SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Eveniment » Programul Naţional “O șansă prin sport pentru copiii instituţionalizaţi”, depus în Parlament

Programul Naţional “O șansă prin sport pentru copiii instituţionalizaţi”, depus în Parlament 

bodan diaconu

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a depus la Camera Deputaţilor un proiect de lege privind înfiinţarea Programului Naţional “O șansă prin sport pentru copiii instituţionalizaţi”, care urmează a fi derulat în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului. Proiectul de lege are în vedere încurajarea performanţei în cele mai importante discipline, în care românii au făcut dovada reuşitei la nivel internaţional.

Astfel, în gimnastică, box, handbal, canotaj, atletism şi scrimă au existat rezultate excepţionale la nivelul competiţiilor europene şi mondiale, iar tradiţia şcolilor de pregătire în aceste discipline a rămas vie şi poate fi continuată. Prezentul proiect de lege doreşte să îmbogăţească baza de selecţie în sportul de performanţă şi propune o modalitate de selecţie a tinerelor talente din sport care să sprijine dezvoltarea de viitori campioni, bazându-se pe bazele sportive deja existente, pe activitatea Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu direcţiile judeţene subordonate, precum şi pe antrenorii şi specialiştii români deja consacraţi care trebuie să aibă şansa de a pregăti noi generaţii.

copii institutionalizati

Proiectul de lege mai prevede selectarea tinerelor talente din rândul copiii instituţionalizaţi pentru a le da acestora o şansă de a performa în sport. Adoptarea acestui proiect de lege va impulsiona sportul românesc, aducând în atenţia antrenorilor o pleiadă de tinere talente, dintre care unii vor putea deveni în viitor campioni. Copiii instituţionalizaţi care nu vor urma cariere sportive vor dezvolta disciplina şi concentrarea specifică practicării sportului, ceea ce le va da o şansă în viitor în dezvoltarea personală şi în construirea unei vieţi mai bune, diminuând rata infracţionalităţii în rândul copiilor instituţionalizaţi.

Articole relevante

2 Responses to Programul Naţional “O șansă prin sport pentru copiii instituţionalizaţi”, depus în Parlament

 1. Anonimul Curajos

  fara misto! asta e textul scris de voi, al SR? sau e textul facut de vreun birou de presa…

  Adoptarea acestui proiect de lege va impulsiona sportul românesc, aducând în atenţia antrenorilor o pleiadă de tinere talente, dintre care unii vor putea deveni în viitor campioni.

  No shit! Realy? traducere aproximativa: sa mori tu ca asa va fi!? :)

  auzi, “pleiada de tinere talente” Partiduuuul, Ceausescuuuu…

  In anii de glorie ai comunismului, la carma destinului poporului roman a stat Marele barbat al tarii, Conducatorul nostru iubit, tovarasul Nicolae Banicioiu…pardon Ceausescu! Uraaaaaa

  Tarii cat mai mult carbune, tarii cat mai multi campioni! acesta este mesajul nostru catre cel mai iubit fiul al Poporului…

  Pepiniera de campioni este pregatita, caminele de orfani, de copii institutionalizati sunt pline si-si asteapta antrenorii, selectionerii pentru a-i prelua in cadrul programului de producere de campioni. Le multumim pe aceasta cale tovarasilor si tovaraselor care au avut atata incredere in Partid incat si-au lasat copiii in mainile noastre, in grija noastra a comunistilor.

   
  • Anonimul Curajos

   Incredibil ce neica-nimeni ne conduc. Bogdan Diaconu asta e ala care propune ca ONG-urile din tara cu domeniu de activitate politic sau conex, sa nu mai pota primi fonduri din strainatate, dupa modelul lui Putin.

   Pe Putin il pot intelege desi nu sunt de ac ord cu el in aceasta privnta, exista si alte mijloace la indemana, mai ales in Rusia, dar pe al nostru, gangavul nostru deputat nu-l pot intelege:

   Mai nea deputatule, suntem in Uniunea Europeana care cuprinde mai toata Europa de vest si centrala si de sud, geografic vorbind, asa ca ce vrei tu sa interzici? Tu care scrii la Vocea Rusiei pe site? hai sictir tradatorule de tara, vezi cand treci Prutul sa nu te ineci in apa mica, in vadul ploii.

   Iar proiectul tau de lege, marele program este un bla bla imens.
   Hai sictir jenibilule!

   M-am adresat unui tradator de tara, ma duc sa fac un duş!

    

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.