argentina, numirea lui Morariu în această funcţie fiind doar o simplă formalitate. România nu a mai avut privilegiul de a avea un membru CIO din 1998 încoace, Alexandru Şiperco fiind ultimul român care a ocupat o asemenea poziţie între 1995 şi 1998.

“Meritele nu sunt doar ale mele, sunt şi ale sportivilor care au câştigat 302 medalii de-a lungul istoriei Jocurilor Olimpice. Mulţumesc tuturor celor care mi-au fost alături. Împreună ne vom bucura pentru acest succes”, a spus Octavian Morariu despre reuşita sa. Printre atuurile preşedintelui COSR care au cântărit serios în desemnarea sa pentru un post de membru CIO enumerăm: progresul făcut de sportul olimpic românesc în ultimul deceniu; inaugurarea Casei Olimpice şi a muzeului olimpic, edificii apreciate de conducerea CIO; modernizarea Complexului Olimpic de la Izvorani; buna organizare a FOTE.

Principalul “responsabil” pentru aceste reuşite este Octavian Morariu, care, din 2004 încoace, de când este preşedinte COSR, a luptat pentru dezvoltarea sportului olimpic românesc, pentru construirea unei infrastructuri moderne atât de necesare sportivilor, pentru îmbunătăţirea vizibilităţii României în cadrul CIO.

Pentru toate aceste realizări, revista “Sport Revolution” îi acordă lui Octavian Morariu distincţia de “Personalitatea săptămânii”.

FOTO: obiectivbr.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.