SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » România, vicecampioană europeană la Combat Wrestling!

România, vicecampioană europeană la Combat Wrestling! 

15235874_345816455774284_5804096540770826675_o

Combat Wrestling, ca sport de contact este versiunea japoneză a stilului Submission Wrestling, şi este o parte importantă a culturii sportive japoneze. În trecut, mai multe figuri proeminente din MMA-ul japonez, ca Masakazu Imanari, Rumina Sato, Takanori Gomi sau Baret Yoshida au concurat în turneele anuale organizate de Asociaţia Naţională de Combat Wrestling Amator din Japonia, încă din anul 1993.
Federaţia Internaţională de Combat Wrestling este organismul internaţional pentru reglementarea Combat Wrestling ca sport. Înfiinţată în anul 2014, Federaţia este într-o continuă dezvoltare la nivel global, promovând regulile Combat Wrestling, care sunt orientate spre proiectări, fixări şi finalizări la sol.

În România, International Combat Wrestling Federation (FICW) este reprezentată de antrenorul Cătălin Vlad şi asocierea independentă de cluburi sub titulatura Combat Wrestling Romania. Prima acţiune a reprezentantului FICW a fost asigurarea participării unei echipe din România la primul Campionat European de Combat Wrestling, ce s-a desfăşurat în Bulgaria, în data de 26.11.2016. Timpul avut la dispoziţie a fost limitat, astfel că alcătuirea unui lot competitiv şi găsirea resurselor pentru deplasare, a fost o adevărată provocare.

Lotul nostru a ajuns la Sofia cu echipamentul cerut de regulament, tricou prezentare, set short-uri roşu/albastru, ghete sambo, cu ajutorul Elta 90 Medical Research, prin grija şi ideile Budo Best (dl. Oancea Gaby) şi Contrast Center, având susţinerea  partenerului media, Sport Revolution.

Nivelul competiţiei a fost foarte ridicat, adversarii provenind în marea majoritate din loturile de lupte libere, greco-romane sau sambo ale ţărilor participante. Nu s-a acordat decât o singură medalie de bronz, disputându-se finale mici pentrul locul 3 pe categorii. După lupte epice, România a reuşit, prin rezultatele membrilor lotului, să se claseze pe locul II în clasamentul echipelor, după Bulgaria, dar înaintea Greciei.

Au contribuit cu medalii şi rezultate individuale, vicecampionii europeni de Combat Wrestling pe echipe:Porojan Mihai-bronz, Dragoş Corpodean-loc 4, Şuleapă Florin-aur şi argint (veteranul nostru a fost cel mai spectaculos şi mai bun luptător al competiţiei, prin calitatea adversarilor întâlniţi şi nivelul tehnic etalat), Alexandru Gheorghe-argint; Cătălin Vlad- argint; Robert Ţambrea-bronz; Gheorghe Nistor-bronz, şi staff-ul format din antrenorul şi managerul Cătălin Vlad şi delegaţii oficiali Albert Stoica şi Robert Ionel Nedea.

foto: https://www.facebook.com/CombatWrestlingRomania/

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.