SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » România a scos doar o remiză albă cu Grecia în preliminariile Euro 2016

România a scos doar o remiză albă cu Grecia în preliminariile Euro 2016 

Pasaris

România a întâlnit Grecia în antepenultima etapă a preliminariilor Campionatului European de fotbal din 2016. Partida, disputată pe Arena Naţională în faţa a aproximativ 35.000 de spectatori, a fost dominată de tricolori de la un capăt la celălalt, dar a fost vorba doar de o dominare sterilă. De multe ori, elevii lui Iordănescu au arătat ca o formaţie fără forţă ofensivă. Cu un Pintilii ieşit din formă, Dragoş Grigore ezitant în defensivă sau Budescu neacomodat cu atmosfera de la naţională, România a făcut un joc modest ce a stârnit adesea apostrofări din tribune.

Iordănescu a aliniat o formulă mult mai ofensivă faţă de jocul precedent de la Budapesta, dar nu s-a simţit deloc că naţionala noastră are în teren jucători ofensivi precum Maxim, Budescu, Torje sau Keşeru, cel puţin în prima repriză. Începutul de meci a fost foarte încâlcit şi a oferit mai mult un joc de uzură la mijlocul terenului. Odată cu trecerea timpului, România a împins jocul spre careul grecilor şi ocaziile au apărut la poarta lui Kernezis. Totuşi, imprecizia tricolorilor la finalizare a făcut ca scorul să rămână alb la finalul primei reprize. Keşeru, egoist în multe situaţii, Budescu şi Torje au ratat cele mai mari şanse ale României de a deschide scorul în prima parte.

Repriza secundă s-a desfăşurat după aceleaşi scenariu ca prima. România a avut posesia, iar Grecia a preferat să stea la cutie şi să iasă din când în când pe contraatac. Tricolorii nu au avut deloc luciditate la construcţie, lipsindu-le eficienţa. Ei au preferat să joace cu mingi pe sus, care au fost foarte uşor anihilate de masiva apărare a grecilor. Nici măcar intrările lui Sânmărtean şi Adi Popa nu au produs vreo schimbare în jocul României, care a atacat haotic, fără pic de viziune.

S-a terminat 0-0, un rezultat care îngreunează misiunea echipei noastre de a ajunge la Euro 2016. În contextul în care Ungaria a făcut egal cu Irland de Nord, scor 1-1, (irlandezii au egalat în ultimul minut de prelungiri) tricolorii trebuie să câştige ambele partide care au mai rămas de disputat, cu Feroe în deplasare şi cu Finlanda acasă pentru a fi siguri că prind unul din primele două locuri ce duc la Euro.

Clasament:

1. Irlanda de Nord 8 5 2 1 12:6 17
2. România 8 4 4 0 7:1 16
3. Ungaria 8 3 4 1 6:4 13
4. Finlanda 8 3 1 4 7:8 10
5. Insulele Feroe 8 2 0 6 5:12 6
6. Grecia 8 0 3 5 2:8 3

 

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.