SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Wednesday, October 18, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi » Salonul calului, la a treia ediție

Salonul calului, la a treia ediție 

echitatie-salonul-calului-2014

Pe parcursul a zece zile, de la 26 septembrie la 5 octombrie, va avea loc la baza hipică Equestria din Tâncăbești a treia ediție a Salonului Calului, eveniment premium al echitației în țara noastră. Prefațat de o conferință de presă organizată la Jocheu Club, la care au participat dr. Ozana Moraru, președintele clubului Equestria, Alexandru Iavorovschi, președintele juriului concursului internațional, Constantin Avramescu, vicepreședintele Jochey Club, dr.Ilie Georgescu, Cristian Țopescu.

S-a menționat că noua formulă a ediției va fi structurată în două secțiuni. Prima, în weekendul 27-28 septembrie, cu parade, dresaj sportiv pe muzică, cascadorii, showuri cu ponei, demonstrații de trap, galop, voltije, un concurs de atelaje și pentru cel mai frumos costum retro de la hipodrom și un eveniment special Seara cailor, cu participarea tenorului Vlad Miriță. În premieră se va desfășura competiția națională de sărituri peste obstacole, cu 11 probe, printre care se vor afla Trofeul Equestria, aflat la a doua ediție și Cupa Salonul Calului. Primii clasați vor fi răsplătiți din fondul de premiere de 28.000 lei.

Cea de-a doua va prezenta, pe parcursul a patru zile, 2-5 octombrie, competiții sportive de înaltă performanță, acreditate de Federația Internațională de Echitație, cu peste 150 de cai din Belgia, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, România, Turcia și Ungaria. Care se vor întrece în 15 probe, dotate cu premii totale de 16.000 de euro. Câștigătorii vor primi puncte ce vor conta în ierarhia internațională.

S-a făcut referire și la faptul că federația de specialitate și MTS nu s-au implicat în acest eveniment, singurul organizat în România. Dar și la lipsa de productivitate a unor centre importante cu herghelii din țară-Rădăuți, Jegălia, Mangalia- care nu mai produc nimic de ani buni. Sau la numărul mic de jochei.

“Ne-am propus să transformăm Salonul Calului într-o platformă est-europeană de încurajare și promovare a sportului ecvestru” a conchis președintele clubului Equestria, Ozana Moraru.

sursa foto: exclusivnews.ro

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.