SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Sporturi de contact » Arte marţiale » Sensei Alin Moldoveanu, un simbol pentru sportul din Câmpina

Sensei Alin Moldoveanu, un simbol pentru sportul din Câmpina 

7891Sensei-Alin-Moldoveanu.jpg

Născut în urmă cu 40 de ani, Alin Moldoveanu a devenit cunoscut în comunitatea în care trăieşte, la Câmpina, prin performanţele deosebite obţinute în karate.

Deţinător al centurii negre 4 Dan karate shotokan, conferindu-i-se în timp atributele de antrenor emerit şi maestru emerit al sportului. Pasiunea pentru karate i-a fost insuflată de mic copil, de către Shihan Aurel Pătru şi Sensei Marian Iordache. Alin Moldoveanu avea 16 ani când a început antrenamentele prima dată. În 1998, înfiinţează Clubul Aiko Câmpina. Alături de instructorul Gabriel Timofte 4 Dan karate shotokan, a reuşit să transforme clubul într-o pepinieră de sportivi, cu rezultate remarcabile în competiţiile naţionale şi internaţionale, făcând investiţii importante în amenajarea şi dotarea acestuia. Chiar de când a devenit instructor, a pregătit mii de copii din Câmpina şi Bucureşti, obţinând cu mulţi dintre ei titluri de campioni naţionali la kata şi kumite, cât şi de campioni mondiali. A fost primul practicant de arte marţiale care a organizat o Cupă Internaţională în Câmpina. Evenimentul a adunat sportivi străini, de talie mondială, la una dintre ediţii participând 29 de ţări, de pe trei continente.

În paralel, Alin Moldoveanu a avut propriile performanţe în anii ’90, devenind campion naţional, primul din Câmpina. A participat şi la diverse competiţii din Italia, Franţa, Germania, marcate cu rezultate deosebite, devenind  vicecampion mondial în 2005-2006.

Dincolo de activitatea sportivă, Alin Moldoveanu este un om de afaceri care s-a implicat şi în politică, fiind la momentul actual şeful de cabinet al deputatului Florin Anghel. Statutul politic i-a dat posibilitatea de a participa la viaţa comunităţii, având mai multe realizări la care, nu de puţine ori, a contribuit nu doar ca iniţiator, ci şi ca finanţator. În acest sens, organizează cu diverse ocazii activităţi sportive pentru copii, nu doar în domeniul artelor marţiale.

“Karate-ul a devenit pentru mine un mod de viaţă. Mulţi înţeleg artele marţiale, prin prisma filmelor de acţiune, marcate de violenţă. Se induce de multe ori ideea greşită în mintea unora că, practicând karate «înveţi să te baţi». În realitate, lucrurile nu sunt aşa. Artele marţiale chiar sunt o… artă. Arta de a te apăra cu mâinile goale! Puterea de concentrare care se cere, te educă şi te ajută să capeţi încredere în propriile forţe, creezi o autodisciplină, să-ţi înfrânezi furia, să gândeşti în permanenţă, ce trebuie şi cum trebuie. Karate-ul e ca viaţa, cu înfrângeri, dar şi victorii, cu durere, cu bucurii şi speranţe, dar şi provocări. Sportivii mei, în momentul de faţă, lucrează în Ministerul de Interne, sunt medici, profesori de sport şi multe alte domenii importante. Întotdeauna am urmărit şi o fac în continuare activitatea copiilor la şcoală, în familie, pe stradă. Mi-am sprijinit elevii în anumite licee, prin amenajarea şi dotarea unor laboratoare în măsura posibilităţilor mele, spune Alin Moldoveanu cu pasiune despre arta care l-a format ca om.

Mă bucur că Alin Moldoveanu, un karateka de excepţie, a rămas în continuare alături de artele marţiale, de altfel nici nu cred că ar fi putut să stea deoparte. Are acest lucru în sânge şi cred că, la fel ca şi alţi elevi de-ai mei din vechea generaţie, va fi alături de mine şi de artele marţiale toată viaţa, a declarat pentru Sport Revolution, Shihan Aurel Pătru.

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.