SPORT REVOLUTION - Revista sportului românesc|Monday, September 25, 2017
Sunteti aici: Home » Breaking News » Simona Gherman – personalitatea săptămânii

Simona Gherman – personalitatea săptămânii 

gherman

În 2012, spadasina Simona Gherman pierdea în fața ucrainiencei Yana Shemyakina în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Londra și rata șansa de a cuceri o medalie olimpică. După competiția din Anglia, sportiva a decis să facă o pauză în carieră, iar anul trecut, în noiembrie, a dat naștere unei fetițe. Dar calitatea de proaspătă mămică nu a făcut-o pe dubla campioană mondială (pe echipe) să renunțe la spadă, iar în luna aprilie a lui 2014, Simona s-a întors pe planșă.

Revenirea a fost una de succes, iar la prima competiție mare, Campionatele Naționale, a învins-o în finală chiar pe Ana Maria Brânză, colega ei de la CSA Steaua. Ulterior, și-a trecut în palmares și o medalie de bronz la etapa de Cupă Mondială de la Havana. A fost prima revenire în circuit după 804 zile de absență!

Recent, Simona Gherman a făcut furori și la Campionatele Europene de scrimă, care se desfășoară în această săptămână la Strasbourg, în Franța. A eliminat-o din nou pe Ana Maria Brânză, și-a luat revanșa în fața campioanei olimpice Yana Shemyakina, dar s-a oprit în semifinale, unde a cedat în fața franțuzoaicei Marie-Florence Candassamy. Parcursul a fost suficient cât să îi asigure bronzul continental.

La câteva zile distanță, alături de colegele Ana Maria Brânză, Simona Pop și Maria Udrea, Simona Gherman a urcat și pe prima treaptă a podiumului, la competiția pe echipe, învingând în finală marea rivală, Rusia.

Pentru determinarea de care a dat dovadă și pentru performanțele extraordinare din ultima perioadă, redacția revistei Sport Revolution îi acordă Simonei Gherman distincția de ”Personalitatea săptămânii”!

FOTO: FR Scrimă

Articole relevante

Adaugă comentariu

Cod securitate * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.