SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de echipă » Rugby » România a retrogradat din elita continentală de Rugby 7

România a retrogradat din elita continentală de Rugby 7 

rubgy romania

Reprezentativa de Rugby 7 a României a retrogradat din elita continentală “Sevens Grand Prix Series”, în urma clasării pe ultima poziție la Campionatul European, cu un total de 6 puncte.

“Stejarii” aveau nevoie de o clasare pe cel puțin locul opt în ultima etapă disputată pe Stadionul “Arcul de Triumf”. Însă, așa cum s-a întâmplat și în primele trei etape, de la Lyon, Moscova și Manchester, rugbiștii noștri au terminat ultimii, pe locul 12. În etapa cu numărul patru de la București, “tricolorii” i-au avut adversari pe Rusia, Spania și Portugalia, reușind să se impună doar în fața lusitanilor, scor 21-14. Celelalte două partide au fost pierdute la zero, 0-43 cu Rusia și 0-34 cu Spania. Cum nu mai aveau nimic de pierdut, elevii lui Dănuț Dumbravă au cedat și meciurile pentru ultimele patru locuri: 5-14 în fața Georgiei și 12-20 în fața Italiei. Astfel, pentru cel puțin un an, România va evolua în eșalonul secund, “European Sevens Championship Divizia A”.

Titlul de campioană europeană a fost adjudecat de Franța, cu 64 de puncte, fiind urmată de Scoția, cu 54 de puncte. Podiumul a fost completat de Anglia și Rusia, la egalitate pe a treia treaptă, fiecare cu câte 53 de puncte.

sursa foto: frr.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.