SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Saturday, September 23, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » Radu Todiraş – Overall Karate Champion

Radu Todiraş – Overall Karate Champion 

8872Radu-Todiras.jpg

Radu Todiraş este un unic în felul lui. Puteţi să faceţi un exerciţiu de imaginaţie şi să vă închipuiţi un karateka foarte bun, complet, câştigând competiţii atât la kata, cât şi la kumite. Acum înmulţiţi cu 10 şi-l veţi descoperi pe Alexandru Radu Todiraş.

Mărturie pentru cele amintite mai sus stau sutele de medalii câştigate la competiţii internaţionale, statutul de campion mondial SKDUN la seniori, la kata individual şi la kumite individual, la kata echipe, dar şi la kumite echipe. La ultima ediţie a Campionatului Mondial SKDUN, desfăşurat în octombrie 2011, la Halle, în Germania, Radu Todiraş a câştigat într-o maniera categorică proba de Master, cea care alege de fapt pe cel mai complet karateka. Sportivul amintit are o constanţă de-a dreptul uluitoare, câştigând mai întâi la copii, apoi la cadeţi, juniori, tineret şi acum la seniori, performanţe care i-au adus centură neagră 3 Dan la 24 de ani.

Mai nou, Radu Todiraş este Maestru Emerit al Sportului, fiind recompensat de către Preşedintele României cu Ordinul Sportiv Clasa a III-a, ca urmare a performanţelor sportive deosebite obţinute pentru România în competiţii internaţionale. Palmaresul lui Radu Todiraş este impresionant: a reuşit să câştige medalii şi la alte stiluri de arte marţiale, mai precis medalii de aur la Campionatele Europene de Karate Wado Kai şi la Campionatele Mondiale de Kempo (atât la kata, luptă şi self defence).

Pe deasupra, Radu Todiraş este un caracter modest şi respectuos, datorită unei educaţii pe măsură primită de la părinţii lui, dar şi de la antrenorii de karate Adrian Mihalache şi Aurel Pătru.

“Nu l-am auzit niciodată să dea vina pe un arbitru în cazul unei înfrângeri şi poate avea dreptate. Radu a plecat de jos, a muncit extraordinar ca să ajungă aici, era un copil când Bogdan Lipianu, Daniel Fusaru şi Sorin Circiu (cei mai buni prieteni ai lui) erau deja nişte nume în karate şi visa să ajungă ca ei. Bogdan i-a fost model din punct de vedere tehnic, Daniel ca un exemplu de seriozitate, iar Ciu ca spirit. A muncit enorm, făcând  mii de antrenamente, aşa cum, din păcate, nu se mai întâmplă astăzi, demonstrând încă o dată că, indiferent cât de mult talent ai, doar prin antrenamente multe îţi poţi depăşi nivelul”, a menţionat Shihan Aurel Pătru.

Ca Radu Todiraş sunt mulţi karateka excepţionali, printre care îi menţionăm pe: Florentina Ilie, Florian Gheorghe, Marius şi Jenel Simescu, Adrian Mihalache, Toni Nechifor, Edi Dinisoe, Cătălin Năstase, Vlad Zolotev, Iulian Secu.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.