SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de apă » Sărituri în apă » Premieră mondială: Săritură în apă de la 30 de metri, printre crocodili și pești tigru

Premieră mondială: Săritură în apă de la 30 de metri, printre crocodili și pești tigru 

P-20160314-00849_News

Este una dintre cele mai înalte cascade din lume. Situată la granița dintre  Zimbabwe și Zambia, Cascada Victoria este un obiectiv pe care nu ar trebui să îl ratezi dacă mergi in Africa de Sud. La fel au considerat și săritorii în apă, Orlando Duque și Jonathan Paredes. Însă, nu au mers să o viziteze, ci să sară…

Duque și Paredes nu au stat pe gânduri când au aflat de Cascada Victoria. Trebuia sa o încerce… De aceea, au urcat până la 30 de metri, într-un loc numit Mosi-oa-Tunya (Fumul care te fulgeră) și au sărit în apa învolburată.

De obicei ei sar de la o înălțime cuprinsă între 26,5 si 28 de metri în competiția mondială Red Bull Cliff Diving. Cu 13 titluri și două recorduri Guinness, columbianul Duque mai are la activ o săritură faimoasă, chiar de pe Statuia Libertății și încă una, de la 28 de metri, în jungla amazoniană. Mexicanul Paredes a reușit să câștige una dintre etapele Red Bull Cliff Diving în 2015 și de curând a devenit vice-campion mondial la Campionatul Mondial de Sărituri în Apă. Săritura de la 30 de metri de la Cascada Victoria a fost o premieră pentru Paredes, iar Duque nu mai efectuase o săritură de la această înălțime de peste zece ani.

Cât despre aterizarea în apă, aceasta nu a fost sigură nici pe departe. Râurile Zambezi creează mulți curenți și spumă la suprafață. Fauna nu este nici ea foarte “prietenoasă”, în apele acestui râu regăsindu-se crocodili lungi de trei metri și pești tigru. Această săritură a fost o premieră mondială, necesitând multă pregătire.

Exploratorul sud-african Andrew Kellett a fost cel care o condus proiectul, alături de doi scafandri, trei rafter și un paramedic.

“Să practici săriturile în apă într-un astfel de loc îți arată cu adevărat forța naturii”, a spus Duque.

foto: redbull.com

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.