SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Box » Patru candidaturi eligibile pentru președinția boxului românesc

Patru candidaturi eligibile pentru președinția boxului românesc 

cine-vrea-sa-i-ia-locul-lui-doroftei-la-federatia-romana-de-box

Joi 14 ianuarie, de la ora 11,00, vor avea loc la hotelul Sport din Capitală alegerile pentru conducerea Federației Române de Box. După ce federația a decis că, dintre cele cinci candidaturi la funcția de președinte, doar patru sunt eligibile: Vasile Cîtea, Mihai Craiu, Mihai Lauruc și Marin Simion (Adrian Diaconu, vicecampion mondial la categoria mijloci amatori și campion mondial WBC la semigrea nu a îndeplinit prevederile statutului FR Box) au mai fost considerate eligibile cinci candidaturi pentru cele două posturi de vicepreședinte și 16 pentru cele 12 de membru al Biroului Federal.

Cine sunt cei care vor să devină președinte sau vicepreședinți?

Vasile Cîtea, arbitru internațional de box, fost  consilier în cadrul MTS și vicepreședinte al federației în mandatul lui Leonard Doroftei, a demisionat anul trecut împreună cu membrii Biroului Federal. Este director adjunct la firma ieșeană Salubris SA.

Mihai Craiu a fost președinte de onoare al FR Box și face parte din echipa lui Vasile Cîtea.

Ca și Mihai Lauruc. om de afaceri, care l-a antrenat pe Lucian Bute la amatori în perioada 1999-2003.

Marin (Marian) Simion este medaliat cu argint și bronz olimpic la Sydney, respectiv Atlanta, campion mondial, antrenor al lotului național de seniori.

Vasile Cîtea se află și pe lista celor care vor să devină vicepreședinți, alături de Nicolae Constantinescu, fost secretar general al federației în mandatul lui Rudel Obreja, Niculae Iancu, arbitru, Silviu Mureșan, directorul clubului CSM Zalău, membru în Biroul Federal din 2010 și Alec Năstac, pugilistul ajuns la 69 de ani,  care a boxat doar aproape un deceniu, câștigând 200 de meciuri înainte de limită, fiind denumit Mister KO,  dublu medaliat cu argint european la categoria mijlocie, în 1971 și 1973, cu argint mondial la Havana, în 1974 și cu bronz la Jocurile Olimpice de la Montreal, 1976, triplu câștigător al Centurii de Aur.

Vor să devină membri ai Biroului Federal Robert Băeatu, Mădălin Bîrdeanu, Ioan Desmirean, Ilie Dragomir, Claudiu Filip, Ion Glăvan, Gheorghe Iancu, Vasile Lazăr, Adrian Lăcătuș, Victor Leu, Bogdan Marian Manole, Bogdan Marinescu, Constantin Martiniuc, Ion Moroiță, Napoleon Gheorghe și Ionel Orzoi.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.